40. İstanbul Film Festivali Ulusal Yarışma gösterimleri, 1-13 Temmuz tarihlerinde gerçekleşecek

2.244 Gösterim
24 Haziran 2021 12:41
40. İstanbul Film Festivali Ulusal Yarışma gösterimleri, 1-13 Temmuz tarihlerinde gerçekleşecek

40. İstanbul Film Festivali kapsamındaki Ulusal Yarışma gösterimleri, 1–13 Temmuz tarihlerinde Maximum UNIQ Açıkhava'da kurulan sinemada gerçekleştirilecek.


İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından düzenlenen 40. İstanbul Film Festivali Ulusal Yarışma filmleri, 1–13 Temmuz tarihlerinde izleyicilerle buluşuyor. Yarışmada yapımı 2020-2021 sezonunda tamamlanan 13 film yer alıyor. 34. kez Anadolu Efes’in katkılarıyla gerçekleştirilen Türkiye Sineması bölümü kapsamındaki Ulusal Yarışma filmlerinin gösterimleri, film ekiplerinin katılımıyla Maximum UNIQ Açıkhava’da yapılacak. Ulusal Yarışma’da ödül kazanan filmler, festivalin 14 Temmuz Çarşamba akşamı düzenlenecek ödül töreninde açıklanacak. Festival biletleri 29 Haziran Salı günü 10.30’dan itibaren passo.com.tr/tr üzerinden satışa açılacak.

 

Ulusal Yarışma Jürisi bu yıl yönetmen Tolga Karaçelik başkanlığında toplanıyor. Diğer jüri üyeleri oyuncu Ece Dizdar, sanat yönetmeni ve yapım tasarımcısı Naz Erayda Kurdoğlu, yapımcı Nadir Öperli ve yazar Şebnem İşigüzel

 

Ulusal Yarışma Jürisi En İyi Film, En İyi Yönetmen, Jüri Özel Ödülü, En İyi Kadın Oyuncu, En İyi Erkek Oyuncu, En İyi Senaryo, En İyi Görüntü Yönetmeni, En İyi Kurgu ve En İyi Özgün Müzik olmak üzere toplam 9 dalda ödül verecek. 

 

En İyi Film’e 200.000 TL, Onat Kutlar anısına verilecek Jüri Özel Ödülü’nü kazanan filmin yapımcısına İKSV tarafından 50.000 TL verilecek. En İyi Yönetmen’e Anadolu Efes tarafından 50.000 TL verilecek. En İyi Kadın ve En İyi Erkek Oyuncu 10.000'er TL ile ödüllendirilecek. Kaybettiğimiz Hasan Saltık anısına verilecek En İyi Özgün Müzik Ödülü, LU Records tarafından 5.000 TL, En İyi Senaryo Ödülü ise Alamet Holistic tarafından 10.000 TL para ödülü ile desteklenecek.

 

2012 yılında kaybettiğimiz yönetmen ve yapımcı Seyfi Teoman anısına verilen Seyfi Teoman En İyi İlk Film Ödülü’nü kazanan filmin yönetmenine sonraki çalışmalarını teşvik etmek üzere Lale Kart aracılığıyla 30.000 TL ödül verilecek. Seyfi Teoman En İyi İlk Film Ödülü'nü kazanan yönetmenlere para ödülü 5 yıl boyunca, 2002’den bu yana, festival ve etkinlikleri destekleyen “İKSV Lale Kart Üyelik Programı” tarafından verilecek. Seyfi Teoman En İyi İlk Film Ödülü jürisinde yönetmenler Zeynep Dadak, Leyla Yılmaz ve Orçun Behram yer alıyor.

40. İstanbul Film Festivali Ulusal Yarışma Filmleri 

 

- Av / AV: The Hunt / Emre Akay 
- 9,75 / Uluç Bayraktar 
- Sardunya / Geranium / Çağıl Bocut 
- Bir Nefes Daha / When I’m Done Dying / Nisan Dağ 
- Beni Sevenler Listesi / The List of Those Who Love Me / Emre Erdoğdu 
- Yeniden Leyla / Leyla Once Again / Barış Hancıoğulları 
- Zîn ve Ali’nin Hikâyesi / Govenda Ali û Dayka Zîn / The Dance of Ali and Zin / Mehmet Ali Konar 
- Af / Forgiveness / Cem Özay 
- Çatlak / Fractured / Fikret Reyhan 
- Cemil Şov / The Cemil Show / Barış Sarhan 
- İnsanlar İkiye Ayrılır / Two Types of People / Tunç Şahin 
- Dirlik Düzenlik / It’s All About Peace and Harmony / Nesimi Yetik 
- Sen Ben Lenin / You Me Lenin / Tufan Taştan

 

 

Seyfi Teoman En İyi İlk Film Ödülü adayları

 

- 9,75 / Uluç Bayraktar 
- Sardunya / Çağıl Bocut 
- Yeniden Leyla / Barış Hancıoğulları 
- Af / Cem Özay 
- Cemil Şov / Barış Sarhan 
- Sen Ben Lenin / Tufan Taştan

Sitemiz uygulama işlevleri için cookie (çerez) kullanıyor. Detaylı bilgi için tıklayınız.