Alfonso Cuarón, Roma'nın Oscar adaylıkları hakkında konuştu

3.051 Gösterim
23 Ocak 2019 13:31
Alfonso Cuarón, Roma'nın Oscar adaylıkları hakkında konuştu

Alfonso Cuarón, Roma'nın Oscar adaylıkları hakkında konuştu.


Bu yıl 91. kez sahiplerini bulacak Oscar Ödülleri adaylıkları geçtiğimiz gün belli oldu. 2018 yılı genel anlamda birçok başarılı yapıma ev sahipliği yapmanın yanı sıra ödül sezonlarındaki seyri değiştirecek filmleri de seyirciyle buluşturdu. Bu yılki adaylıklarda kimi kategoride yeni bir döneme adım atılsa da genel olarak erkek yönetmen egemenliği sürmeye ve yıl boyunca kadın yönetmenlerin ortaya koyduğu birçok başarılı yapım gözardı edilmeye devam etti. Oscar'da En İyi Film kategorisinde adaylık kazanan ilk süper kahraman filmi olan Black Panther yeni adımlardan biri olurken; en çarpıcı başarı şüphesiz 10 dalda adaylığa layık görülen Alfonso Cuarón'un Roma'sı oldu.

 

Adaylıkların açıklanması akabinde The Wrap'e kısa bir demeç veren usta yönetmen Alfonso Cuarón, Roma'nın adaylıkları ve filmin sevilmesi üzerine konuştu: "Benim şaşkınlığım Venedik Film Festivali'nde başladı ve sonrasında güçlü duygusal tepkiler uyandırdığını duyduğum bu filmle dünyayı dolaşmaya başladım," diye söze giriyor Cuarón. "Açıkçası bu, insani deneyimin büsbütün aynı olduğunu; benim yalnızca ailem ve büyüdüğüm toplumla paylaştığımı düşündüğüm yaraların aslen daha ortak olduğunu gösteriyor."

Roma'nın etkisinden bahsetmeye devam eden Cuarón, filmin Akademi'ye olan yansımasını ve Roma'nın seyircinin özlem duyduğu bir tür olarak yankı bulmasını şu sözlerle açıklıyor: "Bana kalırsa Akademi gün geçtikçe daha kapsamlı ve çeşitli bir hale geliyor. Üstelik yalnızca Akademi değil, bence seyirci de sinemada belirli bir tür çeşitliliğe karşı büyük bir açlık besliyor. Ve bu oldukça iyi bir haber çünkü yıllar önce olması gereken bir şeydi. Fakat sonunda gerçekleşmiş olmasından büyük mutluluk duyuyorum. Roma, kökeni oranın yerlisi olan bir ev hizmetlisi hakkında ve o kadın filmin başrolü. Sanırım Hollywood şu an, tıpkı 70'lerde yaptığı gibi, bir filmin yıldızı ve kahramanının nasıl olması gerektiğine dair olan kesin önyargıları yıkıyor."

 

Roma'nın söz konusu ana karakterine hayat veren Yalitza Aparicio, En İyi Kadın Oyuncu dalında Oscar adaylığına layık görülürken Marina de Tavira ise En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu adaylığı kazandı. 91. Oscar Ödülleri, 24 Şubat 2019 tarihinde sahiplerini bulacak.

Sitemiz uygulama işlevleri için cookie (çerez) kullanıyor. Detaylı bilgi için tıklayınız.