Disney, dünya çapında yıllık $7 milyar hasılatı geçen ilk stüdyo oldu

4.385 Gösterim
20 Aralık 2016 13:00
Disney, dünya çapında yıllık $7 milyar hasılatı geçen ilk stüdyo oldu

Disney, Rogue One: Bir Star Wars Hikâyesi'nin dünya genelinde $300 milyona yaklaşan açılışıyla birlikte, bir yıl içerisinde dünya çapında $7 milyar hasılatı geçen ilk stüdyo oldu.


Kısa bir süre önce yıllık box office rakamları bazında kendi rekorunu kıran Disney, Rogue One'ın gösterime girmesiyle bu rekorunu bir adım ileriye götürmüş oldu. Öyle ki stüdyo, bir yıl içerisinde dünya çapında $7 milyar hasılatı aşabilen ilk stüdyo oldu. Disney; Hızlı ve Öfkeli 7, Minyonlar ve Jurassic World gibi dünya çapında iş yapan filmleriyle 2015 yılında $6.89 milyar hasılatla bu rekorun sahibi olan Universal'ı geride bırakmayı başardı.

Disney'i bu rekora götüren ise yılın dünya çapında en çok hasılat elde eden filmleri sıralamasında ilk dörtte yer alan Kaptan Amerika: Kahramanların Savaşı, Kayıp Balık DoriZootropolis: Hayvanlar Şehri ve Orman Çocuğu gibi yapımlar oldu. Dünya çapında totalde $4.17 milyar hasılata ulaşan bu dört filmin yanı sıra, bu yılın bir diğer Marvel filmi Doktor Strange ve animasyon Moana da bu rekora önemli katkı yapan filmler oldular. Marvel, Lucasfilm ve Pixar'ı bünyesine katmak adına devasa harcamalar yapan Disney, önümüzdeki yıllarda bu harcamaların karşılığını fazlasıyla alacak gibi duruyor.

Sitemiz uygulama işlevleri için cookie (çerez) kullanıyor. Detaylı bilgi için tıklayınız.