18. Filmekimi'nde günün programı (05 Ekim 2019)

1.727 Gösterim
5 Ekim 2019 09:50
18. Filmekimi'nde günün programı (05 Ekim 2019)

Sinemaseverler tarafından merakla beklenen 18. Filmekimi devam ediyor. Filmekimi günleri boyunca, "günün menüsü" tadında seçkilerimiz ve günlük genel programın yer aldığı içeriklerimize Box Office Türkiye'den ulaşabileceksiniz.


Filmekimi'nin medya sponsorlarından olan Box Office Türkiye, birbirinden ilgi çekici filmlerle dolu etkinliğin nabzını, her gün içerisinden seçtiği kaçırılmayacak filmler ve günlük genel programın yer aldığı içeriklerle tutacak.

 

Filmekimi'nde 05 Ekim programından öneri mahiyetinde seçtiğimiz filmler ve programın genel çizelgesine aşağıdan ulaşabilirsiniz.

Yetimhane (Parwareshghah)

1980’lerin Kabil’i... Bollywood meraklısı, sinemaya âşık bir çocuk... İşgal altında bir ülke... Kendi yaşamından da izler taşıyan ikinci filminde genç Afgan sinemacı Shahrbanoo Sadat, Kabil’de sinemada bilet kesen bir çocuğun polis tarafından Sovyetlerin işlettiği bir yetimhaneye götürülmesiyle gelişen olayları anlatıyor. Afganistan’ı hiç bilmediğimiz, tahmin etmediğimiz bir yönüyle üstelik Bollywood mizansenleri ve müzikleriyle ele alan film, ilk gösterimini Cannes’da Yönetmenlerin On Beş Günü bölümünde yaptı. Sadat’ın ilk filmi Kurtla Kuzu 2017’de İstanbul Film Festivali’nde gösterilmişti.

  • Gösterim: Kadıköy - 11:00

Süt Dişi (Babyteeth)

Milla’nın yeni aşkı başta ailesi olmak üzere herkesi telaşlandırır. Çünkü Milla daha 15 yaşındadır, kanser hastasıdır, üstelik sevgilisi ondan yaşça büyük, yüzünde bile dövmeleri olan, evsiz bir torbacıdır. Her şey felakete doğru mu sürüklenecek yoksa güleç yüzlü Milla yaşama tutkusunu çevresindekilere de aşılayabilecek midir? Avustralyalı tiyatro ve televizyon yönetmeni Shannon Murphy’nin bu renkli ve enerjik ilk sinema filminde Milla’yı Sharp Objects dizisiyle parlayan ve Küçük Kadınlar’da hatırı sayılır ağırlıkta bir rol üstlenen Eliza Scanlen canlandırıyor. Dizi oyuncusu Toby Wallace ise Venedik’te kazandığı ödülle sinema dünyasına büyük girişini yapıyor.

  • Gösterim: Rexx/Salon 1 - 13:30

Zombi Çocuk (Zombi Child)

Öldükten sonra dirilerek geri dönen Haitili köle Clairvius Narcisse’in “gerçek hikâyesinden” esinlenen film, 1962’de Haiti’de tarlalarda başlıyor, 55 yıl sonra Paris’te prestijli bir yatılı okulda devam ediyor. Saint Laurent ve Nocturama filmlerinden tanıdığımız yönetmen Bertrand Bonello, George Romero’nun zombilerinden çok farklı bir cinsi konu ettiği yeni filmini Fransız Yeni Dalgası’nın ilkelerini gözeterek çekti. Sömürgeciliğin acı dolu mirasını ve ırkçılığın hâlâ silinmeyen izlerini hem korku öğeleri hem de Rihanna şarkıları içeren sıradışı senaryosuyla sorgulayan film bir yandan da aile sırları, doğaüstü, kültür, geçmiş, elitizm, kolektif hayal gücü ile tarih bilinci olgularına da değiniyor. Zombi Child ilk gösterimini Cannes’da Yönetmenlerin On Beş Günü bölümünde yaptı.

  • Gösterim: Kadıköy - 16:00

Vivarium

Without Name ile 2016’da sinemada adını duyuran reklam filmi yönetmeni Lorcan Finnegan, tüyler ürpertici bir hikâyeyle beyazperdeye dönüyor. Filmin bahtsız kahramanları Gemma ve Tom, ilk kez ev sahibi olmak için bir emlakçıyla görüşürler. Ancak ilk baktıkları evde mahsur kalırlar, üstüne üstlük büyütmeleri için kendilerine sevimli fakat tuhaf bir bebek teslim edilir. Aşırı normal görünen ama istemeden kabullenilen banliyö hayatına dair acımasız bir taşlama olan, Alacakaranlık Kuşağı ile Black Mirror arasında bir yerde duran filmini Lorcan Finnegan “gizemli, komik, üzücü ve ürkütücü bir kâbus” olarak tanımlıyor.

  • Gösterim: Atlas 1 - 19:00

Bacurau

Anaerkil bir köy, bir cenaze ve köyün haritalardan silinmesine yol açan bir komplo... Yakın bir gelecekte, Brezilya kırsalında geçen gizemli ve gerilimli Bacurau türler arasında geziniyor. Ülkelerindeki gelir eşitsizliğinden esinlenen yönetmenler Mendonça Filho ile Dornelles, dışarıdakilerin küçümsediği, “yabancılar”ın tehdidi altındaki küçük bir topluluğun hikâyesini westernle bilimkurguya öykünen, mistik ve gerilimli atmosferini kaybetmeyen özgün bir tarzla aktarıyorlar. Filmin anlatıcısı, Batılı belgeselci rolünü üstlenen kült oyuncu Udo Kier; başroldeki Sonia Braga ise Örümcek Kadının Öpücüğü dahil birçok filmde rol almıştı. Bacurau’nun yönetmenlerinden Kleber Mendonça Filho’yu Aquarius ve Komşu Sesler filmlerinden tanıyoruz.

  • Gösterim: Beyoğlu - 21:30

Filmekimi'nde 05 Ekim programı:

 

Atlas 1

11:00 - Deri Ceket (Quentin Dupieux)

13:30 - Frankie (Ira Sachs)

16:00 - Boyalı Kuş (Václav Marhoul)

19:00 - Vivarium (Lorcan Finnegan)

21:30 - Acı ve Zafer (Pedro Almodóvar)

 

Beyoğlu

11:00 - Monos (Alejandro Landes)

13:30 - Güney İstasyonunda Randevu (Diao Yinan)

16:00 - Saplantı (Carlo Mirabella-Davis)

19:00 - Iris: Justice'ten Bir Uzay Operası (André Chemetoff, Armand Beraud)

21:30 - Bacurau (Kleber Mendonça Filho, Juliano Dornelles)

 

Nişantaşı City's/Salon 7

11:00 - Suç Mahalli (Arnaud Desplechin)

13:30 - Sibyl (Justine Triet)

16:00 - En Güzel Yıllarımız (Claude Lelouch)

19:00 - Saklı Gerçekler (Kore-Eda Hirokazu)

21:30 - Parazit (Bong Joon-Ho)

 

Rexx/Salon 1

11:00 - Çok Erken (Rashaad Ernesto Green)

13:30 - Süt Dişi (Shannon Murphy)

16:00 - Alev Almış Bir Genç Kızın Portresi (Céline Sciamma)

19:00 - Oda 212 (Christophe Honoré)

21:30 - Ve Sonra Dans Ettik (Levan Akin)

 

Kadıköy

11:00 - Yetimhane (Shahrbanoo Sadat)

13:30 - Miles Davis: Birth of the Cool (Stanley Nelson)

16:00 - Zombi Çocuk (Bertrand Bonello)

19:00 - Savunma Sanatı (Riley Stearns)

21:30 - İlk Aşk (Takashi Miike)

 

Film açıklamaları Filmekimi resmi sayfasından alınmıştır.

Sitemiz uygulama işlevleri için cookie (çerez) kullanıyor. Detaylı bilgi için tıklayınız.