21. Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali başvuruları başladı

2.851 Gösterim
24 Şubat 2018 10:45
21. Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali başvuruları başladı

21. Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali başvuruları başladı.


Uçan Süpürge Vakfı tarafından düzenlenen Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali, 10 – 17 Mayıs tarihleri arasında 21. kez gerçekleşecek. Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali 21. senesinde ulusal ve uluslararası “uzun”, “kısa” ve “belgesel” film kategorilerinde başvuruları başladı. 

 

1998 yılından bugüne Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali sinemanın görsel gücünden yararlanarak kadının toplumsal konumunu sorgulamayı, bu konudaki tartışmaları beyaz perde aracılığıyla yaygınlaştırmayı, kadın sinemacıların birbirleriyle ve sektördeki diğer kadınlarla buluşmalarına aracılık etmeyi hedefliyor. Uçan Süpürge bu sene de yine farklı kategorilerden başvuracak kadın yönetmenlerin filmleri ile Türkiye sinemasına katkı sağlayacak yapımları teşvik edecek. Ayrıca Cannes, Berlin, Rotterdam gibi dünyanın en önemli festivallerine jüri gönderen FIPRESCI jürisine sahip olan dünyadaki ilk kadın filmleri festivali olması kadın yönetmenlerimize uluslararası bir başarı sağlama olanağı sunuyor.

 

21. Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali’ne 23 Ocak – 25 Mart 2018 tarihleri arasında http://www.ucansupurge.org.tr/basvuru adresinden başvuru yapılabilecektir.

Sitemiz uygulama işlevleri için cookie (çerez) kullanıyor. Detaylı bilgi için tıklayınız.