16. !f İstanbul için 10 film önerisi

2.889 Gösterim
7 Şubat 2017 15:30
16. !f İstanbul için 10 film önerisi

Bu yıl 16.'sı düzenlenecek olan !f İstanbul Bağımsız Filmler Festivali, 16 Şubat'ta başlıyor. Farklı bölümleri ve yüzün üzerinde yapımı barındıran programıyla dikkat çeken !f İstanbul'dan öne çıkan 10 filmi derledik.


Biletleri hafta sonunda satışa çıkan 16. !f İstanbul'un programında, merakla beklenen T2 Trainspotting, Richard Linklater'ın Türkiye'de vizyon şansı bulamayan filmi Everybody Wants Some!!, Reha Erdem'in ödüllü yeni filmi Koca Dünya, geçen yılın sürpriz animasyonu The Red Turtle, Natalie Portman'lı Planetarium, Seth Rogen ve tayfasının kotardığı yetişkinler için animasyon Sausage Party ve Oscar adayları Tanna ile En Man Som Heter Ove gibi filmler bulunuyor. Hâlihazırda ilgi çeken bu yapımları es geçip nispeten daha alternatif bir seçki hazırladık.

Deniz Kızlarının Şarkısı / Córki Dancingu

2016 yılında Sundance'ta gösterildikten sonra festival yolculuğuna başlayan, Agnieszka Smoczynska'nın ilk uzun metraj deneyimi Deniz Kızlarının Şarkısı, Andersen'in ünlü masalını ters yüz ederek vampir deniz kızlarının tekinsiz dünyasını odağına alıyor.

Aquarius

Kleber Mendonça Filho'nun Cannes Film Festivali'nde yarışan filmi Aquarius, altmışında yaşamdan vazgeçmemiş olan Clara ve onun yaşadığı muhit üzerinden toplumun fotoğrafını çekiyor.

Mutlak Kadınlar / Certain Women

Old Joy, Wendy and Lucy, Meek's Cutoff gibi yapımlara imza atan Kelly Reichardt; Michelle Williams, Laura Dern ve Kristen Stewart gibi isimleri buluşturduğu filmi Certain Women'da kendine has dingin sinema diliyle üç farklı kadının hikâyesini ele alıyor.

Oasis: Supersonic

90'lara damga vurmuş efsanevi grup Oasis'i odağına yerleştiren Oasis: Supersonic, Oasis'i gruba yakışır biçimde dinamik bir dille ele alarak müzikseverlere kaçırılmaması gereken bir belgesel sunuyor.

İran'da Rave / Rave in Iran

!f Müzik bölümünde gösterilecek olan İran'da Rave, İranlı iki genç DJ'in yaşadıkları üzerinden İran'da gizli saklı düzenlenen partilere bakış atıyor.

The Fits

Anna Rose Holmer'ın yönettiği The Fits, 2015 yılında Venedik'te prömiyer yaptıktan sonra onlarca festival gezmiş, benzerlerinden sıyrılan anlatısıyla dikkat çeken bir büyüme hikâyesi.

Aşk Cadısı / The Love Witch

İstismar filmlerinin görsel estetiğiyle çekilen, klasik korku ögelerine feminist dokunuşuyla dikkat çeken The Love Witch, !f Oyun bölümünün öne çıkan filmlerinden biri.

Pas ve Gol / The Pass

Ben A. Williams'ın yönetmenliğini üstlendiği The Pass, "erkek" sporu olarak lanse edilen, homofobinin ziyadesiyle rastlandığı futbol dünyasının içerisinden bir hikâye anlatıyor.

Paralel Evren / The Darkest Universe

Black Pond filmleriyle dikkat çeken Tom Kingsley ve Will Sharpe'ın yazıp yönettiği The Darkest Universe, ünlü İngiliz mizahından nasibini almış, içerisinde pek çok gizem barındıran bir arayış hikâyesi anlatıyor.

Annemin Gözleri / The Eyes of My Mother

Nicolas Pesce'nin yazıp yönettiği, geçen yılın en sıra dışı korku filmlerinden biri olarak nitelendirilen The Eyes of My Mother, sakin taşra hayatından karanlık dürtülerinden kendini daha fazla sakınamayan Francisca'nın yaşadıklarını peliküle aktarıyor.

Sitemiz uygulama işlevleri için cookie (çerez) kullanıyor. Detaylı bilgi için tıklayınız.