Box Office Türkiye: Kral Şakir Korsanlar Diyarı ve Joker, rekorlarla geldi!

6.909 Gösterim
7 Ekim 2019 16:25
Box Office Türkiye: Kral Şakir Korsanlar Diyarı ve Joker, rekorlarla geldi!

Hafta sonunda gösterime giren Kral Şakir Korsanlar Diyarı ve Joker, elde ettikleri seyirci sayılarıyla birçok rekorun yeni sahibi oldular.


Bir süredir durağan giden ve önceki senelerin arkasında seyreden 2019 sinema yılı, Kral Şakir Korsanlar Diyarı ve Joker'in vizyona girmesiyle tekrardan yoğun bir tempoya sahne oldu. Yaklaşık 1,1 milyon seyircinin salonlardaki yerini aldığı hafta sonu, bu yıl içerisinde en yüksek seyirci sayısına ulaşan ikinci hafta sonu oldu (Organize İşler Sazan Sarmalı'nin vizyona girdiği ve 1,427 milyon seyircili yılın beşinci haftası bu konuda birinci sırada yer alıyor). Hafta sonu ayrıca tüm zamanların en çok seyirciye ev sahipliği yapılan Ekim ayı ilk hafta sonu oldu.

 

2018 yılında gösterime giren Kral Şakir Oyun Zamanı'nın devam filmi olan Kral Şakir Korsanlar Diyarı, vizyondaki ilk üç gününde 504.303 seyirci tarafından izlenerek Box Office Türkiye'ye birinci sıradan giriş yaptı ve animasyon film kategorisinde tüm zamanların açılış rekorunu kırdı. Film ayrıca, Organize İşler Sazan Sarmalı'nın ardından bu yılın en iyi açılış yapan ikinci yerli filmi oldu.

 

Yılın merakla beklenen filmlerinden Joker, dünya genelinde olduğu gibi Türkiye'de de ilgiyle karşılandı ve ilk hafta sonunda 385.488 seyirci tarafından izlenerek listenin ikinci sırasında yer aldı. Film böylelikle Ekim ayı yabancı film açılış rekorunun da yeni sahibi olmuş oldu. Joker ayrıca bu performansıyla DC Comics uyarlamaları arasında da en iyi ikinci açılışa imza attı (Bu konuda birinci sırada yer alan film ise, 513.873 seyirciyle Batman v Superman: Dawn of Justice).

 

Haftanın bir diğer yeni filmi olan Hareket Sekiz, 48.268 seyirciyle açılışını Box Office Türkiye'nin üçüncü sırasında gerçekleştirirken, gösterimdeki ikinci hafta sonunu geride bırakan Fırıncının Karısı, 38.427 seyirciyle dördüncü basamakta kendine yer buldu. Animasyon yapım Yeti Efsanesi (Abominable) ise 26.671 seyirciyle beşinci sırada yer alan yapım oldu.

04 - 06 Ekim 2019 "Hafta Sonu Box Office Türkiye" detaylı sıralamasını görmek için tıklayınız.

Sitemiz uygulama işlevleri için cookie (çerez) kullanıyor. Detaylı bilgi için tıklayınız.