Kaan Müjdeci, Gain'de yayınlanacak Hamlet dizisi hakkında konuştu

4.937 Gösterim
6 Eylül 2021 14:45
Kaan Müjdeci, Gain'de yayınlanacak Hamlet dizisi hakkında konuştu

Kaan Müjdeci, Gain'de yayınlanacak olan dizisi Hamlet ile ilgili Shakespeare uyarlamasını nasıl tasarladığı, Büyükada'daki atların dizideki yeri, insan ile doğa arasındaki ilişki gibi konularda Variety'ye açıklamalarda bulundu.


İlk filmi Sivas ile adından söz ettiren Kaan Müjdeci'nin William Shakespeare’in ünlü eseri Hamlet'ten uyarladığı dizi, Avrupa'nın en büyük dizi festivallerinden Series Mania'da prömiyerini geçen hafta gerçekleştirdi. Müjdeci, Variety'ye verdiği söyleşide ekim ayında Gain'de izleyiciyle buluşacak olan dizi hakkında konuştu.

 

Shakespeare’in eserlerine hayranlığını belirten Müjdeci, pandemi döneminde Büyükada'ya taşındığını ve o süreçte adadaki "fayton krallığı"nın çöküşüne şahit olduğunu belirtirken Hamlet'in hikâye arkının Büyükada'da olanları aktarmak için uygun olduğunu düşünerek yola çıktığını söylüyor.

 

İnsanın doğa ve hayvanlarla kurduğu ilişkilerin dizide gerek metin anlamında gerekse sinematografik açıdan belirleyici detaylar olduğunun altını çizen Müjdeci, günümüzde insanlığın vicdanını, onun iyi veya kötü olanla ya da doğa ve hayvan gibi unsurlarla etkileşimini göz önüne almadan irdelemenin mümkün olmadığından bahsediyor. Yönetmen, dizide atlar ve insanlarla olan ilişkinin, dizinin anlatısına da sirayet ettiğini ve bazı sinematografik tercihlerin de bu çerçevede ortaya çıktığını ekliyor.

 

Elit İşcan ve Erdal Beşikçioğlu'nun başrollerinde yer aldığı dizi, 16. yüzyıldaki krallığın yıkılışına ve güç dengelerinin değişimine, bugünkü “fayton krallığı” üzerinden bakıyor. Üstelik bu kez, Hamlet genç bir kadın… İstanbul Büyükada’da, 81 atın topluca gömüleceği bir gece, faytonların sahibi olan adam öldürülür. Katilse erkek kardeşidir. Maktulün genç kızı, babasının katilini bulmak ve karanlık ilişkileri ortaya çıkarmak için bir intikam planı hazırlar: Şüpheli olan herkesi TV’nin en meşhur reality şovunda, sahnede buluşturacaktır.

Sitemiz uygulama işlevleri için cookie (çerez) kullanıyor. Detaylı bilgi için tıklayınız.