Steven Spielberg, filmleri toplamda $10 milyar hasılatı geçen ilk yönetmen oldu!

4.599 Gösterim
19 Nisan 2018 12:05
Steven Spielberg, filmleri toplamda $10 milyar hasılatı geçen ilk yönetmen oldu!

Steven Spielberg, hâlâ gösterimde olan filmi Ready Player One'ın dünya genelindeki başarılı gişe performansıyla birlikte filmlerinin toplam hasılatı $10 milyar barajını geçebilen ilk yönetmen oldu.


Blockbuster sinemasına şeklini veren yönetmenlerden biri olan Steven Spielberg'in, tüm zamanların en çok hasılat getiren yönetmeni olması kimseye çok fazla sürpriz olmasa gerek. Fakat Spielberg, THR'ın haberine göre global olarak başarılı bir performans sergileyen en yeni filmi Ready Player One'ın (Dünya genelinde şu anda $484,3 milyon hasılata ulaşmış durumda) elde ettiği gişeyle birlikte tüm filmlerinin dünya genelinde yaptığı hasılatlar toplamı $10 milyarı geçen ilk yönetmen oldu. Üstelik bu sayılar, enflasyona göre tashih edilmiş miktarlar değil.

 

Usta sinemacının böyle bir kilometre taşını geride bırakmasında başrol oynayan yapımlar ise Indiana Jones ve Jurassic Park serisiyle E.T. ve Dünyalar Savaşı gibi filmler oldu. Ready Player One da yönetmenin filmografisinde dünya genelinde en çok hasılat toplayan beşinci film olarak yer alıyor; tekrar hatırlatalım bu sayılara enflasyon dahil değil. Spileberg'i bu anlamda $6-$6,5 milyar bandında oldukça geriden takip eden sinemacılar ise sırasıyla Peter Jackson, Michael Bay ve James Cameron.

Sitemiz uygulama işlevleri için cookie (çerez) kullanıyor. Detaylı bilgi için tıklayınız.