Çılgın Hırsız 3, bu yıl içerisinde $1 milyar hasılatı aşan üçüncü yapım oldu

6.011 Gösterim
12 Eylül 2017 15:00
Çılgın Hırsız 3, bu yıl içerisinde $1 milyar hasılatı aşan üçüncü yapım oldu

Illumination Entertainment'ın sevilen animasyon serisinin yeni filmi Çılgın Hırsız 3 (Despicable Me 3), hafta sonunda dünya genelinde $1 milyar hasılatı geride bırakarak bu yıl içerisinde bu başarıya ulaşabilen üçüncü yapım oldu.


2010 yılında gösterime giren Çılgın Hırsız (Despicable Me) ile birlikte filmde yer alan sevimli yaratıklar Minyonlar popüler kültürde yer eden karakterlere dönüşmüştü. Film de, dünya genelinde $543 milyon hasılat elde ederek hem tüm zamanların en çok izlenen animasyon serilerinden birine ön ayak olmuş hem de yapımcı firması Illumination Entertainment'ın animasyon sektöründe yeni bir başrol olmasını hızlandırmıştı. 

 

2015 yılında gösterime giren solo Minyonlar (Minions) filmini de sayarsak, şimdiden dört filme ulaşan serinin en güncel filmi Çılgın Hırsız 3, hafta sonunda dünya genelinde $1 milyar hasılat baremini geride bırakarak 2017 yılı içerisinde bu başarıya ulaşan üçüncü yapım oldu. Bu yıl bu barajı aşabilen diğer iki film; Güzel ve Çirkin (The Beauty and the Beast) $1,263 milyar, Hızlı ve Öfkeli 8 (The Fate of the Furious) ise $1,239 milyar gişe elde etmişti. Çılgın Hırsız 3, 12 Eylül itibarıyla dünya genelinde $1,008 milyar gişeye ulaşmış durumda.

 

Çılgın Hırsız 3 böylelikle Illumination Entertainment filmleri arasında bu başarıya ulaşabilen ikinci yapım oldu. Serinin bir diğer filmi Minyonlar, 2015 yılında dünya genelinde $1,159 milyar hasılata ulaşmıştı.

Sitemiz uygulama işlevleri için cookie (çerez) kullanıyor. Detaylı bilgi için tıklayınız.