18. Filmekimi'nde günün programı (07 Ekim 2019)

1.876 Gösterim
7 Ekim 2019 06:30
18. Filmekimi'nde günün programı (07 Ekim 2019)

Sinemaseverler tarafından merakla beklenen 18. Filmekimi devam ediyor. Filmekimi günleri boyunca, "günün menüsü" tadında seçkilerimiz ve günlük genel programın yer aldığı içeriklerimize Box Office Türkiye'den ulaşabileceksiniz.


Filmekimi'nin medya sponsorlarından olan Box Office Türkiye, birbirinden ilgi çekici filmlerle dolu etkinliğin nabzını, her gün içerisinden seçtiği kaçırılmayacak filmler ve günlük genel programın yer aldığı içeriklerle tutacak.

 

Filmekimi'nde 07 Ekim programından öneri mahiyetinde seçtiğimiz filmler ve programın genel çizelgesine aşağıdan ulaşabilirsiniz.

İlk Aşk (Hatsukoi)

Sinemanın en aşırı, en ele avuca sığmaz, tartışmalı yaratıcılarından Takashi Miike’nin Cannes’da Yönetmenlerin On Beş Günü bölümünde gösterilen son filmi ve 90. yapıtı. İzleyiciyi şaşırtacak ve sarsacak sürprizleri filmlerinden esirgemeyen Miike manga, samuray, korku ve canavar filmlerinden bu kez aksiyon-macera-yakuza diyarına geçiş yapıyor. Tek bir gece boyunca Tokyo’da geçen filmde, beyin tümörü teşhisi konulan bahtsız bir boksör, masum bir telekıza âşık olur. Ama kötü adamlar tabii ki peşlerini bırakmaz. Mafya ve kara film öğeleri, şiddet, romantizm ve komik sekanslarla dolu bu amansız “ucuz roman” akıl almaz cinayetler, hayaletler, animasyon bölümlerle çok hareketli, çok eğlenceli ve çok kanlı.

  • Gösterim: Beyoğlu - 11:00

Jeanne

Bruno Dumont, 2017’de Jan Dark’ın çocukluğunu anlattığı Jeanette ile başladığı müzikal söylence dizisine 2019’da Jeanne ile nokta koyuyor. 15. yüzyılda geçen Jeanne, önceki filmin kaldığı yerden devam ediyor ve ergen yaşlardaki Jan Dark’ın İngilizlere karşı savaştıktan sonra kâfirlik suçlamasıyla yargılanışını anlatıyor. Jeanette’in müziklerini Filmekimi’nde konser veren Igorrr bestelemişti; Jeanne’ın şarkılarıysa Fransa’nın en önemli müzisyenlerinden Christophe’a ait. Görüntü yönetimiyle özellikle öne çıkan ve dram öğelerinin daha baskın olduğu Jeanne, Fransa’nın bu ulusal ve tarihi kahramanının yaşamını hem kadın özgürlüğü hem de toplumsal baskı açısından farklı bir modernist anlayışla ele alıyor.

  • Gösterim: Kadıköy - 13:30

Boyalı Kuş (The Painted Bird)

Trajik bir şekilde kendi hayatına son veren Jerzy Kosinski’nin tartışmalar yaratan tanınmış romanı Boyalı Kuş’un ilk sinema uyarlaması dünya prömiyerini Venedik Film Festivali’nde yaptı. Boyalı Kuş, İkinci Dünya Savaşı’nın sonlarına doğru çorak, ilkel Doğu Avrupa’da bir yerde, yalnız bir çocuğu izliyor. Kimsesiz kalan Çocuk köyden köye çiftlikten çiftliğe geçiyor; cahil, hoşgörüsüz, acımasız sivil ve askerlerle karşılaşacağı sonu belirsiz bir yolculuk sürdürüyor. 35mm sinemaskop çekilen siyah-beyaz film, klişeler kadar melodramdan ve duygusal yönlendirmelerden de kaçınarak savaşın dehşetini insan ve doğa manzaralarıyla kahramanı Çocuk’un gözlerinden tarafsız kalarak aktarıyor. Filmi insan ruhunun karanlık derinliklerine doğru bir yolculuk olarak yansıtan Yönetmen Marhoul, Boyalı Kuş’un özünde şiir bulunduğunu, etrafı dehşetle sarılı olmasına rağmen Çocuk’un özününü güzel kaldığını söylüyor.

  • Gösterim: City’s / Salon 7 - 16:00

Sibyl

Hastasının hikâyesini kendi romanında kullanmak üzere çalan bir terapist, ne kadar ileri gidebilir? Fransa’nın yükselen yıldızlarından Virginie Efira’nın canlandırdığı, filme adını veren psikoterapist Sibyl, takıntı haline getirdiği romanını yazmaya kendini ne kadar verse de yaratıcılığı tıkanmıştır. Planlamadan hamile kaldığı için bunalıma giren bir hastasının anlattıkları Sibyl’in ilgisini çeker ve kadının hikâyesini kendi erotik romanına dahil eder. Annelik, yaratıcılık, birliktelikler, tutku, orta yaş krizi, kişilik, hatta sinema gibi birçok konuya değinen filmin asıl esin kaynağı Woody Allen’ın Başka Bir Kadın filmi. İlk gösterimini Cannes’da ana yarışmada yapan bu ilginç komedi-dramın oyuncu kadrosunda İstanbul Film Festivali’ne yeni konuk olan Gaspard Ulliel de yer alıyor.

  • Gösterim: Kadıköy - 19:00

Roger Waters: Us + Them

Pink Floyd’un kurucularından, grubun söz yazarı ve yaratıcı gücü Roger Waters, nefes kesici bir ses tasarımıyla göz alıcı bir görsel şöleni bir araya getiren, kaçırılmaması gereken bir sinema etkinliğine imza attı. Waters’ın toplam iki milyon kişiye ulaşan “Us+Them” başlıklı 2017-2018 Avrupa turnesi sırasında Amsterdam’da çekilen filmde, Pink Floyd albümlerinden (The Dark Side of the Moon, The Wall, Animals, Wish You Were Here) ve son albümü Is This The Life We Really Want?’tan parçaların canlı performansları yer alıyor. Waters bu filmde de Roger Waters The Wall filminde birlikte çalıştığı çok yönlü yönetmen Sean Evans’la işbirliği yaparak müzik, insan hakları, özgürlük ve sevgi mesajını kitlelere iletiyor.

  • Gösteim: Rexx / Salon 1 - 21:30

Filmekimi'nde 07 Ekim programı:

 

Atlas 1

11:00 - Zombi Çocuk (Bertrand Bonello)

13:30 - Saplantı (Carlo Mirabella-Davis)

16:00 - Küçük Joe (Jessica Hausner)

19:00 - Marianne & Leonard: Aşk Sözleri (Nick Broomfield)

21:30 - Matthias ve Maxime (Xavier Dolan)

 

Beyoğlu

11:00 - İlk Aşk (Takashi Miike)

13:30 - Vivarium (Lorcan Finnegan)

16:00 - Görünmez Yaşam (Karim Aïnouz)

19:00 - Suç Mahalli (Arnaud Desplechin)

21:30 - Acı ve Zafer (Pedro Almodóvar)

 

Nişantaşı City's/Salon 7

11:00 - Elveda (Lulu Wang)

13:30 - Annelerimiz (César Díaz)

16:00 - Boyalı Kuş (Václav Marhoul)

19:00 - Mutlu Yıllar (Cédric Kahn)

21:30 - Hain (Marco Bellocchio)

 

Rexx/Salon 1

11:00 - Alice ve Belediye Başkanı (Nicolas Pariser)

13:30 - Monos (Alejandro Landes)

16:00 - Yetimhane (Shahrbanoo Sadat)

19:00 - Burası Cennet Olmalı (Elia Suleiman)

21:30 - Roger Waters: Us + Them (Sean Evans, Roger Waters)

 

Kadıköy

11:00 - Dağ Evi (Severin Fiala, Veronika Franz)

13:30 - Jeanne (Bruno Dumont)

16:00 - Anne (Rodrigo Sorogoyen)

19:00 - Sibyl (Justine Triet)

21:30 - Lucy in the Sky (Noah Hawley)

 

Film açıklamaları Filmekimi resmi sayfasından alınmıştır.

Sitemiz uygulama işlevleri için cookie (çerez) kullanıyor. Detaylı bilgi için tıklayınız.