Ağustos ayı vizyon takviminden 8 yabancı film önerisi

2.958 Gösterim
31 Temmuz 2018 17:05
Ağustos ayı vizyon takviminden 8 yabancı film önerisi

Yeni sezon öncesi görece sakin geçecek son ay olarak niteleyebileceğimiz Ağustos ayında yine yabancı yapımlar öne çıkıyor. Ağustos ayı takviminden öneri mahiyetinde seçtiğim sekiz yabancı filme aşağıdan ulaşabilirsiniz.


03 Ağustos 2018

Aaron Horvath ve Peter Rida Michail'ın yönetmenliğini üstlendiği animasyon Teen Titans Go! to the Movies, Superman veyahut Batman gibi kendisine has bir Hollywood filminin çekilmesini isteyen Robin'in başını çektiği Genç Titanlar'ın, gerek bu filmin gerçekleşmesi gerekse kendilerini birer süper kahraman olarak kanıtlamaları için verdikleri mücadeleyi anlatıyor. Hem yer aldığı DC evrenini hem de son yıllardaki süper kahraman uyarlamalarındaki niceliksel artışı tiye alan film, bu kalıbının farkında olma durumuyla izleyiciye rahat ve eğlencelik bir seyir sunuyor.

10 Ağustos 2018

Amerikan bağımsız sinemasının öncülerinden Jim Jarmusch'un dördüncü uzun metrajı, 1989 yapımlı Gizem Treni; aynı zaman diliminde geçen üç farklı hikâyenin anlatıldığı antolojik bir film olma özelliğini taşırken, dönemin ruhunu da yakın mercek altında gözler önüne seriyor. Jarmusch sineması hayranları Gizem Treni'ni ilk kez vizyonda deneyimleme şansına erişiyor.

17 Ağustos 2018

Yıllar sonra Türkiye'de vizyon şansı yakalayan bir diğer film ise Yorgos Lanthimos'un global olarak tanınmasına vesile olan Köpek Dişi. Anne ve babalarının sıkı gözetimi altında, dış dünyayla bağlantısı koparılarak bir evde yaşamaya zorlanan ergenlik çağındaki üç kardeşin, ebeveynlerinin kurduğu bu düzen içerisindeki yaşantısını ele alan, seyirciyi şok etmesiyle nam salmış olan filmi beyazperdede deneyimlemek kaçırılmayacak bir fırsat!

22 Ağustos 2018

Yaklaşık 13 yıl önce gösterime giren ve Pixar'ın en beğenilen animasyonlarından biri olan The Incredibles'ta olduğu gibi Brad Bird'ün yazıp yönettiği İnanılmaz Aile 2, süper güçleri olan ailenin yeni maceralarını anlatıyor. Oldukça iyi eleştiriler alan ve dünya genelinde $1 milyar hasılat sınırını an itibarıyla aşmak üzere olan film, Türkiye'de 22 Ağustos'tan itibaren seyirciyle buluşuyor.

24 Ağustos 2018

Brian Henson'ın yönettiği ve oyuncu kadrosunda Melissa McCarthy, Elizabeth Banks ve Maya Rudolph gibi isimlerin yer aldığı Edepsiz Kuklalar (The Happytime Murders), insanların ve kuklaların birlikte yaşadığı fakat kuklaların ikinci sınıf vatandaş olarak değerlendirildiği bir toplumda, 80'lerin ünlü kukla programlarında yer alan isimlerin birer birer öldürülmesi sonucu bu esrarengiz olayın araştırılmasını ele alıyor. Bolca 80'ler göndermesi ve mizahıyla Edepsiz Kuklalar, önümüzdeki ay içerisinde eğlenceli bir seyirlik vadeden yapımlardan biri olarak göze çarpıyor.

Trey Edward Shults'ın yazıp yönettiği, oyuncu kadrosunda Joel Edgerton, Christopher Abbott, Riley Keough, Carmen Ejogo gibi oyuncuların yer aldığı korku filmi Gece Gelen (It Comes at Night), tenha bir yerde hayatını sürdüren bir ailenin beklenmedik bir tehdit ve kendilerine sığınan başka bir ailenin olaya dahil olması sonrası yaşananları konu ediniyor. Türkiye'de yaklaşık bir yıl sonra gösterime giren film, ABD'de 2017'nin en iyi korku/gerilim yapımlarından biri olarak gösteriliyordu.

31 Ağustos 2018

Başrolünde Peaky Blinders dizisindeki John Shelby rolüyle çıkış yakalayan Joe Cole'ün yer aldığı, gerçek bir hikâyeden esinlenilen Şafaktan Önce (A Prayer Before Dawn), Tayland'da kötü bir ünü olan bir hapishaneye tıkılan ve özgürlüğü için Muay Thai turnuvalarında dövüşmesi gereken İngiliz bir boksörün hikâyesini anlatıyor.

Leigh Whannell'in yazıp yönettiği, Logan Marshall-Green'in başrolünde yer aldığı Upgrade, bir soygun sırasında eşini kaybeden ve felç kalan Grey Trace'in, deneysel bir tedavi sonrası vücudunun kazandığı üstün yeni özelliklerle birlikte intikam arayışını konu ediniyor. ABD'de gösterime giren yapım, özellikle düşmeyen temposuyla övgü toplamıştı.

Sitemiz uygulama işlevleri için cookie (çerez) kullanıyor. Detaylı bilgi için tıklayınız.