Box Office ABD: Indiana Jones ve Kader Kadranı, 60 milyon dolarla açılışını gişenin zirvesinde gerçekleştirdi

13.624 Gösterim
3 Temmuz 2023 12:38
Box Office ABD: Indiana Jones ve Kader Kadranı, 60 milyon dolarla açılışını gişenin zirvesinde gerçekleştirdi

Indiana Jones serisinin beşinci filmi Indiana Jones ve Kader Kadranı (Indiana Jones and the Dial of Destiny), ABD'de ilk hafta sonunda 60 milyon dolar hasılata erişerek gişenin zirvesine yerleşti.


Harrison Ford'un beşinci ve son kez Indiana Jones karakterine hayat verdiği Indiana Jones ve Kader Kadranı (Indiana Jones and the Dial of Destiny), ABD'de ilk hafta sonunda 60 milyon dolar hasılata ulaştı ve gişenin yeni lideri oldu. Serinin son filmi görece vasat bir açılışa imza atarken, 15 yıl önce gösterime giren dördüncü film Indiana Jones ve Kristal Kafatası Krallığı (Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull) açılışını 100 milyon dolarla yapmıştı. Kader Kadranı, ilk üç günde dünya genelinde ise 152 milyon dolara erişti.

 

Yılın en büyük eleştirel ve ticari başarılarından biri olan Örümcek-Adam: Örümcek Evrenine Geçiş (Spider-Man: Across the Spider-Verse), beşinci hafta sonunda 11,5 milyon dolarla ikinci sırada yer aldı ve globalde toplamda 600 milyon dolar baremini geride bıraktı.

 

Pixar'ın gişede umduğunu bulamayan filmi Elemental: Doğanın Güçleri (Elemental), 11,3 milyon dolar hasılatla hafta sonunu üçüncü sırada kapatırken, Jennifer Lawrence'lı komedi filmi Büyü de Gel (No Hard Feelings), ikinci hafta sonunda 7,5 milyon dolarla kendine dördüncü basamakta yer buldu. Transformers: Canavarların Yükselişi (Transformers: Rise of the Beasts) ise dördüncü hafta sonunda elde ettiği 7 milyon dolarla listenin beşinci sırasında yer alan yapım oldu. Haftanın bir diğer yeni filmi olan Dreamworks yapımı Genç Deniz Canavarı Ruby (Ruby Gillman, Teenage Kraken), ilk üç günde ulaştığı 5,2 milyon dolar hasılatla büyük hayal kırıklığı yarattı ve Box Office ABD hafta sonu listesinin ancak altıncı sırasında kendine yer bulabildi.

Sitemiz uygulama işlevleri için cookie (çerez) kullanıyor. Detaylı bilgi için tıklayınız.