Box Office ABD: Sessiz Bir Yer, $50 milyonla ABD'de bu yılın en iyi ikinci açılışına imza attı!

6.121 Gösterim
9 Nisan 2018 15:20
Box Office ABD: Sessiz Bir Yer, $50 milyonla ABD'de bu yılın en iyi ikinci açılışına imza attı!

Emily Blunt ile John Krasinski'nin başrollerini paylaştığı gerilim filmi Sessiz Bir Yer (A Quiet Place), açılış hafta sonunda $50 milyon hasılat elde ederek bu yıl içerisinde ABD'de Black Panther'dan sonra $50 milyon veya üstü açılış yapabilen ikinci yapım oldu.


Geçen yıl içerisinde duraklama dönemi içerisine giren Box Office ABD'ye Parçalanmış (Split) ve Kapan (Get Out) gibi görece düşük bütçeli gerilim/korku filmlerinin gişedeki büyük başarısı bir hareket getirmişti. 2018 yılında da Black Panther'ın olağanüstü başarısı dışında olumlu bir gelişmenin yaşanmadığı Box Office ABD'ye nefes aldıran bir başka gerilim filmi oldu. Filmin senaryosuna imza atan isimlerden biri olan ve yönetmenliğini de üstlenen John Krasinski'ye Emily Blunt'ın eşlik ettiği Sessiz Bir Yer, $50 milyonla Box Office ABD'ye zirveden giriş yaptı. Filmin açılışını göz önüne aldığımızda, Sessiz Bir Yer geçen yıl dünya genelinde $278 milyon hasılat elde eden Split'e paralel bir gişe performansı sergileyecek gibi duruyor.

Vizyondaki ikinci hafta sonunu geride bırakan Başlat Ready Player One, $25 milyonla listede ikinci sırada yer aldı. Uzun bir süredir hite dönüşen ilk Steven Spielberg filmi olan Başlat Ready Player One, Çin'deki büyük başarısının da sayesinde dünya genelinde on günde $391 milyon hasılata erişmeyi başardı.

 

Prömiyerini SXSW Film Festivali'nde gerçekleştiren Blockers, açılış hafta sonunda $21,44 milyon elde ederek Box Office ABD'ye üçüncü sıradan giriş yaptı. Yılın şu ana kadarki gişe olayı Black Panther ise $8,43 milyon elde ettiği hafta sonuyla birlikte ABD'de toplamda $665,3 milyona ulaştı ve $659,3 milyon hasılatı bulunan Titanik'i geçerek ABD'de tüm zamanların en çok hasılat toplayan üçüncü filmi oldu. Gösterimdeki dördüncü hafta sonunu geride bırakan I Can Only Imagine ise listenin beşinci sırasında yer alan yapım oldu.

Box Office ABD (01 - 08 Nisan 2018)

  1. Sessiz Bir Yer - $50 milyon (~4,8 milyon seyirci)
  2. Başlat Ready Player One - $25 milyon (~2,4 milyon seyirci)
  3. Blockers - $21,44 milyon (~2,1 milyon seyirci)
  4. Black Panther - $8,43 milyon (~880 bin seyirci)
  5. I Can Only Imagine - $8,36 milyon (~900 bin seyirci)
Sitemiz uygulama işlevleri için cookie (çerez) kullanıyor. Detaylı bilgi için tıklayınız.