Box Office Türkiye: Haftalar sonra bir yerli film zirvede

5.279 Gösterim
3 Ekim 2016 16:09
Box Office Türkiye: Haftalar sonra bir yerli film zirvede

Yaz dönemi boyunca yabancı filmlerin domine ettiği Box Office Türkiye'nin zirvesine haftalar sonra bir yerli film yerleşti.


29 Nisan - 1 Mayıs hafta sonunu zirvede tamamlayan Küçük Esnaf filminden beri ilk defa bir yerli yapım Box Office Türkiye hafta sonu listesinin zirvesinde yer aldı. Sermiyan Midyat'ın yazıp yönettiği ve başrolünde yer aldığı Bir Baba Hindu, 30 Eylül - 2 Ekim hafta sonunda 181.336 biletli seyirci tarafından izlenerek Box Office Türkiye'nin yeni lideri oldu. 

Hafta sonu gişesinin ikincisi ise vizyona yeni giren filmlerden bir diğeri olan Bayan Peregrine'in Tuhaf Çocukları (Miss Peregrine's Home for Peculiar Children) oldu. Box Office ABD listesine ilk sıradan giriş yapan film, ülkemizde elde ettiği hasılatla Tim Burton'ın Alis Harikalar Diyarında'dan (Alice in Wonderland) beri en iyi açılış yapan Burton filmi oldu. Listenin üçüncü sırasında animasyon film Leylekler (Storks) yer alırken, bu hafta sonu dördüncü sıradan kendine yer bulan Suikast (Mechanic: Resurrection) toplamda 976.519 izleyiciye ulaşarak Suicide Squad'ı geride bıraktı ve 2016 yılı içerisinde sinemada en çok seyirciye ulaşan beşinci yabancı film olmayı başardı.

30 Eylül-02 Ekim 2016 "Hafta Sonu Box Office Türkiye" detaylı sıralamasını görmek için tıklayınız.

Sitemiz uygulama işlevleri için cookie (çerez) kullanıyor. Detaylı bilgi için tıklayınız.