ABD Sinema Salonu Sahipleri Birliği, $2 trilyonluk teşvik paketinin senatodan geçmesini takdirle karşıladı

2.757 Gösterim
26 Mart 2020 14:20
ABD Sinema Salonu Sahipleri Birliği, $2 trilyonluk teşvik paketinin senatodan geçmesini takdirle karşıladı

ABD Sinema Salonu Sahipleri Birliği, oy birliğiyle ABD Senatosundan geçen $2 trilyonluk teşvik paketinin sinema ve salonların geleceği açısından oldukça önemli olduğunu belirtti.


ABD Senatosu, yeni tip corona virüs kaynaklı Covid-19 salgınının yarattığı ekonomik ve beşerî tahribata karşılık düzenlenen $2 trilyon değerindeki dev yardım ve teşvik paketini, her iki partinin de tam desteğiyle 25 Mart'ta onayladı. Başkan Donald Trump, tasarının Temsilciler Meclisi'nden de ivedilikle geçmesi gerektiğini, paketi masasına geldiği gibi onaylayacağını belirtti. Obama yönetiminin 2008 krizi sonrası hazırladığı eylem paketinin yaklaşık 2,5 katı değerinde olan tarihi teşvik paketi, bir kesim tarafından olumlu ve yeterli bir aksiyon olarak değerlendirildi. Bu kesim içerisinde yer alan ABD Sinema Salonu Sahipleri Birliği, onaylanan paketin salgının etkilerinin salon sahipleri ve sinema çalışanlarının üzerine bindirdiği yükü hafifleteceğini belirten bir açıklama yayımladı.

 

Birlik, paketi takdirle karşıladıklarını belirtirken bu tarz bir aksiyonun alınmadığı ortamda iflas ile karşılaşacak birçok sinemanın, paket dahilinde açıklanan bireysel maaş destekleri, işsizlik sigortasının önemli ölçüde genişletilmesi ve $454 milyarın ayrıldığı kredi yardımları ile ayakta kalabileceğini not düştü. Gelirlerinin sıfır olduğu ortamda sabit giderlerini ödemekte zorluk çektiklerini belirten sinema salonu sahipleri, bu paketle birlikte salgın krizi sonrasına daha bir umutlu baktıklarını belirttiler.

 

ABD genelinde salgının yayılmasıyla büyük zincirler de dahil olmak üzere tüm sinema salonları kepenk indirmiş, bu hafta içerisinde ülkenin en büyük sinema zincirlerinden AMC, CEO'su da dahil olmak üzere 600 çalışanını ücretsiz izinliye ayırdığını açıkladı. Ülke genelinde salgın sonrası sinema sektöründen yaklaşık 26 bin kişinin işinden olduğu ya da ücretsiz izne ayrılmak zorunda kaldığı belirtiliyor.

Sitemiz uygulama işlevleri için cookie (çerez) kullanıyor. Detaylı bilgi için tıklayınız.