18. Filmekimi'nde günün programı (08 Ekim 2019)

1.874 Gösterim
8 Ekim 2019 10:30
18. Filmekimi'nde günün programı (08 Ekim 2019)

Sinemaseverler tarafından merakla beklenen 18. Filmekimi devam ediyor. Filmekimi günleri boyunca, "günün menüsü" tadında seçkilerimiz ve günlük genel programın yer aldığı içeriklerimize Box Office Türkiye'den ulaşabileceksiniz.


Filmekimi'nin medya sponsorlarından olan Box Office Türkiye, birbirinden ilgi çekici filmlerle dolu etkinliğin nabzını, her gün içerisinden seçtiği kaçırılmayacak filmler ve günlük genel programın yer aldığı içeriklerle tutacak.

 

Filmekimi'nde 08 Ekim programından öneri mahiyetinde seçtiğimiz filmler ve programın genel çizelgesine aşağıdan ulaşabilirsiniz.

Wasp Network

Geçen yıl Filmekimi’nde Doubles vies / Çifte Hayatlar ile edebiyat dünyasına dalan Olivier Assayas, bu kez soğuk savaşın casus cephesine göz atıyor. 1998’de ABD’de casuslukla suçlanıp yakalanan Küba Beşlisi, Miami’de bir casus şebekesi kurup Castro karşıtlarının arasına sızmış, gerçek kimlikleri yıllarca ortaya çıkmamıştı. İlk gösterimini Venedik Film Festivali’nde yapan bu sürükleyici film, Küba Beşlisi’nin gerçek hikâyesini çarpıcı bir oyuncu kadrosu ve müthiş bir detaycılıkla beyazperdeye yansıtıyor. Filmde Narcos dizisinden Wagner Moura da rol alıyor.

  • Gösterim: City’s / Salon 7 - 11:00

Saklı Gerçekler (La vérité)

Geçen yıl Altın Palmiye’li filmi Shoplifters / Arakçılar Filmekimi’nde gösterilen Japon yönetmen Hirokazu Kore-eda yine bir aile dramına imza atıyor, üstelik bu kez başrolleri Catherine Deneuve, Juliette Binoche ve Ethan Hawke’a teslim ediyor. Aile dinamiklerini gözlemlerken oyunculuk mesleğine de şiirsel bir açıdan yaklaşan film, Deneuve’ün harika performansıyla canlandırdığı ünlü bir sinema oyuncusunun, anıları yayımlandıktan sonra kızıyla yeniden bir araya gelişini ve yüzleşmelerini anlatıyor. Karakterlerinin küçük dünyalarını “yalanları, gurur, pişmanlık, hüzün, neşe ve barışma çabalarıyla” gözlemleyen Kore-eda’nın Japonya dışında ve Japonca hariç çektiği bu ilk filmi, 2019 Venedik Film Festivali’nin açılışında gösterildi.

  • Gösterim: Beyoğlu - 13:30

Gizli Bir Yaşam (A Hidden Life)

Tree of Life / Hayat Ağacı ve Knight of Cups ile hayatın anlamı üzerine görselliğiyle çarpıcı zihin egzersizleri kuran Terence Malick, son filminde gerçek bir hikâyeyi beyazperdeye yansıtıyor. Film, İkinci Dünya Savaşı’nda Naziler tarafında savaşmayı reddeden ve idam edilen Avusturyalı çiftçi Franz Jägerstätter’in hayatını anlatıyor. “Daha belirgin senaryolarla çalışmaya geri döndüğünü” söyleyen Malick’in Cannes’da dünya prömiyerini yapan filminin çekimleri 2016’da tamamlandı ve hem Michael Nyqvist’in hem de Bruno Ganz’ın rol aldığı son film oldu.

  • Gösterim: Kadıköy - 16:00

Özgürlük (Liberté)

Günümüzün en radikal sinemacılarından, tarzından hiç ödün vermeyen Albert Serra 18. yüzyıl Fransa’sına ve devrim öncesi dönemin toplumsal karşıtlıklarına hayranlığını yeni filminde de alışılmadık bir yolla ele alıyor. Özgürlük, Fransa Kralı 16. Louis’nin katı ahlakçı hükümranlığından kaçan Madame de Dumeval, Tesis Dükü ve Wand Dükü’nü izliyor. Ahlaki kural ve baskıların tümünü reddederek Almanya ormanlarına, hür düşüncenin savunucusu meşhur çapkın Walchen Dükü’ne sığınan asilzadeler, hazzın ve tensel arzuların peşine düşüyor. Kışkırtıcı, cesur, şok edici, cüretkâr sahneleriyle Cannes’da büyük tepki gören filmi hakkında Katalan yönetmen, “asilzadeleri günümüz gençliğiyle karşılaştırıyorum; benzerine rastlanmamış imgeler yaratmaya çalışıyorum” diyor.

  • Gösterim: Kadıköy - 19:00

Görünmez Yaşam (A Vida Invisível)

Brezilya’nın Oscar adayı olarak ilan edilen bu duygusal melodram maço kültürün baskın olduğu 1950’lerde, Rio de Janeiro’da baskılar ve önyargıyla mücadele etmek zorunda kalan iki dirayetli kadının hikâyesini anlatıyor: Piyanist olmak isteyen Eurídice ve hakiki aşkı arayan kız kardeşi Guida. Madame Satã, Gümüş Uçurum, Futuro Beach, Tempelhof Havaalanı filmleriyle tanıdığımız Karim Aïnouz’un Cannes’da prömiyerini yapan son filmi, The Hollywood Reporter’a göre “renk, ses ve müziğe boğulmuş bir gündüz rüyası”. Marta Batalha’nın aynı adlı romanından uyarladığı senaryosunun yazımında Aïnouz annesinin yalnız bir ebeveyn olarak nasıl zorlandığına dair kendi anılarından da esinleniyor.

  • Gösterim: City’s / Salon 7 - 21:30

Filmekimi'nde 08 Ekim programı:

 

Atlas 1

11:00 - Yetimhane (Shahrbanoo Sadat)

13:30 - Roger Waters: Us + Them (Sean Evans, Roger Waters)

16:00 - Suç Mahalli (Arnaud Desplechin)

19:00 - Yeni Baştan (Nicolas Bedos)

21:30 - Elveda (Lulu Wang)

 

Beyoğlu

11:00 - En Güzel Yıllarımız (Claude Lelouch)

13:30 - Saklı Gerçekler (Kore-Eda Hirokazu)

16:00 - Oda 212 (Christophe Honoré)

19:00 - Annelerimiz (César Díaz)

21:30 - Hain (Marco Bellocchio)

 

Nişantaşı City's/Salon 7

11:00 - Wasp Network (Olivier Assayas)

13:30 - Dağ Evi (Severin Fiala, Veronika Franz)

16:00 - Lucy in the Sky (Noah Hawley)

19:00 - Küçük Joe (Jessica Hausner)

21:30 - Görünmez Yaşam (Karim Aïnouz)

 

Rexx/Salon 1

11:00 - Anne (Rodrigo Sorogoyen)

13:30 - Tehlikeli Oyun (Lou Ye)

16:00 - Jeanne (Bruno Dumont)

19:00 - Matthias ve Maxime (Xavier Dolan)

21:30 - Gloria Mundi (Robert Guédiguian)

 

Kadıköy

11:00 - Yanık Portakal (Giuseppe Capotondi)

13:30 - Alice ve Belediye Başkanı (Nicolas Pariser)

16:00 - Gizli Bir Yaşam (Terrence Malick)

19:00 - Özgürlük (Albert Serra)

21:30 - Genç Ahmet (Jean-Pierre Dardenne, Luc Dardenne)

 

Film açıklamaları Filmekimi resmi sayfasından alınmıştır.

Sitemiz uygulama işlevleri için cookie (çerez) kullanıyor. Detaylı bilgi için tıklayınız.