5 özel performansı ile Will Smith

3.190 Gösterim
22 Mayıs 2019 15:50
5 özel performansı ile Will Smith

Guy Ritchie'nin yönetmenliğini üstlendiği, Disney'in ünlü animasyonunun canlı çekim yeniden çevrimi Aladdin bu hafta gösterime giriyor. Biz de bu vesileyle filmde ikonik karakter Genie'ye hayat veren isim Will Smith'in kariyerindeki özel performanslara bir göz atalım.


Independence Day (1996)

Gençlik yıllarından itibaren rap müzik icra eden ve 90'ların başında The Fresh Prince of Bel-Air dizisiyle iyice üne kavuşan Will Smith'i, günümüzdeki bildiğimiz anlamıyla Will Smith olmasına götürecek kariyer yolunu açan film, aktörün Bad Boys ile yakaladığı başarının tesadüf olmadığını kanıtladığı 1996 yapımlı Independence Day olmuştu. Soğuk Savaş'ın ateşini iyice fitillediği uzaya çıkış rekabetinin ertesinde gelen birçok stüdyo filmlerinde olduğu gibi en klişe anlamıyla uzaylı istilasını konu edinen film, Roland Emmerich'in yaratmaya çalıştığı epik anlatı içerisinde seyirciyi, bu istilaya karşı mücadele veren, Will Smith'in hayat verdiği yüzbaşı Steven Hiller'ın yanında konumlandırıyordu.

Men in Black (1997)

Lowell Cunningham imzalı çizgi romandan sinemaya uyarlanan ve özellikle yakalıdığı gişe başarısıyla büyük bir seriye dönüşen Men in Black, aynı zamanda Will Smith'in bir Hollywood yıldızı olarak artık iyice rüşdünü ispat ettiğini yapım oldu. Smith'in Tommy Lee Jones ile başrolü paylaştığı, Barry Sonnenfeld'in yönetmenliğini üstlendiği film, hırslı bir polis memurunun kendisini bir anda tehditkar dünya dışı varlıklarla mücadele eden gizli bir birim içerisinde bulmasıyla gelişen olayları anlatıyor. 1997 yılında startı verilen Men in Black evreninin yeni bir kadroya sahip yeni halkası Men in Black: International, 14 Haziran 2019'da gösterime girecek.

Oynadığı blockbusterların gişedeki başarılarından sonra Smith, daha zorlayıcı rolleri tercih edebileceği kariyer alanına erişmiş oldu. Usta sinemacı Michael Mann'in yönettiği, sadece boksun değil tüm spor tarihinin en ikonik figürlerinden Muhammed Ali biyografik filmi Ali, bu anlamda ünlü oyuncunun istediği veren yapım oldu ve Will Smith Ali'deki performansıyla En İyi Erkek Oyuncu kategorisinde Oscar adaylığına layık görüldü. İşin ironisi, ticari başarılara vakıf olan filmlerle ünlenen Will Smith'e ilk kez eleştirel başarı getiren film Ali, gişede büyük bir zarara uğradı.

Steve Conrad'ın senaryosunu kaleme aldığı, Gabriele Muccino'nun yönetmen koltuğunda oturduğu The Pursuit of Happyness, eşinin kendisini terk etmesi sonucu bir başına kaldığı oğluyla birlikte ne kadar zorlu da olsa hayatlarındaki tüm engelleri aşmaya çalışan baba Chris Gardner'ın oğluyla olan hikâyesini konu ediniyor. Will Smith'in kendi oğlu Jaden Smith ile birlikte başrolünü paylaştığı film, hem seyirciler tarafından oldukça beğenilmiş hem de ünlü oyuncuya ikinci Oscar adaylığını kazandırmıştı.

Francis Lawrence'ın yönetmenliğini üstlendiği, Will Smith'in başrolünde olduğu I Am Legend, inanılmaz büyük bir hızda yayılarak insanlığın neredeyse tamamını karanlıklarda gizlenen yaratıklara dönüşen bir salgının etkilerinin terse çevirmek için yaşayan olarak tek kaldığı New York'ta mücadelesini sürdüren bilim insanı Robert Neville'in hikâyesini anlatıyor. Film dünya genelinde $585 milyon elde etmiş ve aktörün 2005 sonrası ilk büyük hiti olmuştu.

Sitemiz uygulama işlevleri için cookie (çerez) kullanıyor. Detaylı bilgi için tıklayınız.