2021 yılında dijital platformlarda sunulacak içeriklere harcanan miktar $112 milyarı bulabilir

1.939 Gösterim
13 Ocak 2021 15:55
2021 yılında dijital platformlarda sunulacak içeriklere harcanan miktar $112 milyarı bulabilir

2021 yılında dijital yayın platformlarında seyirciyle buluşan içeriklere harcanan toplam miktarın, 2020'ye göre %11'lik bir artışla $112 milyar seviyesini bulabileceği belirtiliyor.


The Hollywood Reporter'ın Consumer Technology Association'ın raporundan derlediği haberine göre, 2021 yılı içerisinde streaming platformlarında yayınlanacak tüm içerikler ve yazılım departmanları için harcanan miktarın, 2019'a göre %31, 2020'ye göreyse %11'lik artışla $112 milyarı bulması bekleniyor. Aynı rapora göre, başta Disney+ olmak üzere platformlarda gerçekleşen pandemi kaynaklı beklenti üstü abone artışının da etkisiyle birlikte, 2021 yılında kullanıcılar tarafından streaming platformlarına verilen abonelik ücretlerinin toplamının $41 milyarı geçeceği öngörülüyor.

 

Sayıları her geçen gün artan streaming platformları, yüzlerce içerikle kullanıcıların ilgisini canlı tutmaya çalışıyor. Kullanıcıların, onlarca farklı dijital platformun her birinin içeriklerine yetişmesi artık imkansız hâle gelse de, pandemi dönemi şartları sebebiyle streaming pastasında her platform kendine bir pay bulmaya devam etti. Fakat büyük bir ivmeyle artan içerik sayısının, talebin çok üstüne çıkmaya başlaması durumunda, eksesif boyutlara ulaşan streaming balonunun patlayabileceğini ve büyük platformlardan bazılarının iflasla karşılaşabileceğini belirtenlerin sayısı hiç de az değil.

Sitemiz uygulama işlevleri için cookie (çerez) kullanıyor. Detaylı bilgi için tıklayınız.