2021'de merakla beklenen yerli ve yabancı 11 dizi

3.900 Gösterim
30 Aralık 2020 14:40
2021'de merakla beklenen yerli ve yabancı 11 dizi

2021, yeni yılla birlikte merakla beklenen bazı yeni diziler ve filmler anlamına da geliyor. Devletler tarafından izleyiciler evde kalmaya teşvik edilirken, televizyonlar ve platformlar tarafından eğlendirilmek için artık her zamankinden daha fazla içerik seçeneğine sahipler. 


İzleyicilerin de bu yeni dizileri izlemenin farklı yolları ve maliyetleri var. Yeni servislerin duyurulması ve orijinal içeriklerin oluşturmasıyla birlikte pazarda rekabetin artması son kullanıcı olan bizler için olumlu olsa da işin ucunda yine maliyet var. Fakat artık her zamankinden daha fazla seçeneğe sahip olacak olmamız bizleri ayrıca memnun edecek gibi görünüyor. 



İşte 2021 için favori ve merakla beklendiğini düşündüğümüz içeriklerinden bazıları. 

1. Parazit (HBO)

 

Bong Joon Ho, En İyi Film Oscar Ödülü'ne uzanan filmi Parazit'i yeni bir diziye uyarlamak için Adam McKay ve HBO birlikte çalışıyor. Şu anda yeni dizi hakkında pek fazla ayrıntı bilinmiyor ancak Bong Joon Ho dizinin senaryosunu yazarken biriken anahtar fikirleri olduğunu söyledi. Mark Ruffalo dizinin başrolü için düşünülen isimlerden biri.

2. WandaVision (Disney +) 

 

Wanda Vision, Disney+ ve Marvel Sinematik Evreni'nin merakla beklenen dizilerinden biri. Elbette Avengers'ın bazı favori karakterlerinin başrolde olması dikkat çekiyor ancak fragman seyirciyi alternatif gerçekliklere dalacak bir yapıma hazırlıyor. Marvel hayranlarından biriyseniz verilecek bir şansı kesinlikle hak ediyor. 

3. Cowboy Bebop (Netflix)

 

İkonik anime dizisi bir canlı aksiyon serisine dönüştürülüyor. Dizi başlangıçta 2020'de yayınlanacaktı ancak yıldız John Cho, çekimleri geciktiren bir sakatlık geçirdi ve ardından kendisine COVID-19 teşhisi konuldu.

 

Eylül ayında prodüksiyon yeniden başladı ve 2021'de prömiyeri olacak gibi görünüyor. Dizi henüz piyasaya sürülmemiş olsa da, Netflix ikinci bir sezona onay verdi ve şimdiden ikinci sezonun senaryosu yazılmaya başlandı. 

4. Nine Perfect Strangers (Hulu) 

 

Bu yeni dizi, Liane Moriarty'nin aynı adlı romanından uyarlanıyor. Dizide, Masha adlı Rus bir kadın tarafından işletilen bir sağlık merkezi olan Tranquillum House'da olanlar anlatılıyor. 10 gün süren terapi ve inziva sırasında bir araya gelen dokuz yabancı, bu sürecin tahayyül edemedikleri noktaya gittiğine şahit olur. Mini dizinin oyuncu kadrosunda Nicole Kidman, Tiffany Boone, Bobby Cannavale, Luke Evans, Regina Hall, Melissa McCarthy, Michael Shannon, Samara Weaving gibi isimler yer alıyor,

5. Gibi (Exxen) 

 

Feyyaz Yiğit ve Kıvanç Kılınç, “Gibi” isimli bir komedi ile karşınızda olacaklar. Komik skeçlerden oluşan “Gibi”nin, Exxen'in ilk gününde yayında olacağı duyuruldu.

6. İşte Bu Benim Masalım (Exxen) 

 

Popüler ikili Aleyna Tilki ve Cemal Can Seven aynı projede birlikteler. “Hayallerinin peşinden koş, kendine inan, içindeki gücü hisset...” adıyla ilk fragmanı yayınlanan ve özellikle ikilinin hayranları tarafından merakla beklenen bir gençlik dizisi.

7. 50m2 (Netflix)

 

Dizinin yönetmeni Selçuk Aydemir,  Burak Aksak ise Aydemir'e senaryosuyla eşlik ediyor. Başrolde ise Engin Öztürk var.

 

Gölge isimli karakterin hayatına odaklanacak olan dizi, gizemli bir tetikçi olan Gölge'nin hayatı, babası gibi gördüğü Servet'in beklenmedik ihanet ile darmadağın olur. 

 

Yaşadığı ihanetin ardından kaçan Gölge, kendisini hiç bilmediği bir mahallenin terzi dükkanında bulur. 50 m2'lik alana sığınan Gölge'yi görenler, onu kısa bir süre önce vefat eden terzinin oğlu sanar. Kendisi hakkında düşünülen kimliğe bürünen Gölge, mahalleli ile zaman geçirdikçe yeni kimliği ile iyice bütünleşiyor.

8.  Hükümsüz (Exxen)

 

Mustafa Uslu’nun yapımcılığını üstlendiği Hükümsüz dizisinin senaryosu Oğulcan Kırca tarafından yazıldı. Güçlü bir kadının zorlu hayat mücadelesinin anlatılacağı Hükümsüz’ün başrol oyuncusu Burçin Terzioğlu

9.  Fatma (Netflix) 

 

Fatma dizisinin başrollerinde Burcu Biricik ve Uğur Yücel var. Dizinin ana karakteri olan Fatma, evlere gündelik temizliğe giden bir kadın olarak öne çıkıyor. Kocası olan Sefer'in aniden ortadan kaybolması üzerine Fatma, kendini bir cinayetin ortasında buluyor.

10.  Şeref Bey (Exxen) 

 

Son yıllarda neredeyse her "başarılı" projede gördüğümüz Haluk Bilginer, Exxen'in prestij projesi olarak kabul edilen Şeref Bey dizisinin başrolünde. 

 

Şeref Bey dizisi, 10 bölümden oluşan bir kara komedi dizisi olacak. Haluk Bilginer'e  Devrim Yakut, Serhat Kılıç, Songül Öden, Ahmet Rıfat Şungar, Ertan Saban, Beyti Engin ve Şükran Ovalı gibi önemli isimler eşlik ediyor. Dizinin yönetmenliğini, Onur Ünlü; senaristliğini ise Yusuf Reha Alp yapıyor. 

11.  Vahşi Şeyler (Exxen) 

 

Yaklaşık yirmişer dakikalık bölümlerden oluşması beklenen bu mini dizi, evlilikleri bitme noktasına gelmiş olan bir çift ile psikologlarının ve bir de pizzacının aynı evde mahsur kalması üzerine kurulu heyecan ve aksiyon dolu bir komedi. Dizinin kadrosunda Nurgül Yeşilçay, Selim Bayraktar, Hazal Türesan ve Aytaç Usun yer alıyor.

Listedeki içerikler, 2021'de gelecek en yeni dizilerden sadece birkaçı. Her birinin kendine özgü bir tadı ve hikayesi olacak. Geniş bir platform yelpazesinde görünen bu dizilerden en az birini veya birkaçını seveceğiniz kesin. 

Sitemiz uygulama işlevleri için cookie (çerez) kullanıyor. Detaylı bilgi için tıklayınız.