26. Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali için başvurular başladı

5.245 Gösterim
10 Mart 2023 18:57
26. Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali için başvurular başladı

26. Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali 31 Mayıs - 7 Haziran 2023 tarihleri arasında Ankara'da sinemaseverlerle buluşacak. Festival için başvurular 20 Mart'a kadar sürecek.


26. Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali'nin, bu yıl "daha fazlası, daha azı değil" teması ile başvuruları başladı. 

 

Her yıl farklı bir tema ile düzenlenen festival, bu yıl da kadınların sinema sektöründe daha görünür olmak için verdikleri mücadeleye, uğranılan haksızlıklara, elde edilen başarılara rağmen süregelen cinsiyet eşitsizliğine dikkat çekiyor. Her yıl olduğu gibi belirlenen tema çerçevesinde kadın sinemacıların imzasını taşıyan ulusal ve uluslararası uzun metraj, belgesel ve kısa filmler izleyicilerle buluşturacak. 

 

Festivalde yer almak isteyen Türkiye'den kadın sinemacılar 20 Mart'a kadar başvuru yapabilecekler. Başvuru yapacak filmlerin 2022 ya da 2023 yapımı ve yönetmenlerinden en az birinin kadın olması gerekiyor. Başvuru formuna buradan ulaşabilirsiniz.

 

31 Mayıs - 7 Haziran 2023 tarihleri arasında gerçekleşecek 26. Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali tarafından her yıl verilen Onur Ödülü, Bilge Olgaç Başarı Ödülü ve Genç Cadı Ödülü sahipleri ve program detayları ilerleyen günlerde açıklanacak. 

Sitemiz uygulama işlevleri için cookie (çerez) kullanıyor. Detaylı bilgi için tıklayınız.