Yamaç Okur, ülke sinemasında devlet desteğinin son 15 yılını incelediği raporunu yayınladı

2.349 Gösterim
1 Mayıs 2020 15:00
Yamaç Okur, ülke sinemasında devlet desteğinin son 15 yılını incelediği raporunu yayınladı

Ülke sinemasında devlet desteğinin ölçeğini ve güncel durumunu istatistik ve analizleriyle ortaya koyan Yamaç Okur, "Türk Sinemasında Devlet Desteği Raporu"nun 2020 edisyonunu yayınladı.


Birçok alanda sinemaya hizmet etmiş olan ve yapımcı olarak projeleri hayata geçirmeye devam eden Yamaç Okur, yıllar içerisinde güncellediği "Türk Sinemasında Devlet Desteği Raporu"nun 2020 edisyonunu yayınladı. Son 15 yılda ülke sinemasındaki devlet desteğinin çetelesini tutan raporda, ayrıca Okur'un kaleme aldığı bir analiz yazısı da yer alıyor.

 

Geçen yıl revize olan sinema yasasının aradan geçen süreçte etkilerine değinen Okur, bu yasanın da sektörün kronik problemlerine çözüm olmaktan uzak olduğunu belirtiyor. “Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanun”dan rüsûm (eğlence vergisi) ile toplanan destek paralarının tamamının sektöre dönmüyor oluşana kadar devletin sinemaya desteğinde yaşanan teorik ve pratik sıkıntılara da değinilen yazıda, son yıllarda sektörde gözlenen değişiklikler de yer alıyor.

Okur'un "Türk Sinemasında Devlet Desteği Raporu 2020" analiz raporuna buradan, istatistik dökümüne buradan, bugüne kadar devlet desteği almış filmlerin derlendiği listeye ise buradan ulaşabilirsiniz.

Sitemiz uygulama işlevleri için cookie (çerez) kullanıyor. Detaylı bilgi için tıklayınız.