18. Filmekimi'nde günün programı (11 Ekim 2019)

1.797 Gösterim
11 Ekim 2019 11:12
18. Filmekimi'nde günün programı (11 Ekim 2019)

Sinemaseverler tarafından merakla beklenen 18. Filmekimi devam ediyor. Filmekimi günleri boyunca, "günün menüsü" tadında seçkilerimiz ve günlük genel programın yer aldığı içeriklerimize Box Office Türkiye'den ulaşabileceksiniz.


Filmekimi'nin medya sponsorlarından olan Box Office Türkiye, birbirinden ilgi çekici filmlerle dolu etkinliğin nabzını, her gün içerisinden seçtiği kaçırılmayacak filmler ve günlük genel programın yer aldığı içeriklerle tutacak.

 

Filmekimi'nde 11 Ekim programından öneri mahiyetinde seçtiğimiz filmler ve programın genel çizelgesine aşağıdan ulaşabilirsiniz.

Hayallerin Peşinde (The Peanut Butter Falcon)

Bu duygusal yol filmi, klasik Amerikan edebiyatının en tanınmış yapıtlarından Hucklebery Finn’in çağdaş ve duygusal bir uyarlaması sayılabilir. Filmin çıkış noktası ise, başrolü Shia LaBeouf ile paylaşan ve kendini canlandıran Down sendromlu Zack Gottsagen. Filmin kahramanı Zak, özel bir bakımevinden kaçar. Amacı, profesyonel Amerikan güreşi eğitimi almaktır. Karşılaştığı kanun kaçağı Tyler’la yol boyu balık tutar, içki içer, sohbet eder, yakınlaşır ve peşlerindekilerden uzak kalmaya çalışırlar. Yüreğiniz ısınacak; ne kahkahalarınıza ne de gözyaşlarınıza hâkim olamayacaksınız.

  • Gösterim: City’s / Salon 7 - 11:00

Matthias ve Maxime (Matthias et Maxime)

Xavier Dolan’ın yeniden Cannes ana yarışmada yer almasını sağlayan son filmi şimdiden genç yönetmenin en iyi yapıtları arasında sayılıyor. Filme adlarını veren Matthias ve Maxime, çocukluktan bu yana sıkı arkadaştır. Rol aldıkları bir kısa film için öpüşmeleri gerekince arkadaşlıkları sarsılır. Kısa sürede aralarına alışık olmadıkları bir şüphe girer ve hayatları değişir. Otuz yaşına basan Dolan’ın Maxime rolünü üstlendiği bu duygusal dramda ayrıca Mommy’deki anne rolüyle tanıdığımız Anne Dorval da rol alıyor. Yirmili yaşlarının sonuna yaklaşan Quebec’li bir arkadaş grubunu gözlemleyen Matthias ve Maxime, erkekler arasındaki dostluk, yakınlık, cinsel belirsizlik konularına değinirken şu soruları da soruyor: “Ben kimim? Bir başkası gibi mi davranıyorum?”

  • Gösterim: Beyoğlu - 13:30

Islıkçılar (La Gomera)

İlk gösterimini Cannes Film Festivali’nde yapan film, “Ocean’s” serisi usulü kovalamacalar, silahlı çatışmalar, Sapık göndermesi ve femme fatale’i ile soygun filmi türüne yeni bir soluk ve Romanya usulü bir kara film tadı taşıyor. Filmin kahramanı, buraya özgü ıslık dilini öğrenmek için Kanarya Adaları’ndaki La Gomera’ya giden Romanyalı üçkağıtçı polis Cristi; amacıysa çalınan 30 milyon avronun yerini öğrenmek için mafya babası Zsolt’u hapisten kaçırmak. Filmlerinde alışılmadık mizah duygusunu hiç esirgemeyen Corneliu Porumboiu’nun yönettiği, yapımcılığını Toni Erdmann’ın yönetmeni Maren Ade’nin üstlendiği film, Romanya’nın Oscar adayı ilan edildi.

  • Gösterim: Rexx / Salon 1 - 16:00

Üzgünüz, Size Ulaşamadık (Sorry We Missed You)

En son 2016’da Ben, Daniel Blake filmini izlediğimiz Loach aynı şehirde, Newcastle’da sözleşmeli çalışanların sıkıntılarından yola çıkıyor ve yine gözyaşlarımızı zorlayacak acı-tatlı bir dramı beyazperdeye aktarıyor. “İşçi sınıfının yönetmeni” olarak birçok başyapıta imza atan Ken Loach, bu kez iki çocuklu bir aileye odaklanıyor. Filmde, telefon app’leri çağında kendi kamyonetini almak isteyen Ricky’nin bu hamlesi, evlere bakıcılığa giden eşi Abby’nin düzenli çalışma hayatını sekteye uğratıyor. Loach’un uzun yıllardır birlikte çalıştığı Paul Laverty’nin senaryosunu yazdığı film, Mayıs ayında Cannes Film Festivali’nde Altın Palmiye için yarıştı.

  • Gösterim: Beyoğlu - 19:00

Marriage Story

Akademi Ödüllü sinemacı Noah Baumbach’ın hayata geçirdiği Marriage Story dağılan bir evliliğin ve birlikte kalan bir ailenin dokunaklı ve şefkatli hikayesini konu alıyor. Filmin kadrosunda başrolleri paylaşan Scarlett Johansson ve Adam Driver’ın yanı sıra Laura Dern, Alan Alda ve Ray Liotta yer alıyor.

  • Gösterim: City’s / Salon 7 - 21:30

Filmekimi'nde 11 Ekim programı:

 

Atlas 1

11:00 - Mutlu Yıllar (Cédric Kahn)

13:30 - Yanık Portakal (Giuseppe Capotondi)

16:00 - Wasp Network (Olivier Assayas)

19:00 - Onur Konuğu (Atom Egoyan)

21:30 - The Laundromat (Steven Soderbergh)

 

Beyoğlu

11:00 - Yeni Baştan (Nicolas Bedos)

13:30 - Matthias ve Maxime (Xavier Dolan)

16:00 - Çok Erken (Rashaad Ernesto Green)

19:00 - Üzgünüz, Size Ulaşamadık (Ken Loach)

21:30 - Roger Waters: Us + Them (Sean Evans, Roger Waters)

 

Nişantaşı City's/Salon 7

11:00 - Hayallerin Peşinde (Mike Schwartz, Tyler Nilson)

13:30 - Diego Maradona (Asif Kapadia)

16:00 - Gizli Bir Yaşam (Terrence Malick)

19:00 - Tavşan Jojo (Taika Waititi)

21:30 - Marriage Story (Noah Baumbach)

 

Rexx/Salon 1

11:00 - Özgürlük (Albert Serra)

13:30 - Genç Ahmet (Jean-Pierre Dardenne, Luc Dardenne)

16:00 - Islıkçılar (Corneliu Porumboiu)

19:00 - En Güzel Yıllarımız (Claude Lelouch)

21:30 - Boyalı Kuş (Václav Marhoul)

 

*Film açıklamaları Filmekimi resmi sayfasından alınmıştır.

Sitemiz uygulama işlevleri için cookie (çerez) kullanıyor. Detaylı bilgi için tıklayınız.