18. Filmekimi'nde günün programı (06 Ekim 2019)

1.700 Gösterim
6 Ekim 2019 05:30
18. Filmekimi'nde günün programı (06 Ekim 2019)

Sinemaseverler tarafından merakla beklenen 18. Filmekimi devam ediyor. Filmekimi günleri boyunca, "günün menüsü" tadında seçkilerimiz ve günlük genel programın yer aldığı içeriklerimize Box Office Türkiye'den ulaşabileceksiniz.


Filmekimi'nin medya sponsorlarından olan Box Office Türkiye, birbirinden ilgi çekici filmlerle dolu etkinliğin nabzını, her gün içerisinden seçtiği kaçırılmayacak filmler ve günlük genel programın yer aldığı içeriklerle tutacak.

 

Filmekimi'nde 06 Ekim programından öneri mahiyetinde seçtiğimiz filmler ve programın genel çizelgesine aşağıdan ulaşabilirsiniz.

Burası Cennet Olmalı (It Must Be Heaven)

Şair Mahmud Derviş’in “Nereye uçar kuşlar, son gökten sonra?” sorusunu Filistin’in en tanınmış yönetmenlerinden Elia Suleiman da son filminde ES adındaki (ve kendi canlandırdığı) başkarakteri aracılığıyla soruyor. Alternatif bir vatan arayışıyla Filistin’den kaçan ES, Filistin’in hep peşinden geldiğini fark eder. Yeni bir yaşam vaadi, bir yanlışlıklar komedisine dönüşmüştür; Paris’ten New York’a, nereye, ne kadar uzağa giderse gitsin, her şey bir şekilde kendisine anavatanını hatırlatır. Filistin’in Oscar adayı ulus, kimlik ve aidiyet kavramlarına değinen komik bir destan.

  • Gösterim: City's / Salon 7 - 11:00

Bembeyaz Bir Gün (Hvítur, Hvítur Dagur)

Vinterbrødre / Kış Kardeşleri filmiyle İstanbul Film Festivali’ne katılan Hlynur Pálmason’un dünya prömiyerini Cannes’da yapan son filmi, yine çarpıcı bir aile dramı anlatıyor. İzlanda’da ücra bir kasabanın polis komiseri, kasaba ahalisinden bir adamı iki yıl önce eşiyle ilişki kurmakla suçlar. Saplantısı derinleşirken adamın gerçeklikle bağlantısı kopar ve hem sevdiklerine hem kendine zarar vermeye başlar. Keder, yas, delilik ve koşulsuz sevgiye dair bu güçlü ve sert film, özellikle çarpıcı kar manzaraları ve oyuncularının performanslarıyla dikkat çekiyor. Bembeyaz Bir Gün, İzlanda'nın Oscar adayı ilan edildi.

  • Gösterim: City's / Salon 7 - 13:30

Iris: Justice'ten Bir Uzay Operası (Iris: A Space Opera by Justice)

Uzay operalarından esinlenen bir canlı konser! İlk gösterimini SXSW Film Festivali’nde yapan Iris, bugüne kadar gerçekleştirilen en muhteşem elektronik müzik konseri olarak tanımlanıyor. Fransız elektronik müzik ikilisi Justice, 2017-2018 “Woman Worldwide” dünya turnelerinin ardından konser kayıtlarını üzerlerinden geçerek aynı adlı bir albüme dönüştürmüştü. Iris, bu şarkıların “boş ve görünmez bir mekânda” olağanüstü bir prodüksiyon kalitesi ve göz alıcı efektlerle yeniden icralarını sinema perdesine taşıyor. Iris, 29 Ağustos’tan bu yana dünyanın farklı şehirlerinde gösteriliyor. Iris’ten hemen önce kamera arkası görüntülerinin yer aldığı kısa bir belgesel gösterilecek.

  • Gösterim: Kadıköy - 13:30

Küçük Joe (Little Joe)

Genetiğiyle oynanmış kırmızı bir çiçek antidepresan salgılayarak insanları mutlu ederken tuhaf yan etkisi göz önüne alınmaz. Üstelik insanı değiştiren bu etkilerin bütün dünyaya yayılma ihtimali vardır. Kimsenin engel olamadığı bu deney/bitkinin adı da “Küçük Joe”dur. Amour Fou ve Lourdes’dan hatırlayacağınız Jessica Hausner’in Emily Beecham’a ödül getiren yeni filmi, bilimkurgu-dram-gerilim türleri arasında geziniyor, müthiş renk paleti ve sanat tasarımıyla öne çıkıyor. Küçük Joe bir yandan Frankenstein’dan esinlenerek genetik mühendislik ve şüpheyle karşılanan bilimsel gelişmeleri sorgularken bir yandan da tüm insanların derinlerde birtakım sırlar sakladığını farz ediyor.

  • Gösterim: Kadıköy - 19:00

Saplantı (Swallow)

Hamileliğinin ilk aylarındaki Hunter, tehlikeli nesneleri yutma arzusunun gitgide yükseldiğini ve buna karşı koyamadığını fark eder. Hunter bir yandan eşi ve ailesinin gitgide artan denetim ve baskılarını göğüslemeye çalışırken bir yandan da onların desteğiyle takıntısının ardındaki karanlık sırrı açığa çıkarmaya çabalar. Özellikle Hunter’ı canlandıran Haley Bennett’in performansıyla öne çıkan Saplantı, modern dünyanın baskılarına ve beden fetişizmine feminist bir bakış açısı ve gerilim öğeleriyle yaklaşıyor.

  • Gösterim: Kadıköy - 21:30

Filmekimi'nde 05 Ekim programı:

 

Atlas 1

11:00 - Oda 212 (Christophe Honoré)

13:30 - Alev Almış Bir Genç Kızın Portresi (Céline Sciamma)

16:00 - Bacurau (Kleber Mendonça Filho, Juliano Dornelles)

19:00 - Monos (Alejandro Landes)

21:30 - Diego Maradona (Asif Kapadia)

 

Beyoğlu

11:00 - Savunma Sanatı (Riley Stearns)

13:30 - Özgürlük (Albert Serra)

16:00 - Yetimhane (Shahrbanoo Sadat)

19:00 - Jeanne (Bruno Dumont)

21:30 - Nina Wu (Midi Z)

 

Nişantaşı City's/Salon 7

11:00 - Burası Cennet Olmalı (Elia Suleiman)

13:30 - Bembeyaz Bir Gün (Hlynur Pálmason)

16:00 - Alice ve Belediye Başkanı (Nicolas Pariser)

19:00 - Acı ve Zafer (Pedro Almodóvar)

21:30 - Tehlikeli Oyun (Lou Ye)

 

Rexx/Salon 1

11:00 - Annelerimiz (César Díaz)

13:30 - Marianne & Leonard: Aşk Sözleri (Nick Broomfield)

16:00 - Parazit (Bong Joon-Ho)

19:00 - Saklı Gerçekler (Kore-Eda Hirokazu)

21:30 - Görünmez Yaşam (Karim Aïnouz)

 

Kadıköy

11:00 - Frankie (Ira Sachs)

13:30 - Elveda (Lulu Wang)

16:00 - Iris: Justice'ten Bir Uzay Operası (André Chemetoff, Armand Beraud)

19:00 - Küçük Joe (Jessica Hausner)

21:30 - Saplantı (Carlo Mirabella-Davis)

 

Film açıklamaları Filmekimi resmi sayfasından alınmıştır.

Sitemiz uygulama işlevleri için cookie (çerez) kullanıyor. Detaylı bilgi için tıklayınız.