Disney Plus'ta yer alan ve gelecekte yayınlanacak Marvel dizileri!

19.901 Gösterim
18 Ağustos 2022 17:48
Disney Plus'ta yer alan ve gelecekte yayınlanacak Marvel dizileri!

Marvel Sinematik Evreni'nin yeni dizisi She-Hulk: Attorney at Law, bugünden itibaren Disney+'taki yerini aldı. Bu vesileyle Disney+ kütüphanesinde yer alan ve ilerleyen dönemlerde yayınlanacak tüm Marvel dizilerine göz atalım.


Agents of S.H.I.E.L.D

Marvel'ın ABC stüdyoları ile ortak ürettiği bir diğer dizi olan Agents of S.H.I.E.L.D, dünyayı olağanüstü tehditlerinden korumak için Ajan Coulson tarafından kurulan ekibin maceralarını konu ediniyor. Yedinci ve son sezonu Ülkemizde 434.465 seyirci tarafından izlenen Kaptan Amerika: Kış Askeri (Captain America: The Winter Soldier) filmiyle bağlantılar taşıyan dizi, ilk bölümündeki 12 milyon izleyici sayısıyla kanalın 21. yüzyıldaki reyting rekorunu elinde bulunduruyor. 

 

Yayın Yılı: 2013-2020 

IMDb: 7,5 

Bölüm Sayısı: 136 (7 sezon) 

Yaratıcılar: Christopher Markus, Stephen McFeely 

Oyuncular: Hayley Atwell, James D'Arcy, Chad Michael Murray, Enver Gjokaj, Shea Whigham 

 

Agent Carter

Marvel'ın ABC stüdyoları ile ortak ürettiği Agent Carter, Steve'i kaybettikten sonra trajedi yaşayan Peggy Carter'ın Howard Stark'ın adını temize çıkarmak için verdiği mücadeleyi konu ediniyor. Captain America serisinin spin-off'u olma özelliği taşıyan dizi, 2 sezon toplamda 18 bölümden oluşuyor. 

 

Yapım Yılı: 2015 

IMDb: 7,9 

Bölüm Sayısı: 18 (2 sezon) 

Yaratıcılar: Christopher Markus, Stephen McFeely 

Oyuncular: Hayley Atwell, James D'Arcy, Chad Michael Murray, Enver Gjokaj, Shea Whigham 

 

Daredevil

Marvel Studios'un Netflix'e yaptığı ilk dizi olan Daredevil, çocuk yaşından bu yana kör olan süper kahraman Daredevil'in gündüzleri avukat geceleri adalet savaşçısı olduğu yaşamını konu ediniyor. Üç dalda Emmy adaylığı bulunan dizinin The Punisher adlı bir spin-off serisi bulunuyor. 

 

Yayın Yılı: 2015-2018 

IMDb: 8,6 

Bölüm Sayısı: 39 (3 sezon) 

Yaratıcılar: Drew Goddard 

Oyuncular: Charlie Cox, Deborah Ann Woll, Elden Henson, Toby Leonard Moore, Vondie Curtis-Hall, Bob Gunton, Ayelet Zurer

 

Jessica Jones

Prömiyerini Netflix'te yapan bir diğer dizi olan Jessica Jones, olağanüstü güçlere sahip insanların davalarına odaklanan özel dedektif Jessica Jones'un aksiyon dolu yaşamını konu ediniyor. Defenders serisinin bir halkası olan dizi, üçüncü sezonunun ardından iptal edildi. 

 

Yayın Yılı: 2015-2019 

IMDb: 7,9 

Bölüm Sayısı: 39 (3 sezon) 

Yaratıcı: Melissa Rosenberg 

Oyuncular: Krysten Ritter, Mike Colter, Rachael Taylor, Wil Traval, Erin Moriarty, Eka Darville 

 

Luke Cage

Defenders serisinin üçüncü halkası olan Luke Cage, üzerinde denenen deneyler sonucunda kurşun geçirmez deriye sahip olan Luke Cage'in özgür dünyasında kurduğu yeni hayatı ve geçmişinden aldığı intikamı konu ediniyor. Neo-batı tonuyla dikkat çeken dizi, 2 sezon toplamda 26 bölümden oluşuyor. 

 

Yayın Yılı: 2016-2018 

IMDb: 7,3 

Bölüm Sayısı: 26 (2 sezon) 

Yaratıcı: Cheo Hodari Coker 

Oyuncular: Mike Colter, Mahershala Ali, Simone Missick, Theo Rossi, Erik LaRay Harvey, Rosario Dawson, Alfre Woodard 

 

Iron Fist

Defenders evreninin dördüncü parçası olan Iron Fist, keşişlerin götürdüğü yerde eğitilip Iron Fist'e dönüşen Danny Rand'ın kahramanlık hikayesine odaklanıyor. Çekimlerin tamamı New York'ta gerçekleşen, Scott Buck imzalı, dizi 2 sezon toplamda 23 bölümden oluşuyor. 

 

Yayın Yılı: 2017-2018 

IMDb: 6,4 

Bölüm Sayısı: 23 (2 sezon) 

Yaratıcı: Scott Buck 

Oyuncular: Finn Jones, Jessica Henwick, Tom Pelphrey, Jessica Stroup, Ramón Rodríguez, Sacha Dhawan 

The Defenders

Marvel karakterleri Daredevil, Iron Fist, Jessica Jones ve Luke Cage'e dayanan The Defenders, bu ekibin New York'u kurtarmak için bir araya geldiği macerayı konu ediniyor. Daha önce bireysel izlediğimiz kahramanları ekip olarak karşımıza çıkaran dizi, 1 sezon 8 bölümden oluşuyor. 

 

Yayın Yılı: 2017 

IMDb: 7,2 

Bölüm Sayısı: 8 (1 sezon) 

Yaratıcılar: Douglas Petrie, Marco Ramirez 

Oyuncular: Charlie Cox, Krysten Ritter, Mike Colter, Finn Jones 

 

Runaways

Marvel'ın Hulu platformu için hazırladığı Runaways, çocukluklarından beri arkadaş olan altı gencin ailelerinin gizemli işlerini öğrenmesi ve özel güçlerini fark etmeleriyle değişen hayatlarını konu ediniyor. Aynı adlı çizgi romandan uyarlanan dizi, üç sezon toplamda 33 bölümden oluşuyor. 

 

Yayın Yılı: 2017-2019 

IMDb: 6,9 

Bölüm Sayısı: 33 (3 sezon) 

Yaratıcılar: Stephanie Savage, Josh Schwartz 

Oyuncular: Rhenzy Feliz, Lyrica Okano, Virginia Gardner, Ariela Barer, Gregg Sulkin, Allegra Acosta, Angel Parker, Ryan Sands 

 

Inhumans

İlk olarak Agents of S.H.I.E.L.D dizisinde karşımıza çıkan Inhumans türüne odaklanan Inhumans, askeri darbe sonucu Hawaii'ye kaçıp yeni bir düzen kuran gizemli kral Black Bolt ve kraliyet ailesinin hikayesine odaklanıyor. IMAX ekranlarında çıkış yapan ilk live-action dizi olan dizi, ilk sezonunun ardından iptal edildi. 

 

Yayın Yılı: 2017 

IMDb: 4,9 

Bölüm Sayısı: 8 (1 sezon) 

Yaratıcılar: Scott Buck 

Oyuncular: Anson Mount, Serinda Swan, Ken Leung, Eme Ikwuakor, Isabelle Cornish 

 

WandaVision

Avengers evreninin ilk televizyon dizisi olan WandaVision, yorucu hayatlarını geride bırakmak isteyen süper kahramanlar Wanda ve Vision'ın hikayesine odaklanıyor. Faz 4'ün başlangıç niteliğini taşıyan dizinin Agatha Harkness'a odaklanan bir spin-off serisi hazırlanıyor. 

 

Yayın Yılı: 2021 

IMDb: 7,9 

Bölüm Sayısı: 9 (1 sezon) 

Yaratıcılar: Jac Schaeffer 

Oyuncular: Elizabeth Olsen, Paul Bettany, Debra Jo Rupp, Fred Melamed, Kathryn Hahn, Teyonah Parris 

 

The Falcon and The Winter Soldier

Avengers evreninde geçen ikinci dizi olan The Falcon and The Winter Soldier, Thanos'un yok ettiği insan nüfusunun geri gelişi sonrası verilen mücadele konu ediniyor. Faz dördün ikinci halkası olan, Emmy adayı dizinin devam filmi olan Kaptan Amerika: Yeni Dünya Düzeni, 3 Mayıs 2024'te vizyona girecek. 

 

Yayın Yılı: 2021 

IMDb: 7,2 

Bölüm Sayısı: 6 (1 sezon) 

Yaratıcılar: Malcolm Spellman 

Oyuncular: Sebastian Stan, Anthony Mackie, Wyatt Russell, Erin Kellyman, Danny Ramirez, Georges St-Pierre, Adepero Oduye 

 

Loki

Avengers evreninde geçen üçüncü dizi olan Loki, Endgame filminde büyük bir güç sahibi olan Tesseract ile ortadan kaybolan Loki'nin uzay boşluğu ve zaman arasındaki yolculuğu sonrası yaşadığı maceraları konu ediniyor. İkinci sezonu Faz Beş'in bir parçası olacak olan dizi, Kevin Feige'ın açıklamalarına göre, bugüne kadar Disney+'ta en çok izlenen Marvel yapımı dizi oldu. 

 

Yayın Yılı: 2021 

IMDb: 8,2 

Bölüm Sayısı: 12 (1 sezon) 

Yaratıcılar: Michael Waldron 

Oyuncular: Tom Hiddleston, Gugu Mbatha-Raw, Wunmi Mosaku, Eugene Cordero, Tara Strong 

 

What If...?

What If...?, Marvel Sinematik Evreni'nin paralel evrenlerde nasıl gelişmiş olabileceğine dair hikâyeleri 9 bölümle izleyicilerin beğenisine sunuyor. Dizinin ikinci sezonu için hazırlıklar sürüyor.

 

Yayın Tarihi: 2021 

Bölüm Sayısı:

Yönetmen: Bryan Andrews

Oyuncular: Chadwick Boseman, Samuel L. Jackson, Lake Bell, Benedict Cumberbatch, Hayley Atwell, Chris Hemsworth, Michael B. Jordan

Hawkeye

Evrenin dördüncü fazının bir diğer parçası olan Hawkeye, Avengers üyesi Hawkeye ile genç kahraman adayı Kate Bishop'ın maceralarını konu ediniyor. 2023 ortalarında yayınlanmak üzere Echo adında bir spin-off serisi geliştirilen dizi 1 sezon 6 bölümden oluşuyor. 

 

Yayın Yılı: 2021 

IMDb: 7,5 

Bölüm Sayısı: 6 (1 sezon) 

Yaratıcılar: Jonathan Igla 

Oyuncular: Jeremy Renner, Hailee Steinfeld, Tony Dalton, Fra Fee, Brian d'Arcy James, Aleks Paunovic 

 

Moon Knight

Marvel Sinematik Evreninin altıncı dizisi olan Moon Knight, dissosiyatif kimlik bozukluğu ile mücadele eden ay tanrısı Khonshu'ya ait güçlerin devrilmesiyle birlikte gelişen olayları konu ediniyor. Evrenin önceki dizilerine kıyasla toplumsal duyara odaklanan dizi dördüncü fazın bir parçası olarak prömiyerini 30 Mart 2022'de yaptı. 

 

Yayın Yılı: 2022 

IMDb: 7,4 

Bölüm Sayısı: 6 (1 sezon) 

Yaratıcılar: Doug Moench 

Oyuncular: Oscar Isaac, May Calamawy, Karim El Hakim, Ethan Hawke, Ann Akinjirin, David Ganly, Khalid Abdalla 

 

Ms. Marvel

Şimdilik yayınlanan Marvel yapımı son dizi olan Ms. Marvel, çocukluğundan bu yana süper kahraman olma hayalleri kuran 16 yaşındaki Pakistan asıllı Khan'ın hikayesine odaklanıyor. Marvel'ın ilk Müslüman süper kahramanı olma özelliği taşıyan Ms. Marvel'ın hikayesi 2023 yılında vizyona girecek olan The Marvels filminde sürecek.

 

Yayın Yılı: 2022 

IMDb: 6,2 

Bölüm Sayısı: 6 (1 sezon) 

Yaratıcılar: Bisha K. Ali 

Oyuncular: Iman Vellani, Matt Lintz, Yasmeen Fletcher, Zenobia Shroff, Mohan Kapur 

 

She-Hulk: Attorney At Law

Marvel Sinematik Evreninin sekizinci televizyon dizi olan She-Hulk: Attorney At Law, 30'lu yaşlarındaki yeşil süper kahraman She-Hulk'un karmaşık hukuk dünyasındaki maceralarına odaklanıyor. 18 Ağustos itibarıyla Disney+'ta yayında olan dizinin yaratıcılığını Jessica Gao üstleniyor. 

 

Yayın Tarihi: 18 Ağustos 2022 

Bölüm Sayısı:

Yaratıcı: Jessica Gao 

Oyuncular: Tatiana Maslany, Jameela Jamil, Ginger Gonzaga, Tim Roth, Mark Ruffalo, Benedict Wong 

 

İlerleyen Dönemde Yayınlanacak Diziler

Secret Invasion

Nick Fury'nin sahalara dönüşünü müjdeleyen Secret Invasion, Captain Marvel'da tanıştığımız, şekil değiştiren Skrull'ların dünyayı ele geçirme planını engellemeye çalışan Nick Fury ile aslen bir Skrull olan Talos'un hikâyesini konu ediniyor. Toplamda altı bölümden oluşan, beşinci fazın bir parçası olan dizinin 2023 başlarında yayınlanması bekleniyor. 

 

Bölüm Sayısı:

Yaratıcı: Kyle Bradstreet 

Oyuncular: Samuel L. Jackson, Ben Mendelsohn, Cobie Smulders, Martin Freeman, Don Cheadle 

 

Ironheart

Beşinci fazın bir parçası olan Ironheart, Tony Stark'ın geliştirdiği Iron Man teknolojisini kendi başına uygulamaya çalışan 15 yaşındaki mühendislik öğrencisinin hikayesini konu ediniyor. İlk üç bölümünü Sam Bailey'in yönettiği dizinin 2023 sonlarında yayınlanması bekleniyor. 

 

Bölüm Sayısı:

Yaratıcı: Chinaka Hodge 

Oyuncular: Dominique Thorne, Manny Montana, Alden Ehrenreich, Anthony Ramos, Lyric Ross, Harper Anthony 

 

Armor Wars

Aynı adlı çizgi romandan uyarlanan Armor Wars, Stark'ın teknolojisinin yanlış ellere geçmesi ile birlikte James Rhodes'in verdiği mücadeleyi konu ediniyor. Çekimlerine ekim ayında başlanacak olan dizinin başroünü Don Cheadle üstleniyor.

 

İsimsiz Wakanda Dizisi

Gişe rekorlarını alt üst eden Black Panther filmine dayanan isimsiz Wakanda dizisi hazırlanıyor. Ryan Coogler'ın yönetmenliğini üstlendiği dizinin başrolünde Danai Gurira yer alıyor.

 

Loki - 2. Sezon

İlk sezonu temmuz ayında yayınlanan Loki, tamamı Eric Martin tarafından yazılan ikinci sezonuyla geri dönecek. Başrolü yeniden Tom Hiddleston'ın üstlendiği 6 bölümlük ikinci sezonun 2023 yazında yayınlanması bekleniyor.

 

What If...? - 2. Sezon

İlk sezonu geçtiğimiz yılın ağustos ayında yayınlanan What If...? serisi beşinci fazın bir parçası olarak geri dönüyor. Üçüncü sezon onayını da alan dizinin 9 bölümlük ikinci sezonunun 2023 başlarında yayınlanması bekleniyor.

 

Echo

Hawkeye dizisinin spin-off'u olma özelliği taşıyan Echo, New York'taki acımasız davranışları sebebiyle ceza alan Maya Lopez'in hikayesine odaklanıyor. Beşinci aşamanın bir parçası olan dizinin 2023 yazında yayınlanması bekleniyor.

 

Agatha: Coven of Chaos

WandaVision dizisinin bir kara komedi spin-off'u olan Agatha: Coven of Chaos, Kathryn Hahn'ın canlandırdığı Agatha Harkness'ın hikayesine odaklanıyor. Yaratıcılığını Jac Schaeffer'ın üstlendiği dizinin 2023 kışında yayınlanması bekleniyor.

 

Daredevil: Born Again

Netflix tarafından 2018 yılında iptal edilen Daredevil geri dönüyor. Charlie Cox'un canlandırdığı karakterin 18 bölümden oluşan yeni dizisinin 2024 yılının üçüncü çeyreğinde yayınlanması bekleniyor.

 

Sitemiz uygulama işlevleri için cookie (çerez) kullanıyor. Detaylı bilgi için tıklayınız.