33. Ankara Film Festivali’nde yarışacak filmler belli oldu

2.550 Gösterim
5 Ekim 2022 13:17
33. Ankara Film Festivali’nde yarışacak filmler belli oldu

3-11 Kasım tarihleri arasında düzenlenecek olan 33. Ankara Film Festivali’nin Ulusal Uzun Film Yarışması'nda yer alacak filmler belli oldu.


Dünya Kitle İletişimi Araştırma Vakfı tarafından 3-11 Kasım tarihleri arasında gerçekleştirilecek Ankara Film Festivali’nin Ulusal Uzun Film Yarışması’nın filmleri belirlendi. Dünya Kitle İletişimi Araştırma Vakfı Başkanı İrfan Demirkol, akademisyen ve sinema yazarı Murat Tırpan, yapımcı Zeynep Ünal’ın ön jüriliğinde yapılan değerlendirme sonucu 12 film festivalde yarışacak. 

 

2022 yılında ulusal ve uluslararası festivallerden pek çok ödülle dönen ve yılın en iyi filmlerinden oluşan bir panorama sunacak Ulusal Uzun Film Yarışması’nda Gizem Kızıl’ın Bana Karanlığını Anlat, Onur Ünlü’nün Bomboş, Ali Kemal Güven’in Çilingir Sofrası, Ziya Demirel’in Ela ile Hilmi ve Ali, Ümran Safter’in Kabahat, Selcen Ergun’un Kar ve Ayı, Maryna Er Gorbach’ın Klondike, Özcan Alper’in Karanlık Gece, Emin Alper’in Kurak Günler, İsmet Kurtuluş ve Kaan Arıcı’nın LCV (Lütfen Cevap Veriniz), Soner Caner’in Mukavemet ve Çiğdem Sezgin’in Suna filmleri yarışacak. Festivalin “En İyi”lerine ödülleri 11 Kasım’da Cer Modern’de gerçekleştirilecek Festival Ödül Töreni’nde sunulacak. 

 

Festivalde ayrıca yarışma dışı olarak yönetmenliğini Tareq Daoud’un yapımcılığını ise Çiğdem Mater’in üstlendiği Yaban ve İffet Eren Danışman Boz'un yönettiği Turna Misali filmleri sinemaseverlerle buluşacak. 

 

Ulusal Uzun Film Yarışması jüri üyeleri ise önümüzdeki günlerde açıklanacak. 

33. Ankara Film Festivali’nin Ulusal Uzun Film Yarışması'nda yer alacak filmler

 

- Bana Karanlığını Anlat / Gizem Kızıl 

- Bomboş / Onur Ünlü 

- Çilingir Sofrası / Ali Kemal Güven 

- Ela ile Hilmi ve Ali / Ziya Demirel 

- Kabahat / Ümran Safter 

- Kar ve Ayı / Selcen Ergun 

- Karanlık Gece / Özcan Alper 

- Kurak Günler / Emin Alper 

- Klondike / Maryna Er Gorbach 

- LCV (Lütfen Cevap Veriniz) / İsmet Kurtuluş, Kaan Arıcı 

- Mukavemet / Soner Caner 

- Suna / Çiğdem Sezgin

Sitemiz uygulama işlevleri için cookie (çerez) kullanıyor. Detaylı bilgi için tıklayınız.