Aamir Khan'ın filmografisinden 7 alternatif film

10.180 Gösterim
18 Ağustos 2017 14:00
Aamir Khan'ın filmografisinden 7 alternatif film

Aamir Khan'ın yeni filmi Dangal bugün Türkiye'de vizyona girdi. Filmin yapımcılığını üstlenen ve yer aldığı filmlerle ismini tüm dünyaya duyuran oyunucunun kariyerinden izlenilmesi gereken alternatif filmleri derledik.


3 Idiots, Her Çocuk Özeldir (Taare Zameen Par) ve PK gibi filmlerle dünya genelinde isim yapmış olan oyuncu ve yapımcı Aamir Khan'ın yeni filmi Dangal Türkiye'de de vizyona girdi. Oldukça bilinen filmlerinin yanı sıra çok fazla duyulmamış ancak senaryosuyla ve oyunculuklarıyla bir o kadar başarılı yedi alternatif Aamir Khan filmine göz atabilirsiniz. 

Dhobi Ghat (Mumbai Günlükleri)

Dhobi Ghat Aamir Khan'ın diğer filmlerine kıyasla farklı bir temayı işliyor. Mumbai'ye gelen ve geçmişleri bir şekilde Mumbai ile bağlantılı olan dört farklı karakterin yolları kesişiyor. Bankacı Shai tutkulu bir fotoğrafçıdır. Bir gece ressam Arun(Aamir Khan) ile tanışır ve ona aşık olur. Munna ise aktör olmayı arzulayan bir çamaşırcıdır. Shai'nin ve Arun'un ortak noktalarından biri de odur. Ve son karakter olan Yasmin ise Arun'un yaşadığı evde yaşamış olan kardeşi için vidyolar çeken bir göçmendir. Ancak Arun'un bu video kasetleri bulmasıyla hayatı değişiyor. Dramatik ve şaşırtıcı senaryosuyla Hint film pazarının biraz da olsa dışına çıkan Mumbai Günlükleri 2010 yapımı bir film.

Dil Chahta Hai (Kalbin Arzusu)

Hikaye üç çocukluk arkadaşının arasındaki ilişkiyi temel almaktadır. Her gördüğü kıza aşık olan Saamer, çapkınlık peşinde koşan Akash (Aamir Khan) ve aslında aşk hakkında çok da tecrübesi olmayan Siddharth... Ancak bir gün hepsi aşık olur ve aralarındaki dostluk yıpranmaya başlar. Aşkı, dostluğu, yalnızlığı ve birçok duyguyu işleyen Dil Chahta Hai 2001 yapımı bir dram filmi.

Aamir Khan Dhoom 3 ile karşımıza aksiyon dolu sahnelerle çıkıyor. Çocukluğundan beri sirkte babasıyla beraber gösteriler yapan Sahir'in (Aamir Khan) en büyük hayali ünlü bir sihirbaz olabilmektir. Babasının borçları sebebiyle olaylar farklı gelişir ve bilinmeyen bir sır ortaya çıkar. Türkiye'de de vizyona girmiş olan Dhoom 3, 2013 yapımı bir Hint aksiyonu. Filmde Aamir Khan dışında Abhishek Bachchan, Uday Chopra ve Katrina Kaif gibi isimler de yer alıyor.

Talaash

Hayatları kesişen bir polis, bir ev kadını ve bir hayat kadınının hikâyesi anlatılmaktadır. Surjan karakterini canlandıran Aamir Khan'ın bu 2012 yapımı bu filmi dram, fantastik, gizem ve psikoloji türlerini barındırır. Kareena Kapoor, Rani Mukherjee, Nawazuddin Siddiqui, Rajkummar Rao Talaash'ın kadrosunu oluşturan diğer oyuncular olurken, filmin yapımcılığı da Aamir Khan'a ait. 

Fanaa

Tarih, dram, aksiyon konularını işleyen Aamir Khan filmi Fanaa, 2006 yılında seyirciyle buluştu. Aamir Khan'ın Rehan karakteriyle başrolü canlandırdığı film $18,95 milyon hasılat yapmıştı. Filmde Rehan gözleri görmeyen Zooni isimli bir kıza aşık olur ancak yaşanan bazı olaylar ikisinin ayrılmasına sebep olur. Hindistan ve Pakistan arasındaki siyasi çekişmelerin de işlendiği film, sosyal mesajlar da içeriyor.

Ghajini

Sanjay Singhania (Aamir Khan) Hindistan'ın en büyük iş insanlarından birisidir. Ancak aşık olduğu kıza kendisini farklı gösteren Sanjay bunun bedelini çok ağır öder. Kısa dönemli hafıza kaybı yaşayan Sanjay için hayat artık çok farklıdır. Asin, Jiah KhanTinnu Anand gibi Bollywood oyuncularının da yer aldığı Ghajini 2008 yapımı bir dram filmi. 

Rangeela

Müzikal kısmı oldukça başarılı olan Rangeela, Aamir Khan'ın serseri bir polisi canlandırdığı, kadrosunda Jackie ShroffUrmila Matondkar, Gulshan GroverAvtar Gill gibi oyuncuların da yer aldığı romantik bir dram filmi. Hep ünlü bir film yıldızı olma hayali kuran Mili ile ona aşık olan Munna yakın dosttur. Ancak bir anda şöhretin kapılarının açılması, Mili ve Munna arasında bir problem olacaktır. Dansın ve müziğin bolca yer aldığı Rangelaa 1995 yapımı. 

Sitemiz uygulama işlevleri için cookie (çerez) kullanıyor. Detaylı bilgi için tıklayınız.