40. İstanbul Film Festivali'nde Ulusal Yarışma filmleri belli oldu

3.610 Gösterim
16 Nisan 2021 16:42
40. İstanbul Film Festivali'nde Ulusal Yarışma filmleri belli oldu

Bu yıl 40.'sı düzenlenen İstanbul Film Festivali'nde Ulusal Yarışma kategorisinde yarışacak 13 film belli oldu. 1 Nisan'da çevrimiçi gösterimlerle başlayan festivalin ulusal yarışma kategorilerinde yer alan filmlerin gösterimleri 20-29 Mayıs tarihleri arasında gerçekleşecek.


İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından ilk kez 1982 yılında bir sinema haftası olarak düzenlenen İstanbul Film Festivali, bu yıl 40. yaşını kutluyor. 29 Haziran’a kadar devam edecek 40. İstanbul Film Festivali, 1 Nisan tarihinde ilk çevrimiçi gösterimiyle başladı. 

 

Dünya sinemasının en çok konuşulan örneklerinden, sinemamızın yeni yapımlarına, uluslararası festivallerde prömiyer yapmış ödüllü filmlerden klasiklere ve yeni keşiflere, aralarında efsane yönetmenlerden iz bırakan başyapıtların ve kült filmlerin de bulunduğu zengin programıyla bu yıl pandemi şartlarını da gözetmeye devam ederek nisan, mayıs ve haziran aylarına yayılıyor. 

 

40. İstanbul Film Festivali’nin çevrimiçi gösterimleri, filmonline.iksv.org üzerinden gerçekleşiyor. Nisan ve mayıs ayları boyunca her perşembe, cuma, cumartesi ve pazar günü yeni filmler gösterime sunuluyor. Festivalin Ulusal Yarışma, Ulusal Belgesel Yarışması ve Ulusal Kısa Film Yarışması‘nın 20-29 Mayıs’ta çevrimiçi ve pandemi koşullarına bağlı olarak sinema salonlarında gerçekleştirilmesi planlanıyor. Festivalin Uluslararası Yarışma ile Galalar bölümlerindeki filmlerin, haziran ayında hem açık hava mekânlarda hem de sinema salonlarıyla çevrimiçi platformda festival takipçileri ile buluşması bekleniyor. 

 

Festival gösterimlerine kısıtlama ve uygulamaların elverdiği durumda yurtiçinden ve yurtdışından konuk yönetmen ve oyuncuların katılımı da planlanan festivalin Ulusal Yarışma bölümünde yarışacak filmler ise bugün açıklandı.

 

40. İstanbul Film Festivali Ulusal Yarışma Filmleri

- Av / AV: The Hunt / Emre Akay 

- 9,75 / Uluç Bayraktar 

- Sardunya / Geranium / Çağıl Bocut 

- Bir Nefes Daha / When I’m Done Dying / Nisan Dağ 

- Beni Sevenler Listesi / The List of Those Who Love Me / Emre Erdoğdu 

- Yeniden Leyla / Leyla Once Again / Barış Hancıoğulları 

- Zîn ve Ali’nin Hikâyesi / Govenda Ali û Dayka Zîn / The Dance of Ali and Zin / Mehmet Ali Konar 

- Af / Forgiveness / Cem Özay 

- Çatlak / Fractured / Fikret Reyhan 

- Cemil Şov / The Cemil Show / Barış Sarhan 

- İnsanlar İkiye Ayrılır / Two Types of People / Tunç Şahin 

- Dirlik Düzenlik / It’s All About Peace and Harmony / Nesimi Yetik 

- Sen Ben Lenin / You Me Lenin / Tufan Taştan 

Sitemiz uygulama işlevleri için cookie (çerez) kullanıyor. Detaylı bilgi için tıklayınız.