18. Filmekimi'nde günün programı (10 Ekim 2019)

1.780 Gösterim
10 Ekim 2019 11:05
18. Filmekimi'nde günün programı (10 Ekim 2019)

Sinemaseverler tarafından merakla beklenen 18. Filmekimi devam ediyor. Filmekimi günleri boyunca, "günün menüsü" tadında seçkilerimiz ve günlük genel programın yer aldığı içeriklerimize Box Office Türkiye'den ulaşabileceksiniz.


Filmekimi'nin medya sponsorlarından olan Box Office Türkiye, birbirinden ilgi çekici filmlerle dolu etkinliğin nabzını, her gün içerisinden seçtiği kaçırılmayacak filmler ve günlük genel programın yer aldığı içeriklerle tutacak.

 

Filmekimi'nde 10 Ekim programından öneri mahiyetinde seçtiğimiz filmler ve programın genel çizelgesine aşağıdan ulaşabilirsiniz.

Tavşan Jojo (Jojo Rabbit)

Thor: Ragnarok gibi mizah dolu aksiyon filmlerinin ustası genç yönetmen Taika Waititi’nin son filmi, çarpıcı yıldız kadrosuyla göz kamaştırdı, tuhaf hikâyesiyle ilgi çektiği kadar tepki de aldı. Dünya prömiyerini henüz tamamlanan Toronto Film Festivali’nde yapan Tavşan Jojo, İkinci Dünya Savaşı’nda, Nazi iktidarındaki Almanya’da geçiyor. Filmin kahramanı Jojo, tek arkadaşı hayali bir Hitler olan küçük bir çocuk. Jojo annesinin tavan arasında bir Yahudi’yi sakladığını öğrenince kendi ırkçılığıyla yüzleşmek zorunda kalıyor.

  • Gösterim: Rexx / Salon 1 - 11:00

İlk Aşk (Hatsukoi)

Sinemanın en aşırı, en ele avuca sığmaz, tartışmalı yaratıcılarından Takashi Miike’nin Cannes’da Yönetmenlerin On Beş Günü bölümünde gösterilen son filmi ve 90. yapıtı. İzleyiciyi şaşırtacak ve sarsacak sürprizleri filmlerinden esirgemeyen Miike manga, samuray, korku ve canavar filmlerinden bu kez aksiyon-macera-yakuza diyarına geçiş yapıyor. Tek bir gece boyunca Tokyo’da geçen filmde, beyin tümörü teşhisi konulan bahtsız bir boksör, masum bir telekıza âşık olur. Ama kötü adamlar tabii ki peşlerini bırakmaz. Mafya ve kara film öğeleri, şiddet, romantizm ve komik sekanslarla dolu bu amansız “ucuz roman” akıl almaz cinayetler, hayaletler, animasyon bölümlerle çok hareketli, çok eğlenceli ve çok kanlı.

  • Gösterim: City’s / Salon 7 - 13:30

Güney İstasyonunda Randevu (The Wild Goose Lake)

Cannes’da ana yarışmada yer alan tek Çin filmi neonlar, parlak renkler ve hep koruduğu gizemiyle öne çıkan çarpıcı bir polisiye. “Heyecan verici, şiirsel ve ışıl ışıl, Çin usulü bir kara film” sözleriyle övülen Güney İstasyonunda Randevu, peşine hem rakip çeteler hem de polisin düştüğü bir gangsterin kaçış hikâyesini düşmeyen bir tempoyla anlatıyor. Yönetmen Diao Yinan’ın “görsel tarzı dramatik gerilimle birleştiren bir anti-ütopya” olarak tarif ettiği Güney İstasyonunda Randevu, çizgi romanları anımsatan görsel dünyası ve kovalamaca sahneleriyle öne çıkıyor. Karanlık suç filmleri ve distopya öykülerinden esinlenen yönetmen Diao Yinan’ın İnce Buz, Kara Kömür filmi 2014’te Berlin Film Festivali’nde Altın Ayı kazanmıştı.

  • Gösterim: Atlas 1 - 16:00

Hayallerin Peşinde (The Peanut Butter Falcon)

Bu duygusal yol filmi, klasik Amerikan edebiyatının en tanınmış yapıtlarından Hucklebery Finn’in çağdaş ve duygusal bir uyarlaması sayılabilir. Filmin çıkış noktası ise, başrolü Shia LaBeouf ile paylaşan ve kendini canlandıran Down sendromlu Zack Gottsagen. Filmin kahramanı Zak, özel bir bakımevinden kaçar. Amacı, profesyonel Amerikan güreşi eğitimi almaktır. Karşılaştığı kanun kaçağı Tyler’la yol boyu balık tutar, içki içer, sohbet eder, yakınlaşır ve peşlerindekilerden uzak kalmaya çalışırlar. Yüreğiniz ısınacak; ne kahkahalarınıza ne de gözyaşlarınıza hâkim olamayacaksınız.

  • Gösterim: Beyoğlu - 19:00

Gizli Bir Yaşam (A Hidden Life)

Tree of Life / Hayat Ağacı ve Knight of Cups ile hayatın anlamı üzerine görselliğiyle çarpıcı zihin egzersizleri kuran Terence Malick, son filminde gerçek bir hikâyeyi beyazperdeye yansıtıyor. Film, İkinci Dünya Savaşı’nda Naziler tarafında savaşmayı reddeden ve idam edilen Avusturyalı çiftçi Franz Jägerstätter’in hayatını anlatıyor. “Daha belirgin senaryolarla çalışmaya geri döndüğünü” söyleyen Malick’in Cannes’da dünya prömiyerini yapan filminin çekimleri 2016’da tamamlandı ve hem Michael Nyqvist’in hem de Bruno Ganz’ın rol aldığı son film oldu.

  • Gösterim: Atlas 1 - 21:30

Filmekimi'nde 10 Ekim programı:

 

Atlas 1

11:00 - Baba (Kristina Grozeva, Petar Valchanov)

13:30 - Nina Wu (Midi Z)

16:00 - Güney İstasyonunda Randevu (Diao Yinan)

19:00 - Anne (Rodrigo Sorogoyen)

21:30 - Gizli Bir Yaşam (Terrence Malick)

 

Beyoğlu

11:00 - Bembeyaz Bir Gün (Hlynur Pálmason)

13:30 - Onur Konuğu (Atom Egoyan)

16:00 - Parazit (Bong Joon-Ho)

19:00 - Hayallerin Peşinde (Mike Schwartz, Tyler Nilson)

21:30 - Dağ Evi (Severin Fiala, Veronika Franz)

 

Nişantaşı City's/Salon 7

11:00 - Frankie (Ira Sachs)

13:30 - İlk Aşk (Takashi Miike)

16:00 - Bacurau (Kleber Mendonça Filho, Juliano Dornelles)

19:00 - Matthias ve Maxime (Xavier Dolan)

21:30 - Yeni Baştan (Nicolas Bedos)

 

Rexx/Salon 1

11:00 - Tavşan Jojo (Taika Waititi)

13:30 - Küçük Joe (Jessica Hausner)

16:00 - Köpekler Pantolon Giymez (Jukka-Pekka Valkeapää)

19:00 - Wasp Network (Olivier Assayas)

21:30 - Yanık Portakal (Giuseppe Capotondi)

 

 

Film açıklamaları Filmekimi resmi sayfasından alınmıştır.

Sitemiz uygulama işlevleri için cookie (çerez) kullanıyor. Detaylı bilgi için tıklayınız.