4 Şubat'ta gösterime girecek Dilberay filminden yeni fragman yayınlandı

9.613 Gösterim
4 Ocak 2022 10:35
4 Şubat'ta gösterime girecek Dilberay filminden yeni fragman yayınlandı

Yaşadığı zorlu hayat sonrası sesiyle adından söz ettiren Dilberay'ın hikâyesinin anlatıldığı filmden yeni bir fragman yayınlandı. Büşra Pekin'in ünlü sanatçıya hayat verdiği Dilberay filmi, 4 Şubat 2022'de gösterime girecek.


Ketche'nin yönetmenliğini üstlendiği, başrolünde Büşra Pekin'in yer aldığı Dilberay, zorlu bir hayattan gelip müziğiyle insanlara ses olan Dilberay'ın hayat hikâyesini odağına alıyor. Pekin'in yanı sıra oyuncu kadrosunda Ayberk Pekcan, Nursel Köse, Zeliha Kendirci, Deniz Hamzaoğlu gibi isimler yer alıyor.

 

2019 yılında aramızdan ayrılan sanatçının hayatının ilk bölümünde yaşadığı zorluk ve eziyetleri de anlatacak olan filmin konusu ise şöyle:

 

Kahramanmaraş’ta, sekiz çocuklu, fakir bir ailenin kızı olarak, çadırda başladığı hayatına birçok üzüntü ve hüzün sığdırdı Dilber Ay… 13 yaşında para karşılığı, kendinden yaşça büyük bir adama satıldı, evlendiler, çocukları oldu. Şarkı söylediği için dayak yedi, işkence çekti ama o, yaşadığı bütün acılara inat, Allah vergisi sesinden aldığı güçle adım attığı sahnelerde zirveyi de gördü, hapishaneyi de… Hiç yılmadı. Hep şarkı söyleyerek çıktı düştüğü dipsiz kuyulardan.

Sitemiz uygulama işlevleri için cookie (çerez) kullanıyor. Detaylı bilgi için tıklayınız.