3. Başka Sinema Ayvalık Film Festivali salgın sebebiyle iptal edildi

1.653 Gösterim
7 Ağustos 2020 14:19
3. Başka Sinema Ayvalık Film Festivali salgın sebebiyle iptal edildi

Bu yıl 3. kez düzenlenmesi planlanan Başka Sinema Ayvalık Film Festivali, salgının mevcut durumu sebebiyle iptal edildi.


Dünya genelinde istatistikler aksi yönde emareler sunsa da salgının ivmesini kaybettiği varsayımıyla normale dönüş süreci devam ettirilmeye çalışılıyor. Sinemada Venedik ve Toronto gibi festivaller belli tedbirlerle festivallerini fiziksel olarak gerçekleştirmeyi tercih ederken, ülkemizde de Ulusal Yarışma kategorisindeki filmlerin açık hava gösterimlerini gerçekleştiren ve Ekim'de festivale devam etmeyi planlayan İstanbul Film Festivali'nin yanı sıra Ankara, Antalya gibi festivaller de bu yılki edisyonlarını geleneksel biçimde sinemalarda gerçekleştirmeyi planlıyor. Fakat salgının ülkemizdeki bariz artış eğilimi, festivalleri bu konuda ikinci kez düşünmeye sevk edebilir. Bu hususta ilk karar ise Başka Sinema Ayvalık Film Festivali yönetiminden geldi ve salgın mevcut koşulları sebebiyle bu yıl 3. kez gerçekleştirilmesi planlanan festivalin iptal edildiği açıklandı. Başka Sinema Ayvalık Film Festivali'nden yayınlanan basın açıklamasına aşağıdan ulaşabilirsiniz.

Başka Sinema Ayvalık Film Festivali’nin sevgili takipçileri,

 

Pandemi nedeniyle tüm dünyanın zor zamanlar geçirdiği bu dönemde aslında uzun süredir Başka Sinema Ayvalık Film Festivali’nin üçüncüsünü nasıl gerçekleştirebileceğimiz üzerine kafa yoruyorduk. Festival tarihlerini erkene alarak açıkhavada düzenlemek makul bir alternatif gibi görünse de özellikle son dönemde Sağlık Bakanlığı’nın yaptığı açıklamalar ve vaka sayılarında düşüşün yerini artışa bırakması endişelerimizi arttırdı. İki yıl gibi kısa bir sürede Türkiye’nin önde gelen festivalleri arasında adı anılmaya başlayan Başka Sinema Ayvalık Film Festivali’nin üçüncüsünü seyircilerimizin sağlığını düşünerek yapmamaya karar verdik. Bu kararı çok düşünerek ve üzülerek vermiş de olsak gelecek yıl güçlü bir program, değerli konuklar ve öğrenci atölyelerimizle geri dönecek olmak bizi biraz olsun teselli ediyor. Hepinize sinemayla dolu, sağlıklı günler diliyoruz.

Başka Sinema Ayvalık Film Festivali

Sitemiz uygulama işlevleri için cookie (çerez) kullanıyor. Detaylı bilgi için tıklayınız.