18. Filmekimi'nde günün programı (13 Ekim 2019)

4.283 Gösterim
13 Ekim 2019 09:30
18. Filmekimi'nde günün programı (13 Ekim 2019)

Sinemaseverler tarafından merakla beklenen 18. Filmekimi devam ediyor. Filmekimi günleri boyunca, "günün menüsü" tadında seçkilerimiz ve günlük genel programın yer aldığı içeriklerimize Box Office Türkiye'den ulaşabileceksiniz.


Filmekimi'nin medya sponsorlarından olan Box Office Türkiye, birbirinden ilgi çekici filmlerle dolu etkinliğin nabzını, her gün içerisinden seçtiği kaçırılmayacak filmler ve günlük genel programın yer aldığı içeriklerle tutacak.

 

Filmekimi'nde 13 Ekim programından öneri mahiyetinde seçtiğimiz filmler ve programın genel çizelgesine aşağıdan ulaşabilirsiniz.

Köpekler Pantolon Giymez (Dogs Don't Wear Pants)

BDSM dünyasına girerek yasını hafifletmek... Dünya prömiyerini Cannes’da Yönetmenlerin On Beş Günü Bölümü’nde yapan Köpekler Pantolon Giymez, eşi gözlerinin önünde boğularak hayatını kaybeden Juha’yı izliyor. Aradan yıllar geçmesine rağmen kendini hiç tam anlamıyla toparlayamayan Juha’nın hayatı, tesadüfen “emrine girdiği” sahibe Mona’yla tanışınca tamamen değişiyor. Fiziksel acının kederi aştığı anları kimi zaman gayet mizahi bir yolla konu alan Köpekler Pantolon Giymez, bir yandan siyah lateks kıyafetli fetiş/BDSM dünyasını keşfederken bir yandan da bu dünyanın sıradan insanlarının cinsellik dışındaki ruh hallerine göz atıyor. “Filmimde Billy Wilder’dan bir parça vardır umarım” diyen yönetmen Jukka-Pekka Valkeapää’yı festivalde de gösterilen Muukalainen / Ziyaretçi filmiyle tanıyoruz.

  • Gösterim: Beyoğlu - 11:00

Yanık Portakal (The Burnt Orange Heresy)

Venedik Film Festivali’nin kapanış filmi Yanık Portakal, akıllara Hitchcock filmlerini getiren, incelikli, seksi ve heyecanlı bir kara film. Filmin karizmatik ve çekici anti-kahramanı, amacına ulaşmak için gözünü bile kırpmadan cinayet işleyebilecek kadar hırslı sanat eleştirmeni James. İtalya’nın Como Gölü civarında bir malikânede James, baştan çıkardığı güzel Amerikalı bir gezginle birlikte bir tabloyu çalmak için uğraşıyor. Yönetmen Giuseppe Capotondi, A Simple Plan romanının yazarı Scott Smith ile birlikte uyarladığı ve Faust’u örnek alan yeni filminde (18 yıl sonra ilk kez kamera önüne geçen) Mick Jagger’ı bile dahil ettiği müthiş bir oyuncu kadrosunu bir araya getiriyor.

  • Gösterim: City’s / Salon 7 - 13:30

Hain (Il Traditore)

İtalya’nın en saygın sinemacılarından, 2010’da İstanbul Film Festivali’nin Yaşam Boyu Başarı Ödülü’nü alan Marco Bellocchio, Cannes’da Altın Palmiye için yarışan son filminde Sicilya’nın en kötü şöhretli mafya babalarından birinin gerçek hayat hikâyesini sinemaya aktarıyor. “İki dünyanın babası” olarak anılan Tommaso Buscetta 1980’lerin başında Sicilya mafyalarının kanlı hesaplaşmaları sırasında İtalya’dan Brezilya’ya kaçar. Yakalanıp sınır dışı edileceği belli olduğunda Tommaso mafya tarihini kökünden değiştirecek bir karar alır: Sessizlik yeminini bozup mafyanın ilk itirafçısı olmayı göze alacaktır.

  • Gösterim: Atlas 1 - 16:00

Dağ Evi (The Lodge)

Goodnight Mommy / Ölümcül Oyun ile aile gerilimi türüne yepyeni ve son derece ürkütücü bir alan açan yönetmen ikili Veronika Franz ile Severin Fiala, yeni bir aile trajedisiyle beyazperdede. Sundance’te ilk gösterimini yapan film, iki çocuk ve müstakbel üvey annelerinin tipi yüzünden bir dağ kulübesinde mahsur kalışlarını gözlemliyor. Psikolojik gerilimin yavaşça yükselerek tavan yaptığı, beklenmedik sürprizler ve huzursuz edici atmosferiyle aile sırları, belirsizlikler, kindar çocukların yer aldığı, doğaüstüne de göz kırpan, nefes kesici bir gerilim.

  • Gösterim: Rexx / Salon 1 - 19:00

Burası Cennet Olmalı (It Must Be Heaven)

Şair Mahmud Derviş’in “Nereye uçar kuşlar, son gökten sonra?” sorusunu Filistin’in en tanınmış yönetmenlerinden Elia Suleiman da son filminde ES adındaki (ve kendi canlandırdığı) başkarakteri aracılığıyla soruyor. Alternatif bir vatan arayışıyla Filistin’den kaçan ES, Filistin’in hep peşinden geldiğini fark eder. Yeni bir yaşam vaadi, bir yanlışlıklar komedisine dönüşmüştür; Paris’ten New York’a, nereye, ne kadar uzağa giderse gitsin, her şey bir şekilde kendisine anavatanını hatırlatır. Filistin’in Oscar adayı ulus, kimlik ve aidiyet kavramlarına değinen komik bir destan.

  • Gösterim: Beyoğlu - 21:30

Filmekimi'nde 13 Ekim programı:

 

Atlas 1

11:00 - Genç Ahmet (Jean-Pierre Dardenne, Luc Dardenne)

13:30 - Hayallerin Peşinde (Mike Schwartz, Tyler Nilson)

16:00 - Hain (Marco Bellocchio)

19:00 - Gloria Mundi (Robert Guédiguian)

21:30 - Üzgünüz, Size Ulaşamadık (Ken Loach)

 

Beyoğlu

11:00 - Köpekler Pantolon Giymez (Jukka-Pekka Valkeapää)

13:30 - Mutlu Yıllar (Cédric Kahn)

16:00 - Tavşan Jojo (Taika Waititi)

19:00 - Islıkçılar (Corneliu Porumboiu)

21:30 - Burası Cennet Olmalı (Elia Suleiman)

 

Nişantaşı City's/Salon 7

11:00 - Jeanne (Bruno Dumont)

13:30 - Yanık Portakal (Giuseppe Capotondi)

16:00 - Baba (Kristina Grozeva, Petar Valchanov)

19:00 - Deri Ceket (Quentin Dupieux)

21:30 - The Laundromat (Steven Soderbergh)

 

Rexx/Salon 1

11:00 - Onur Konuğu (Atom Egoyan)

13:30 - Yeni Baştan (Nicolas Bedos)

16:00 - Marriage Story (Noah Baumbach)

19:00 - Dağ Evi (Severin Fiala, Veronika Franz)

21:30 - Gizli Bir Yaşam (Terrence Malick)

 

*Film açıklamaları Filmekimi resmi sayfasından alınmıştır.

Sitemiz uygulama işlevleri için cookie (çerez) kullanıyor. Detaylı bilgi için tıklayınız.