Box Office ABD: Sönük geçen yazın sonunu Belalı Tanık getirdi

2.748 Gösterim
5 Eylül 2017 13:30
Box Office ABD: Sönük geçen yazın sonunu Belalı Tanık getirdi

ABD'de Eylül ayının ilk pazartesi kutlanan İşçi Bayramı ile birlikte gişede yaz dönemi de sona ermiş oldu. ABD'de yaz boyunca seyreden düşük gişe performansı, İşçi Bayramı'nda da kendini hissettirdi.


ABD gişesi özellikle son bir ay süresince her yeni bir haftada yeni bir rekorla karşı karşıya geldi. Fakat bu rekorlar alışılageldik veyahut istenilen türden değil de, yaz boyunca süregelen düşük gişe performansının yansıması olarak negatif anlamda gerçekleşti. ABD'de her Eylül ayının ilk pazartesi günü kutlanan İşçi Bayramı'nın (Labor Day) da dâhil edildiği dört günlük hafta sonunda toplam $95,5 milyon hasılat toplanabilirken, bu miktar 1998 yılından beri İşçi Bayramı hafta sonlarında $100 milyonu geçemeyen ilk hafta sonu oldu. ABD gişesi açısından yaz döneminin sonunu temsil eden İşçi Bayramı ve onun dâhil edildiği hafta sonu, böylelikle zayıf geçen bir yazı yine benzer bir performansla sonlandırmış oldu.

 

Hafta sonunda, hatırı sayılır miktarda geniş dağıtıma çıkan yeni bir filmin olmaması sebebiyle Box Office ABD'de lider de değişmedi. Önceki iki hafta sonunun lideri Belalı Tanık (The Hitman's Bodyguard) dört günde $13,38 milyon elde ederek bu yaz döneminde gişe liderliğini üç hafta üst üste elinde tutabilen tek yapım olmayı başardı. Annabelle: Kötülüğün Doğuşu (Annabelle: Creation) filmi de, vizyondaki dördüncü hafta sonunda listenin ikinci sırasındaki yerini korudu.

Sicario ve Hell or High Water filmlerinin senaristi Taylor Sheridan'ın yazıp yönettiği Wind River, geniş dağıtımdaki üçüncü hafta sonunda $7,95 milyon hasılat elde ederek Box Office ABD'nin üçüncü sırasında yer almayı başardı. Animasyon yapım Balerin ve Afacan Mucit $6,6 milyonla dördüncü sırada yer alırken Soderbergh'in emeklilikten dönüş filmi Şanslı Logan (Logan Lucky), $5,65 milyon hasılatla listenin beşinci sırasında yer alan film oldu.

Box Office ABD (01 - 04 Eylül 2017)

  1. Belalı Tanık - $13,38 milyon (~1,45 milyon seyirci)
  2. Annabelle: Kötülüğün Doğuşu - $9,3 milyon (~1 milyon seyirci)
  3. Wind River - $7,95 milyon (~900 bin seyirci)
  4. Balerin ve Afacan Mucit - $6,6 milyon (~750 bin seyirci)
  5. Şanslı Logan - $5,65 milyon (~650 bin seyirci)
Sitemiz uygulama işlevleri için cookie (çerez) kullanıyor. Detaylı bilgi için tıklayınız.