Joker'in yönetmeni Todd Phillips, filmin iki önemli sahnesiyle ilgili detaylar paylaştı

5.180 Gösterim
8 Ekim 2019 17:50
Joker'in yönetmeni Todd Phillips, filmin iki önemli sahnesiyle ilgili detaylar paylaştı

Vizyona girmesiyle tartışmaların odağında kalmaya devam eden Joker'in yönetmeni Todd Phillips, iki ayrı videoyla filmin anlatısında önem arz eden iki farklı sahnenin nasıl gerçekleştirildiğine değindi.


Venedik'te Altın Aslan ödülüne layık görülmesiyle birlikte tartışmaların odağından hiç düşmeyen Joker, vizyona girdiği hafta sonunda dünya genelinde $248,4 milyon hasılat elde etti. Büyük bir ilgiyle karşılanan filmin bu denli konuşuluyor olmasındaki yan faktörlerden biri de filmin yönetmeni Todd Phillips. Filmin senaryosunu Scott Silver'la birlikte kaleme alan Todd Phillips'in, Joker'i kahramanlaştırdığı eleştirileri süredururken, çektiği komedi filmleriyle ismini duyuran yönetmenin, komedi türünü neden geride bıraktığına dair açıklamalarında politik doğruculuk odaklı anlayışı ima ederek eleştiride bulunması yeni bir gündem oluşturmuştu. Fakat bu yazıya konu olan videolarda Phillips, Joker'in dışına çıkmıyor ve filmin önemli iki sahnesinin iç yüzüyle ilgili detaylı paylaşımlarda bulunuyor.

 

Vanity Fair'in, vizyona giren filmlerin yönetmenlerinin, filmden bir sahnenin oluşumuna dair değerlendirmelerine yer verdiği video serisine konuk olan Todd Phillips, filmin açılış sahnesini teknik detaylardan, ufak ayrıntıların filmde neden yer aldığına kadar geniş bir çerçevede yer alıyor. Arthur Fleck'in palyaçoluk mesleğini icra ettiği açılış sahnesini değerlendirmeye devam eden yönetmenin verdiği ilgi çekici bilgilerden biri ise, izleyenlerin övgüsüne mazhar olan müziklerin daha senaryo aşamasında, 2013 yılında Reha Erdem'in Jîn filminin müziklerine de imza atmış olan Hildur Guðnadóttir tarafından önemli ölçüde tamamlanmış olması. Öyle ki, birçok sahne sette filmin müzikleri açılarak çekilmiş. Yönetmenin, Gotham'ın görüntüsünün oluşturulması sırasında dikkat edilen detaylar ve Joaquin Phoenix'in garip koşu stiline değindiği bölümler de filmle ilgili farklı bir bakış açısı sunuyor.

 

Yönetmenin, New York Times'ın Anatomy of a Scene serisine konuk olduğu videoda ise, Arthur Fleck'in Joker'e dönüşümünü temsil eden en önemli sahnelerden birine dair Phillips'in anlattıkları yer alıyor. Bu sahneyle ilgili kendisini en çok etkileyen şeyin, sahneyi senaryoda yazdığı gibi çekmemeleri olduğunu belirten Phillips, nasıl çekeceklerine karar veremedikleri sahnenin çekimlerine kısa bir süre kala, Hildur Guðnadóttir'in kendilerine yolladığı müziklerden açtığında Joaquin Phoenix'in spontane bir şekilde dans etmeye başladığını ve birbirilerine baktıklarında sahnenin bu şekilde olması gerektiğine karar verdiklerini belirtiyor.

Todd Phillips'in filmin açılış sahnesine dair teknik analizi:

Todd Phillips'in karakterin dönüşümünü temsil eden sahneyle ilgili görüşleri:

Sitemiz uygulama işlevleri için cookie (çerez) kullanıyor. Detaylı bilgi için tıklayınız.