42. İstanbul Film Festivali'nin Ulusal Yarışma jüri başkanlığını Emin Alper üstlenecek

9.377 Gösterim
27 Ocak 2023 13:18
42. İstanbul Film Festivali'nin Ulusal Yarışma jüri başkanlığını Emin Alper üstlenecek

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından 7 - 18 Nisan tarihleri arasında düzenlenecek 42. İstanbul Film Festivali'nde Ulusal Yarışma, Ulusal Belgesel Yarışması, Ulusal Kısa Film Yarışması ve Seyfi Teoman En İyi İlk Film Ödülü kapsamında filmleri değerlendirecek jüri üyeleri belirlendi. Bu yıl Ulusal Yarışma jüri başkanlığını yönetmen Emin Alper üstlenecek.


Bu yıl 42. yaşını kutlayan İstanbul Film Festivali'nde Ulusal Yarışma filmlerini değerlendirecek jüri üyeleri belirlendi. Festivalin Ulusal Yarışma jüri başkanlığını yönetmen Emin Alper üstlenecek. Emin Alper başkanlığındaki Ulusal Yarışma Jürisi'nin diğer üyeleri oyuncu Farah Zeynep Abdullah, görüntü yönetmeni A. Emre Tanyıldız, kurgucu Aylin Zoi Tinel ve yazar Seray Şahiner olacak. 

 

Ulusal Yarışma

 

Ulusal Yarışma'da Altın Lale En İyi Film, Jüri Özel Ödülü, En İyi Yönetmen, En İyi Kadın Oyuncu, En İyi Erkek Oyuncu, En İyi Senaryo, En İyi Görüntü Yönetmeni, En İyi Kurgu, En İyi Sanat Yönetmeni ve En İyi Müzik olmak üzere toplam 10 dalda ödül veriliyor.

 

Ulusal Yarışma'da Altın Lale En İyi Film İKSV tarafından 250.000 TL, Onat Kutlar anısına verilecek. Kariyo & Ababay Vakfı Jüri Özel Ödülü'nü kazanan film 150.000 Tl ile ile ödüllendirilecek. Anadolu Efes, En İyi Yönetmen Ödülü'ne layık görülen isme 75.000 TL verecek. En İyi Senaryo Ödülü'nü kazanana Alamet Holistic tarafından 15.000 TL, En İyi Sanat Yönetmeni Ödülü'nü kazanan isme Milliyet Sanat tarafından 15.000 TL verilecek. En İyi Özgün Müzik, En İyi Kadın Oyuncu, En İyi Erkek Oyuncu, En İyi Görüntü, En İyi Kurgu ödüllerini kazananlara 15.000'er TL verilecek.  

 

Seyfi Teoman En İyi İlk Film Ödülü

 

Festival programında yer alan Türkiye yapımı uzun metrajlı kurmaca ilk filmlerin aday olduğu Seyfi Teoman En İyi İlk Film Ödülü jürisinde yönetmen ve yapımcı M. Tayfur Aydın, yönetmen Nazlı Elif Durlu, yapımcı ve yönetmen Chadi Zeneddine yer alıyor. 

 

2012 yılında kaybettiğimiz yönetmen ve yapımcı Seyfi Teoman anısına verilen Seyfi Teoman En İyi İlk Film Ödülü’nü kazanan filmin yönetmenine sonraki çalışmalarını teşvik etmek üzere 40.000 TL ödül veriliyor. Seyfi Teoman İlk Film Ödülü üç yıldır bireysel bağışçıların desteğiyle İKSV'nin Lale Kart Üyelik Programı tarafından veriliyor.

 

Ulusal Belgesel Yarışması

 

İstanbul Film Festivali’nin belgesel sinemayı ve belgeselcileri desteklemek amacıyla düzenlediği Ulusal Belgesel Yarışması’nda en iyi filme 20.000 TL değerinde En İyi Belgesel Ödülü verilecek. Ulusal Belgesel Yarışması jüri üyeleri yönetmen Cem Kaya, yönetmen Etna Özbek ve akademisyen Lalehan Öcal yer alıyor. 

 

Ulusal Kısa Film Yarışması

 

Ulusal Kısa Film Yarışması, İstanbul Film Festivali tarafından kısa film yapımını özendirmek, bu alanda gelişimi desteklemek ve nitelikli kısa filmleri izleyiciye buluşturmak amacıyla yapılıyor. Jürinin seçeceği En İyi Kısa Film, Anadolu Efes tarafından 20.000 TL ile ödüllendirilecek. Ulusal Kısa Film Yarışması jüri üyeleri fotoğrafçı ve yönetmen Aylin Kızıl, yönetmen ve çizgi roman sanatçısı Yorgos Goussis ve yönetmen Volkan Güney Eker yer alıyor. 

 

42. İstanbul Film Festivali ulusal yarışmalarında yer alacak filmler mart ayı sonunda, programın bütününün açıklanacağı basın toplantısıyla duyurulacak. 

 

Sitemiz uygulama işlevleri için cookie (çerez) kullanıyor. Detaylı bilgi için tıklayınız.