36. İstanbul Film Festivali ödülleri dağıtıldı

4.128 Gösterim
15 Nisan 2017 13:30
36. İstanbul Film Festivali ödülleri dağıtıldı

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından düzenlenen 36. İstanbul Film Festivali’nin ödülleri, gerçekleştirilen törenle sahiplerini buldu.


Yekta Kopan’ın sunuculuğu üstlendiği 36. İstanbul Film Festivali ödül töreninde Uluslararası ve Ulusal Altın Lale ödüllerinin yanı sıra, Altın Lale Ulusal Yarışması bölümünde En İyi Yönetmen, Jüri Özel Ödülü, En İyi Kadın Oyuncu, En İyi Erkek Oyuncu, En İyi Senaryo, En İyi Görüntü Yönetmeni, En İyi Kurgu ve En İyi Özgün Müzik ödülleri takdim edildi. Ödül Töreni’nde ayrıca FACE Avrupa Konseyi Sinema Ödülü, Ulusal Belgesel Yarışması Ödülü, Ulusal Kısa Film Yarışması Ödülü, Seyfi Teoman En İyi İlk Film Ödülü ve Uluslararası Sinema Eleştirmenleri Federasyonu (FIPRESCI) Ödülleri’nin kazananları da açıklandı.

Şakir Eczacıbaşı anısına verilen Uluslararası Yarışma Altın Lale Ödülü’ne bu yıl, João Pedro Rodrigues’in Ornitolog isimli filmi layık görüldü. Jüri başkanı Reha Erdem’in açıkladığı ödülü Portekiz Büyükelçiliği Kültür Ataşesi Mario Tiago Paixao’ya Eczacıbaşı Topluluğu Kurumsal İletişim Grup Başkanı Sedat Birol takdim etti. Törene katılamayan Rodrigues’in yolladığı video mesajı ekranda gösterildi. Jüri, Altın Lale’yi “Özgün, cesur ve derinden kişisel bir inanç, azizlik ve delilik öyküsü anlattığı için” bu filme verme kararı aldı.

 

Jüri üyelerinden Katayoon Shahabi’nin açıkladığı Uluslararası Altın Lale Yarışması Jüri Özel Ödülü’nü “Yaralı bir çocukluk anına, kolay bir duygu boşalımı getirmeden incelikli bir şekilde eğildiği için” yönetmen Carla Simón’un ’93 Yazı adlı filmine verdi.

Ulusal Yarışma’da En İyi Film dalında Altın Lale Ödülü’ne Fikret Reyhan’ın Sarı Sıcak adlı filmi layık görüldü. Yapımcılar Nizamettin Reyhan ve Nuriye Bilici, ödülü jüri başkanları Yağmur Taylan ve Durul Taylan’dan aldı. Ulusal Altın Lale En İyi Film Ödülü, 150 bin TL para ödülüyle destekleniyor.

 

En İyi Yönetmen dalında Altın Lale, Tereddüt filmiyle Yeşim Ustaoğlu’na verildi. Yönetmen Jo Sol’un açıkladığı ödülü Ustaoğlu’na Türk Tuborg AŞ Operasyonel Pazarlama Müdürü Cem Kırmacı tarafından takdim edildi. Ulusal Altın Lale En İyi Yönetmen ödülü Türkiye Sineması Tema Sponsorluğunu üstelenen Türk Tuborg AŞ, tarafından 50 bin TL para ödülüyle destekleniyor.

 

Onat Kutlar anısına verilen Jüri Özel Ödülü’ne Bülent Öztürk’ün Mavi Sessizlik adlı filmi layık görüldü. Öztürk’e ödülünü Yağmur Taylan ve Durul Taylan tarafından takdim edildi. Jüri Özel Ödülü 50 bin TL para ödülüyle destekleniyor.

 

En İyi Kadın Oyuncu Ödülü, Tereddüt filmindeki rolüyle Ecem Uzun’un oldu. Oyuncuya ödülünü oyuncu Moe Dunford verdi. En İyi Kadın Oyuncu ödülü 10 bin TL tutarındaki para ödülü ile destekleniyor.

 

En İyi Erkek Oyuncu Ödülü’nü Sarı Sıcak filmindeki rolüyle Aytaç Uşun kazandı. Uşun ödülünü, oyuncu Kerry Fox’tan aldı. En İyi Erkek Oyuncu ödülü 10 bin TL tutarındaki para ödülü ile destekleniyor.

 

En İyi Senaryo Ödülü’nü Mavi Sessizlik filmiyle Bülent Öztürk kazandı. Ödülü jüri üyesi, yazar Sema Kaygusuz verdi.

 

En İyi Görüntü Yönetmeni Ödülü’nü Sarı Sıcak filmiyle Marton Miklauzic kazandı. Ödülü jüri üyesi, görüntü yönetmeni Emre Erkmen verdi.

 

En İyi Kurgu Ödülü’nü Sarı Sıcak filmiyle Ömer Günüvar ve Fikret Reyhan kazandı. Ödülü jüri üyesi kurgucu Çiçek Kahraman takdim etti.

 

En İyi Özgün Müzik ÖdülüTereddüt filmiyle Antoni Komasa-Lazarkiewicz’e verildi. Ödülü jüri üyelerinden yönetmen Gabe Klinger takdim etti.

Ayşe Polat’ın açıkladığı En İyi Belgesel Ödülü ise, Serdar Önal’ın yönettiği Derdo Ana ve Ceviz Ağacı filmine verildi. En İyi Belgesel ödülü 10.000 TL para ödülü ile destekleniyor. Mehmet Sertan Ünver’in yönettiği Blue filmi ise Mansiyon’a layık görüldü.

 

Seyfi Teoman En İyi İlk Film Ödülü’nü kazanan Mavi Sessizlik filminin yönetmeni Bülent Öztürk, CMYLMZ Fikirsanat aracılığıyla verilen 30.000 TL para ödülünün de sahibi oldu. En İyi Kısa Film Ödülü’nü ise Filiz Işık Bulut’un Zelal adlı filmi kazandı. Bulut’a ödülü yönetmene festivalin konuğu Fransız yönetmen Vincent Dieutre verdi. Pınar Yorgancıoğlu’nun Nebile Hanım’ın Solucandeliği adlı filmi ise Mansiyon’a layık görüldü.

 

FIPRESCI Ödüllerini Uluslararası Altın Lale Yarışması’nda Maysaloun Hamoud’un yönettiği Duvarlar Arasında, Ulusal Altın Lale Yarışması’nda Pelin Esmer’in yönettiği İşe Yarar Bir Şey ve Ulusal Kısa Film Yarışması’nda da Sinan Kesova’nın yönettiği Hinterland filmleri kazandı. Ödülleri jüri başkanı Klaus Eder açıkladı.

Sitemiz uygulama işlevleri için cookie (çerez) kullanıyor. Detaylı bilgi için tıklayınız.