18. Filmekimi'nde günün programı (04 Ekim 2019)

1.613 Gösterim
4 Ekim 2019 09:45
18. Filmekimi'nde günün programı (04 Ekim 2019)

Sinemaseverler tarafından merakla beklenen 18. Filmekimi başladı. Filmekimi günleri boyunca, "günün menüsü" tadında seçkilerimiz ve günlük genel programın yer aldığı içeriklerimize Box Office Türkiye'den ulaşabileceksiniz.


Filmekimi'nin medya sponsorlarından olan Box Office Türkiye, birbirinden ilgi çekici filmlerle dolu etkinliğin nabzını, her gün içerisinden seçtiği kaçırılmayacak filmler ve günlük genel programın yer aldığı içeriklerle tutacak.

 

Filmekimi'nde 04 Ekim programından öneri mahiyetinde seçtiğimiz filmler ve programın genel çizelgesine aşağıdan ulaşabilirsiniz.

Alev Almış Bir Genç Kızın Portresi (Portrait de la jeune fille en feu)

Cannes’da çok beğenilen ve çokça konuşulan, eleştirmenlerce “A sınıfı bir başyapıt... Bu yıl prömiyerini yapan en kusursuz yapıt.” sözleriyle övülen film 18. yüzyılda, bir ressamın modeliyle aşkını anlatıyor. Ressam Marianne’a, manastırdan henüz çıkan ve evlenmek üzere olan genç Héloïse’in portresi sipariş edilir. Ancak Marianne, bu portreyi Héloïse’dan habersiz çizmelidir. Bu kısıtlamanın önüne geçmek için Marianne, gönülsüz gelin adayı Héloïse’ı önce gözlemler sonra da onunla yakınlaşır. Yüzyıllar boyu gözardı edilen ve yapıtları unutulan kadın ressamlardan esinlenen yönetmen Céline Sciamma’yı yönettiği Tomboy ve senaryosunu yazdığı Kabakçığın Hayatı ile tanıyoruz.

  • Gösterim: City's Salon 7 - 11:00

Savunma Sanatı (The Art of Self-Defense)

Karate dünyasında geçen bu kara komedinin başkahramanı bir gece motosikletli bir çete tarafından kıstırılıp dövülerek soyulan ürkek muhasebeci Casey. Kendini korumak adına mahallesindeki karate dojo’suna yazılan Casey, kısa sürede ilerler ve kendini gösterdikçe dojo ustasının gizemli gece derslerine katılmaya hak kazanır. Maço kültürünü absürt noktalara uçuran alfa erkekler, biraderler, egzersizler, gerçek erkeklikle dolu bu ter kokulu, cesur, sıra dışı komedi “yumruklarla tekme, ayaklarla yumruk atmanın önemini” anlatıyor. Filmin başrollerini Jesse Eisenberg, Imogen Poots, Alessandro Nivola gibi oyuncular paylaşıyor.

  • Gösterim: City's Salon 7 - 13:30

Diego Maradona

Senna ve Amy ile övgü toplayan Asif Kapadia’nın yeni filmi Diego Maradona, 10 numaralı formanın daimi sahibi, efsane futbolcu Diego Armando Maradona’nın yaşamını anlatıyor. Film, doğduğu Arjantin’deki gecekondu mahallesinden dünyanın tepesindeki altın tahtına rakipsiz bir süperstarı 1980’lerden başlayıp özellikle Napoli takımındaki yıllarına odaklanarak ele alıyor. Diego Maradona, uyuşturucu bağımlılığından saha dışındaki türlü skandallarına medyanın gözünden hiç kaçamayan, şöhreti omuzlayamayan, ama her düştüğünde yeniden ayağa kalkan, mücadeleci bir ikonu tarafsızca gözler önüne seriyor. Arjantinli efsane sporcunun da onay verdiği, daha önce hiç görülmemiş 500 saati aşkın görüntüsünden kurgulanan film, ilk gösterimini Cannes’da yaptı.

  • Gösterim: Beyoğlu - 16:00

Elveda (The Farewell)

Amerika’da yaşayan Billi, Çin’deki babaannesine konulan teşhisin ciddi olduğunu ve çok az zamanı kaldığını öğrenir. Ailesinin ısrar ve tembihlerine karşın Billi, kuzeninin düğünü için ailesinin yanına gider. Böylece babaannesini son bir kez görebilecektir. Lulu Wang’in kendi büyükannesinin hastalığından esinlenerek çektiği The Farewell, ilk gösterimini Sundance Film Festivali’nde yaptı. Kahkahası hiç eksik olmayan film, ne duygusallığından ne de incelikli yaklaşımından hiç ödün vermiyor ve muhteşem performanslarıyla yürekleri dağlıyor. Film, birçok eleştirmen tarafından yılın en iyi yapımları arasında gösteriliyor.

  • Gösterim: Beyoğlu - 19:00

Monos

“Masal dünyasında geçen bir kâbus”“Kolombiya usulü Sineklerin Tanrısı” denilen Monos’u, Guillermo del Toro da “güçlü, yeni bir yönetmenden büyüleyici bir film” sözleriyle övüyor. Geçit vermeyen cangılın tehditkâr gölgeleri arasında, savaşçı lakapları takınmış sekiz çocuk asker, yaz kampını andıran bir yerde Amerikalı bir kadını rehin tutmaktadır. Sürpriz bir baskına uğrayınca çocukların görece huzurlu günleri sona erer ve birbirlerine duydukları güvenle bağlılıkları sarsılan grup, üslerinden ayrılarak cangılın derinliklerine sığınmak zorunda kalır. Kolombiya’nın Oscar adayı Monos, merkezine ideolojiden çok hormonlarının etkisi altındaki ergen kahramanları yerleştiren, her yönüyle alışılmadık, fantastik bir savaş ve hayatta kalma hikâyesi anlatıyor.

  • Gösterim: Kadıköy - 21:30

Filmekimi'nde 04 Ekim programı:

 

Atlas 1

11:00 - En Güzel Yıllarımız (Claude Lelouch)

13:30 - Bembeyaz Bir Gün (Hlynur Pálmason)

16:00 - Görünmez Yaşam (Karim Aïnouz)

19:00 - Ve Sonra Dans Ettik (Levan Akin)

21:30 - Saklı Gerçekler (Kore-Eda Hirokazu)

 

Beyoğlu

11:00 - Tehlikeli Oyun (Lou Ye)

13:30 - Sibyl (Justine Triet)

16:00 - Diego Maradona (Asif Kapadia)

19:00 - Elveda (Lulu Wang)

21:30 - Boyalı Kuş (Václav Marhoul)

 

Nişantaşı City's/Salon 7

11:00 - Alev Almış Bir Genç Kızın Portresi (Céline Sciamma)

13:30 - Savunma Sanatı (Riley Stearns)

16:00 - Saplantı (Carlo Mirabella-Davis)

19:00 - Süt Dişi (Shannon Murphy)

21:30 - Oda 212 (Christophe Honoré)

 

Rexx/Salon 1

11:00 - Zombi Çocuk (Bertrand Bonello)

13:30 - Deri Ceket (Quentin Dupieux)

16:00 - Acı ve Zafer (Pedro Almodóvar)

19:00 - Nina Wu (Midi Z)

21:30 - Bacurau (Kleber Mendonça Filho, Juliano Dornelles)

 

Kadıköy

11:00 - Vivarium (Lorcan Finnegan)

13:30 - Suç Mahalli (Arnaud Desplechin)

16:00 - Annelerimiz (César Díaz)

19:00 - Güney İstasyonunda Randevu (Diao Yinan)

21:30 - Monos (Alejandro Landes)

Sitemiz uygulama işlevleri için cookie (çerez) kullanıyor. Detaylı bilgi için tıklayınız.