18. Filmekimi'nde günün programı (09 Ekim 2019)

1.780 Gösterim
9 Ekim 2019 10:00
18. Filmekimi'nde günün programı (09 Ekim 2019)

Sinemaseverler tarafından merakla beklenen 18. Filmekimi devam ediyor. Filmekimi günleri boyunca, "günün menüsü" tadında seçkilerimiz ve günlük genel programın yer aldığı içeriklerimize Box Office Türkiye'den ulaşabileceksiniz.


Filmekimi'nin medya sponsorlarından olan Box Office Türkiye, birbirinden ilgi çekici filmlerle dolu etkinliğin nabzını, her gün içerisinden seçtiği kaçırılmayacak filmler ve günlük genel programın yer aldığı içeriklerle tutacak.

 

Filmekimi'nde 09 Ekim programından öneri mahiyetinde seçtiğimiz filmler ve programın genel çizelgesine aşağıdan ulaşabilirsiniz.

Ve Sonra Dans Ettik (And Then We Danced)

Yetenekli dansçı Merab, yıllarını verdiği Gürcü devlet halk dansları ekibinde partneri ve kız arkadaşı Mary ile birlikte kendini kanıtlamaya çalışmaktadır. Süreç hem sert eğitmenleri hem de geleneksel dansın gerekleri yüzünden katı ve sıkıdır. Merab, ekibe yeni katılan yakışıklı ve karizmatik bir gence kapılınca önce çok zorlansa da sonrasında aşkı keşfeder, kimliğini ve cinselliğini bulur. 1980’lerin dans filmlerinden esinlenen Gürcü asıllı İsveçli Levan Akin’in yönettiği film dünya prömiyerini Cannes’da Yönetmenlerin On Beş Günü bölümünde yaptı. İsveç’in Oscar adayı seçilen Ve Sonra Dans Ettik, ABBA’dan Robyn’e ve Gürcü halk melodilerine bolca müzik ve dans sahneleriyle dolu hareketli, duygusal ve dokunaklı bir büyüme hikâyesi anlatıyor.

  • Gösterim: Beyoğlu - 11:00

Islıkçılar (La Gomera)

İlk gösterimini Cannes Film Festivali’nde yapan film, “Ocean’s” serisi usulü kovalamacalar, silahlı çatışmalar, Sapık göndermesi ve femme fatale’i ile soygun filmi türüne yeni bir soluk ve Romanya usulü bir kara film tadı taşıyor. Filmin kahramanı, buraya özgü ıslık dilini öğrenmek için Kanarya Adaları’ndaki La Gomera’ya giden Romanyalı üçkağıtçı polis Cristi; amacıysa çalınan 30 milyon avronun yerini öğrenmek için mafya babası Zsolt’u hapisten kaçırmak. Filmlerinde alışılmadık mizah duygusunu hiç esirgemeyen Corneliu Porumboiu’nun yönettiği, yapımcılığını Toni Erdmann’ın yönetmeni Maren Ade’nin üstlendiği film, Romanya’nın Oscar adayı ilan edildi.

  • Gösterim: Atlas 1 - 13:30

Hain (Il Traditore)

İtalya’nın en saygın sinemacılarından, 2010’da İstanbul Film Festivali’nin Yaşam Boyu Başarı Ödülü’nü alan Marco Bellocchio, Cannes’da Altın Palmiye için yarışan son filminde Sicilya’nın en kötü şöhretli mafya babalarından birinin gerçek hayat hikâyesini sinemaya aktarıyor. “İki dünyanın babası” olarak anılan Tommaso Buscetta 1980’lerin başında Sicilya mafyalarının kanlı hesaplaşmaları sırasında İtalya’dan Brezilya’ya kaçar. Yakalanıp sınır dışı edileceği belli olduğunda Tommaso mafya tarihini kökünden değiştirecek bir karar alır: Sessizlik yeminini bozup mafyanın ilk itirafçısı olmayı göze alacaktır.

  • Gösterim: Kadıköy - 16:00

Cadı Üçlemesi 13+

İlk uzun metrajlı filmi Kaygı ile tanıdığımız Ceylan Özgün Özçelik’in “Cadı Üçlemesi”nin ilk halkası olan 13+, İstanbul prömiyerini Filmekimi’nde yapıyor. Korku dram türündeki 13+ ilk gösterimini Sitges Fantastik Film Festivali’nde yaptı. Dünyanın dört bir yanında, dans eden tüm cadılara ithaf edilen üçlemenin gelecekte çekilecek diğer filmleriyse orta metrajlı deneysel/belgesel 15+ ve uzun metrajlı fantastik kara komedi 18+.

Yönetmen Ceylan Özgün Özçelik, filmin 9 Ekim Çarşamba günü 19.00'da Kadıköy Sineması'ndaki gösterimine katılacak.

  • Gösterim: Kadıköy - 19:00

Deri Ceket (Le Daim)

Lastik’ten Yanlış ve Karakol’a komedi filmlerinde gerçekliğin sınırlarını zorlayan Quentin Dupieux, kadrosuna Fransız sinemasının parlak isimlerini de eklediği yeni filminin ilk gösterimini Cannes’da Yönetmenlerin On Beş Günü bölümünün açılışında yaptı. Filmin tuhaf anti kahramanı, deri ceketini üzerinden hiç çıkarmayan, gayet dengesiz, takıntılı, psikopat Georges. Yeni aldığı ve kendisiyle konuşan deri ceketinin dünyada tek kalmasını isteyen Georges, kolayca deliliğin pençesine teslim oluyor. Sinsi bir kara komedi gibi başlayan Deri Ceket, Georges ve sinema kurgucusu Denise’in el kameralarının da katkısıyla absürt bir snuff cinayet filmine dönüşüyor. Dupieux’dan alıştığımız üzere, Deri Ceket acayip karakterlerin ve olmayacak durumların cirit attığı, tahmin edilebilirlikten son derece uzak, yaratıcı bir şaka.

  • Gösterim: Kadıköy - 21:30

Filmekimi'nde 09 Ekim programı:

 

Atlas 1

11:00 - Miles Davis: Birth of the Cool (Stanley Nelson)

13:30 - Islıkçılar (Corneliu Porumboiu)

16:00 - Burası Cennet Olmalı (Elia Suleiman)

19:00 - İlk Aşk (Takashi Miike)

21:30 - Parazit (Bong Joon-Ho)

 

Beyoğlu

11:00 - Ve Sonra Dans Ettik (Levan Akin)

13:30 - Gloria Mundi (Robert Guédiguian)

16:00 - Süt Dişi (Shannon Murphy)

19:00 - Baba (Kristina Grozeva, Petar Valchanov)

21:30 - Zombi Çocuk (Bertrand Bonello)

 

Nişantaşı City's/Salon 7

11:00 - Üzgünüz, Size Ulaşamadık (Ken Loach)

13:30 - Özgürlük (Albert Serra)

16:00 - Anne (Rodrigo Sorogoyen)

19:00 - Çok Erken (Rashaad Ernesto Green)

21:30 - Vivarium (Lorcan Finnegan)

 

Rexx/Salon 1

11:00 - Sibyl (Justine Triet)

13:30 - Güney İstasyonunda Randevu (Diao Yinan)

16:00 - Frankie (Ira Sachs)

19:00 - Diego Maradona (Asif Kapadia)

21:30 - Mutlu Yıllar (Cédric Kahn)

 

Kadıköy

11:00 - Nina Wu (Midi Z)

13:30 - Köpekler Pantolon Giymez (Jukka-Pekka Valkeapää)

16:00 - Hain (Marco Bellocchio)

19:00 - Cadı Üçlemesi 13+ (Ceylan Özgün Özçelik)

21:30 - Deri Ceket (Quentin Dupieux)

 

Film açıklamaları Filmekimi resmi sayfasından alınmıştır.

Sitemiz uygulama işlevleri için cookie (çerez) kullanıyor. Detaylı bilgi için tıklayınız.