9 Aralık'ta vizyona girecek Kurak Günler'den yeni fragman yayınlandı

4.450 Gösterim
28 Kasım 2022 13:24
9 Aralık'ta vizyona girecek Kurak Günler'den yeni fragman yayınlandı

Emin Alper'in yer aldığı festivallerde övgü ve ödüllerle karşılanan filmi Kurak Günler'den yeni bir fragman yayınlandı. Merakla beklenen film, 9 Aralık'ta sinemalarda vizyona girecek.


Avrupa Film Ödülleri’nde En İyi Kurgu ödülünü kazanan Kurak Günler, 9 Aralık’ta vizyona girmeye hazırlanıyor. Son olarak Suç ve Ceza Film Festivali’nden Jüri Özel Ödülü ve Seyirci Ödülü alan filmin fragmanı yayınlandı. 

 

Dünya prömiyeri 75. Cannes Film Festivali’nin Belirli Bir Bakış (Un Certain Regard) bölümünde gerçekleşen, Türkiye prömiyeri ise 59. Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde yapan Kurak Günler Antalya’dan En İyi Yönetmen, En İyi Erkek Oyuncu, En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu ve En İyi Müzik başta olmak üzere toplam 9 ödülle dönmüş, 33. Ankara Film Festivali’nden de En İyi Film, En İyi Senaryo, En İyi Erkek Oyuncu, En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu, En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu, En İyi Kurgu ödüllerini almıştı.

 

Emin Alper’in dördüncü uzun metrajlı filmi olan Kurak Günler, bir süredir kuraklık sorunuyla boğuşan Yanıklar kasabasına yeni atanan genç savcı Emre ile belediye başkanı Selim ve avukat oğlu Şahin, yerel gazeteci Murat ve kasabanın eşrafı arasında yaşanan çekişmeleri konu alıyor. Filmin başrollerini Selahattin Paşalı ve Ekin Koç paylaşırken, yardımcı rollerde Erol Babaoğlu, Erdem Şenocak, Selin Yeninci, Sinan Demirer, Nizam Namidar, Ali Seçkiner Alıcı ve Eylül Ersöz onlara eşlik ediyor. 

 

Ay Yapım ve Liman Film’in yapımcısı olduğu Kurak Günler, Bir Film dağıtımıyla 9 Aralık’ta vizyona girecek.

Sitemiz uygulama işlevleri için cookie (çerez) kullanıyor. Detaylı bilgi için tıklayınız.