18. Filmekimi'nde günün programı (12 Ekim 2019)

1.564 Gösterim
12 Ekim 2019 09:30
18. Filmekimi'nde günün programı (12 Ekim 2019)

Sinemaseverler tarafından merakla beklenen 18. Filmekimi devam ediyor. Filmekimi günleri boyunca, "günün menüsü" tadında seçkilerimiz ve günlük genel programın yer aldığı içeriklerimize Box Office Türkiye'den ulaşabileceksiniz.


Filmekimi'nin medya sponsorlarından olan Box Office Türkiye, birbirinden ilgi çekici filmlerle dolu etkinliğin nabzını, her gün içerisinden seçtiği kaçırılmayacak filmler ve günlük genel programın yer aldığı içeriklerle tutacak.

 

Filmekimi'nde 12 Ekim programından öneri mahiyetinde seçtiğimiz filmler ve programın genel çizelgesine aşağıdan ulaşabilirsiniz.

The Laundromat

The Laundromat, Çin, Meksika, Afrika ve Karayipler’de Mossack Fonseca’nın üst düzey patronlarına ait sırları ortaya çıkaran gazetecilerin hikâyesini konu alıyor. Yönetmenliğini Oscar Ödüllü Steven Soderbergh’in üstlendiği filmin senaryosu, Scott Z. Burns (The Informant!, The Report) tarafından kaleme alındı. Film Pulitzer ödüllü araştırmacı gazeteci Jake Bernstein’ın Secrecy World adlı kitabından uyarlandı. Ellen Martin (Meryl Streep) huzurlu tatilini yarıda kesip, mağduru olduğu sigorta dolandırıcılığının arkasındaki gerçekleri bulmak için yola çıkar. Bulduğu ipuçları ise onu dünyanın finans sistemini kendi çıkarları için kullanan Panama’daki iki ortak avukata (Oscar ödüllü Gary Oldman ve Oscar adayı Antonio Banderas) götürür. Son derece şık ve karizmatik olan Jürgen Mossack ve Ramón Fonseca paravan şirketler ve denizaşırı ülkelerde yer alan zenginleri daha da zengin yapma konusunda ustadır. İkili, Ellen’ın başına gelen tatsız olayın ardında yatan vergi kaçakçılığı, rüşvet ve yasadışı olayların nasıl dünyanın yozlaşmış finansal sistemini desteklediğini gözler önüne sermek üzeredir.

  • Gösterim: Rexx / Salon 1 - 11:00

Ve Sonra Dans Ettik (And Then We Danced)

Yetenekli dansçı Merab, yıllarını verdiği Gürcü devlet halk dansları ekibinde partneri ve kız arkadaşı Mary ile birlikte kendini kanıtlamaya çalışmaktadır. Süreç hem sert eğitmenleri hem de geleneksel dansın gerekleri yüzünden katı ve sıkıdır. Merab, ekibe yeni katılan yakışıklı ve karizmatik bir gence kapılınca önce çok zorlansa da sonrasında aşkı keşfeder, kimliğini ve cinselliğini bulur. 1980’lerin dans filmlerinden esinlenen Gürcü asıllı İsveçli Levan Akin’in yönettiği film dünya prömiyerini Cannes’da Yönetmenlerin On Beş Günü bölümünde yaptı. İsveç’in Oscar adayı seçilen Ve Sonra Dans Ettik, ABBA’dan Robyn’e ve Gürcü halk melodilerine bolca müzik ve dans sahneleriyle dolu hareketli, duygusal ve dokunaklı bir büyüme hikâyesi anlatıyor.

  • Gösterim: City’s / Salon 7 - 13:30

Cadı Üçlemesi 13+ / Nimic / Çarpıcı Kız

İlk uzun metrajlı filmi Kaygı ile tanıdığımız Ceylan Özgün Özçelik’in “Cadı Üçlemesi”nin ilk halkası olan 13+, usta sinemacı Yorgos Lanthimos'un kısa filmi Nimic ve arka arkaya çektiği Call Me By Your Name, Suspiria gibi filmlerle gündemde olan Luca Guadagnino'nun 35 dakikalık filmi The Staggering Girl, ortak bir gösterimde seyirciyle buluşuyor.

  • Gösterim: Beyoğlu - 16:00

Genç Ahmed (Le jeune Ahmed)

Sinemada sosyal gerçekçiliğin öncülerinden Dardenne Kardeşler, Cannes Film Festivali’nde kendilerine En İyi Yönetmen Ödülü’nü kazandıran son filmlerinde Avrupa toplumuna bu kez Belçika’da Müslüman bir ergen üzerinden bakıyor. Henüz 13 yaşındaki Ahmed, ailesinin ve çevresinin telkinlerini yok sayıyor ve birkaç ayda benimsediği radikal görüş ve davranışlarından vazgeçmiyor. Dardenne Kardeşler, daha önce iki kez Altın Palmiye’yi kazanmışlardı.

  • Gösterim: Beyoğlu - 19:00

Marriage Story

Akademi Ödüllü sinemacı Noah Baumbach’ın hayata geçirdiği Marriage Story dağılan bir evliliğin ve birlikte kalan bir ailenin dokunaklı ve şefkatli hikayesini konu alıyor. Filmin kadrosunda başrolleri paylaşan Scarlett Johansson ve Adam Driver’ın yanı sıra Laura Dern, Alan Alda ve Ray Liotta yer alıyor.

  • Gösterim: Atlas 1 - 21:30

Filmekimi'nde 12 Ekim programı:

 

Atlas 1

11:00 - Süt Dişi (Shannon Murphy)

13:30 - Tavşan Jojo (Taika Waititi)

16:00 - Tehlikeli Oyun (Lou Ye)

19:00 - Lucy in the Sky (Noah Hawley)

21:30 - Marriage Story (Noah Baumbach)

 

Beyoğlu

11:00 - Alice ve Belediye Başkanı (Nicolas Pariser)

13:30 - Wasp Network (Olivier Assayas)

16:00 - Cadı Üçlemesi 13+ & Nimic & Çarpıcı Kız (Ceylan Özgün Özçelik & Yorgos Lanthimos & Luca Guadagnino)

19:00 - Genç Ahmet (Jean-Pierre Dardenne, Luc Dardenne)

21:30 - Alev Almış Bir Genç Kızın Portresi (Céline Sciamma)

 

Nişantaşı City's/Salon 7

11:00 - Islıkçılar (Corneliu Porumboiu)

13:30 - Ve Sonra Dans Ettik (Levan Akin)

16:00 - Gloria Mundi (Robert Guédiguian)

19:00 - Köpekler Pantolon Giymez (Jukka-Pekka Valkeapää)

21:30 - Onur Konuğu (Atom Egoyan)

 

Rexx/Salon 1

11:00 - The Laundromat (Steven Soderbergh)

13:30 - Baba (Kristina Grozeva, Petar Valchanov)

16:00 - Üzgünüz, Size Ulaşamadık (Ken Loach)

19:00 - Bembeyaz Bir Gün (Hlynur Pálmason)

21:30 - Hayallerin Peşinde (Mike Schwartz, Tyler Nilson)

 

*Film açıklamaları Filmekimi resmi sayfasından alınmıştır.

Sitemiz uygulama işlevleri için cookie (çerez) kullanıyor. Detaylı bilgi için tıklayınız.