42. İstanbul Film Festivali Sinema Onur Ödülleri sahipleri belirlendi

6.618 Gösterim
10 Mart 2023 18:50
42. İstanbul Film Festivali Sinema Onur Ödülleri sahipleri belirlendi

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından 7-18 Nisan tarihlerinde gerçekleştirilecek 42. İstanbul Film Festivali’nin Sinema Onur Ödülü sahipleri belirlendi. Kayhan Yıldızoğlu ile Nevra Serezli'nin  ödülleri 6 Nisan akşamı yapılacak açılış töreninde takdim edilecek.


İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından 7-18 Nisan tarihlerinde gerçekleştirilecek 42. İstanbul Film Festivali’nin Sinema Onur Ödülü sahipleri belirlendi. Festival tarafından sinemaya gönül ve emek veren isimlere takdim edilen Sinema Onur Ödülleri bu yıl iki usta sinema ve tiyatro oyuncusu, Kayhan Yıldızoğlu ile Nevra Serezli'ye verilecek.

 

Malkaçoğlu ile 1966 yılında oyunculuğa başlayan Kayhan Yıldızoğlu kariyerine, Küçük Ağa, Akasya Durağı, Kurtlar Vadisi ve Arka Sokaklar dizisindeki rollerle devam etti. Ödüle takdir görülen bir diğer isim Sihirli Annem'deki rolüyle çocukların da yakından tanıdığı Nevra Serezli ise 1976 yılında İntikam Meleği – Kadın Hamlet'teki rolünün ardından Atla Gel Şaban, Senin Hikayen, Kocan Kadar Konuş gibi filmlerde yer aldı. 

 

Kayhan Yıldızoğlu ve Nevra Serezli'nin ödülleri 6 Nisan akşamı yapılacak açılış töreninde takdim edilecek. 

Sitemiz uygulama işlevleri için cookie (çerez) kullanıyor. Detaylı bilgi için tıklayınız.