Box Office ABD: Jurassic World Dominion liderliğini korudu, Lightyear $51 milyonla açılışını yaptı

2.008 Gösterim
20 Haziran 2022 12:56
Box Office ABD: Jurassic World Dominion liderliğini korudu, Lightyear $51 milyonla açılışını yaptı

Pixar yapımı Işıkyılı (Lightyear), beklentilerin altında kalarak $51 milyonla açılışını gerçekleştirirken, Jurassic World: Hâkimiyet (Jurassic World Dominion) ise $58,66 milyonla gişe liderliğini sürdürdü.


Pixar'ın animasyon klasikleri arasına adını yazdıran Oyuncak Hikâyesi (Toy Story) serisindeki önemli oyuncak karakterlerden biri olan Buzz Lightyear'ın, hayatından esinlenilerek yaratıldığı astronotun öyküsünün anlatıldığı Işıkyılı (Lightyear), vizyonuna gelinirken $70 milyonla açılışını yapması bekleniyordu fakat hafta sonu Lightyear için tahmin edilen şekilde gelişmedi. Oyuncak Hikâyesi 4 (Toy Story 4)'ün tam üç yıl önce $120,9 milyon hasılatla açılışını gerçekleştirdiği düşünüldüğünde, Lightyear'ın $70 milyonluk açılışı bile bir geri adım olarak anılacakken, filmin hafta sonu performansı bu beklentilerin de gerisinde kaldı ve Lightyear ancak $51 milyona ulaşabildi.

 

Gösterimdeki ikinci hafta sonunu geride bırakan Jurassic World: Hâkimiyet (Jurassic World Dominion) ise, $58,66 milyon hasılatla Lightyear'ın beklentilerin altında kalması sonrası liderliğini korumayı başardı. Film, dünya genelinde şu ana kadar $622,19 milyon hasılata erişti.

 

Vizyona girdiğinden beri gişe performansıyla göz dolduran Top Gun: Maverick, dördüncü hafta sonunda bu performansını sürdürdü ve bir önceki hafta sonuna göre yalnızca %15,1 düşüş göstererek elde ettiği $44 milyon hasılata ulaştı ve üçüncü sırada yer aldı. Dünya genelinde şimdiye kadar $885 milyona ulaşan film, $1 milyar baremini geçecek gibi duruyor.

 

Vizyondaki yedinci hafta sonunu geride bırakan Doktor Strange Çoklu Evren Çılgınlığında (Doctor Strange in the Multiverse of Madness), $4,2 milyonla dördüncü sırada kendine yer bulurken, animasyon film The Bob's Burgers Movie ise $1,1 milyonla beşinci sırada yer alan yapım oldu.

 

Box Office ABD - Hafta Sonu Top 5 (17-19 Haziran 2022) 

 

1- Jurassic World: Hâkimiyet (Jurassic World Dominion) - $58,66 milyon 

2- Işıkyılı (Lightyear) - $51 milyon 

3- Top Gun: Maverick -$44 milyon

4- Doktor Strange Çoklu Evren Çılgınlığında (Doctor Strange in the Multiverse of Madness) - $4,2 milyon 

5- The Bob's Burgers Movie - $1,1 milyon

Sitemiz uygulama işlevleri için cookie (çerez) kullanıyor. Detaylı bilgi için tıklayınız.