ABD ile Kanada'da 2018 yılı ikinci çeyreğinde elde edilen $3,33 milyar toplam hasılatla çeyrek rekoru kırıldı

3.108 Gösterim
3 Temmuz 2018 14:08
ABD ile Kanada'da 2018 yılı ikinci çeyreğinde elde edilen $3,33 milyar toplam hasılatla çeyrek rekoru kırıldı

ABD ile Kanada'da 2018 yılının ikinci çeyreğinde toplanan toplam hasılat miktarı olan $3,33 milyar, tüm zamanların çeyrek rekoru oldu.


ABD'de 2018 yılının ilk ayları durağan geçmiş, bu durum son birkaç yılda olduğu gibi bu yılda da toplam gişede bir artışın olmayabileceği yorumlarına vesile olmuştu. Fakat ikinci çeyrekte popüler yapımların beklenilen veya beklenilenin üzerinde hasılat sayılarına ulaşmasıyla ABD ve Kanada'da iyi bir çeyrek geride bırakıldı. Öyle ki Variety'nin haberine göre ABD ve Kanada'da ikinci çeyrekte toplanan $3,33 milyar toplam hasılat miktarı, tüm zamanların herhangi bir çeyreğinde görülen toplam hasılat miktarından daha fazla! Bu anlamda bir önceki rekor, Jurassic WorldAvengers: Age of Ultron ile Inside Out gibi filmlerin gösterime girdiği ve toplamda $3,2 milyar hasılata ulaşılan 2015 yılının ikinci çeyreğiydi.

 

2018 yılı ikinci çeyreğinde rekorun yenilenmesinde de 2015 yılındakine benzer bir şablon başrol oynuyor. Jurassic World'ün devam filmi Fallen Kingdom, Avengers'ın en güncel filmi Infinity Wars, önemli hayran kitlesi olan süper kahraman filmi Deadpool 2 ve yılın en çok merak edilen animasyon filmi İnanılmaz Aile 2 (Incredibles 2)'nin gösterime girmesiyle geride bıraktığımız çeyrek içerisinde rekor kırılmış oldu. ABD ve Kanada'da bu çeyrek içerisinde; Avengers: Infinity War $672 milyon, İnanılmaz Aile 2 $440 milyon, Deadpool 2 $310 milyon ve haziran ayının son bölümünde vizyona giren Jurassic World: Fallen Kingdom ise kısa sürede $265 milyon elde etti.

Sitemiz uygulama işlevleri için cookie (çerez) kullanıyor. Detaylı bilgi için tıklayınız.