14 Şubat’ta aşka dair sorular sormanızı sağlayacak Gain kısa filmleri

1.615 Gösterim
14 Şubat 2021 15:23
14 Şubat’ta aşka dair sorular sormanızı sağlayacak Gain kısa filmleri

Gain platformu ödüllü kısa filmleriyle oldukça geniş bir yelpaze sunuyor. 14 Şubat’a özel olarak oluşturulan “Aşk Her Şeyi Affeder Mi?” kategorisindeki filmler ise aşkın ne olduğuna dair önyargılarınızı kırabilecek veya bu önyargıları daha da güçlendirebilecek hikayelere sahip. Aşka inanmıyor olsanız da, aşktan ölüp bitiyor olsanız da hepimizin bu hikayelerden alacağı birkaç şey olduğu açık.


Cupid’s Paradise

İlk olarak Cupid’s Paradise ile başlayalım. 15 dakikalık bu kısa film, dünyada herkesin birbirini yüzeysel özelliklerine bakarak yargıladığı yarı-distopik, yarı-gerçek bir hikaye anlatıyor. Kahramanımız Jenn, 100 adet buluşmada eğer aradığı aşkı bulamazsa sonsuza kadar Aşk Tanrısı’nın kölesi olacaktır. Jenn aşkı bulmak için kendini değiştirecek, daha çekici, daha arzulanabilir biri olmaya çalışacak ancak eninde sonunda bütün bunlar kendisine aşkı bulduracak mı?


İzleyici olarak yer yer “zaten böyle bir dünyada yaşamıyor muyuz” diye sorgulayabilir ya da filmin büyüsüne kapılarak kendi ilişkilerinizin hangi temellere oturduğu konusunda şüphelere düşebilirsiniz. 4 adet kısa film ödülü de bulunan Cupid’s Paradise, yönetmeni Ivy Liao’nun ellerinde ürkütücü bir geleceğe dair uyarılarda bulunsa da verdiği umutvar hislerle benzerlerinden sıyrılmasını biliyor.

 

My Best Friend Is Stuck on the Ceiling

Benzerlerinden ayrılan demişken My Best Friend Is Stuck on the Ceiling’ten bahsetmeden olmaz. 2015 yapımı bu komedide Connor, yıllardır arkadaşı olan Rach’e gizliden gizliye aşıktır ancak bir türlü açılamıyordur. Sonunda Rach’i baş başa bir yemeğe davet etmiş ve tüm hislerini ona vereceği bir hediyeyle beraber açacaktır. Her şeyi en ince ayrıntısına kadar planlamıştır ama hediyesinin Rach’in ayaklarını yerden keseceğinin farkında değildir. Çok beklenmedik, çok eğlenceli ve akıllıca yazılmış olan bu kısa film Matthew Vesely’nin aklından perdeye yansımış bir yapıt.

 

10 dakikalık bu kısa filmde gülecek, merak edecek, eğlenecek ve şaşıracaksınız. Herkesi sevdiği kişiye açılmak isteyip açılamadığı o sancılı ana götüren film, beklentilerinizi aşarak basit bir romantik komedi olmaktan kurtulup kalbinize dokunan etkileyici bir esere dönüşüyor.

 

Unexpected Item

Gain’den 3. kısa film önerimiz ise Unexpected Item. Henry’nin, süpermarkette hoşlandığı ancak bir türlü konuşamadığı bir kasiyer vardır. O kasiyerle konuşmaya cesaret bulamadığı için marketin hızlı kasalarında bilgisayarın yapay zekasıyla uğraşacaktır. Ancak farkında olmadığı bir şey vardır ki; kendisine cesaret verecek şey tam olarak da bu olacaktır. Öncelikle sadece “Bilinmeyen bir ürün girişi yaptınız” uyarısı veren kasa, Henry cesaret bulamadıkça Henry ile konuşmaya başlar ve eğlenceli olduğu kadar ilham verici bir hikayenin de temelleri atılmış olur.

 

Yazarlığını Chris Croucher’ın, yönetmenliğini ise Stephen Gallacher’ın yaptığı bu 10 dakikalık kısa film, 15 kısa film ödül adaylığından 7’sini kazandı. Başrolünde Jamie Blackley’nin oynadığı kısa filmde hızlı kasayı ise Oscar ödüllü Olivia Colman seslendiriyor.

Future Boyfriend

Sırada ise Trebica Film Festivali’nde En İyi Hikayeye Sahip Kısa Film ödülüne aday gösterilmiş Future Boyfriend var. Future Boyfriend, yanlış uzay zaman sürekliliğinde aşık olma hakkında kısa bir film. 11 dakikalık bu filmde sevdiği kadınla buluşmaya gelen Stuart’ın, Kaylie’den sakladığı bir şey vardır. O da aslında gelecekten geldiğidir. Kaylie’ye bu şok edici gerçeği anlatan Stuart, Kaylie’nin geleceği hakkında da bilgiler vermeye başlayınca bu tatlı-romantik aşk hikayesi, hiç beklenmeyecek yerlere doğru gitmeye başlayacaktır.

 

Geleceğimizin nasıl olduğunu bilmeyi hepimiz isteyebiliriz ama belki de bilmememiz daha iyi olabilir mi? Peki geleceğimiz hakkında öğrendiğimiz şeyler sebebiyle çaresizliğe teslim mi olmalıyız yoksa karşımıza çıkan problemlerle savaşmalı mıyız? Future Boyfriend basit bir romantik komediden çok daha fazlasını içeriyor.

 

Oyuncular arasındaki doğal ve otantik kimya sayesinde çiçek açan bu basit ama sevimli filmde, ilham verici ve hayat değiştiren sinema yapımlarını seven herkes için alınacak bir şeyler var.

Multiverse Dating For Beginners

Son olarak oldukça özel bir filmden bahsetmeliyiz. Belki de bu kadar etkileyici filmin arasında en vurucu olanı. Multiverse Dating For Beginners. Ivy isimli bir kadın, kötü geçen bir ilk buluşmasının sonrasında aynı buluşmayı tekrar tekrar paralel evrenlerde yaşadığını fark eder. Ve bu farkındalığa kavuştukça gitgide buluştuğu erkek olan Dave’e karşı daha cesur ve daha samimi konuşmaya başlar. Peki insanların birbiriyle dürüstçe konuşmadığı bir dünyada bu dobralık iyi mi yoksa kötü mü sonuçlanacaktır?

 

Aşk bir seçim midir? Sevgililik dediğimiz ilişki biçimi aslında ne anlama gelir? Kadın ve erkek bakış açısıyla ilişkide istenilen veya korkulan şeyler nelerdir? Bu ve bunun gibi birçok aşka dair sorularla ilgilenen 13 dakikalık bu kısa filmin yönetmeni ve yazarı Kelly Tatham. 4 adet kısa film ödülüne layık görülmüş bu şaheseri kesinlikle kaçırmayın! 14 Şubat’ta aşkın doğasına dair düşünmek için ideal yapıt bu.

Sitemiz uygulama işlevleri için cookie (çerez) kullanıyor. Detaylı bilgi için tıklayınız.