Uluslararası Film Eleştirmenleri Birliği, yılın en iyi filmini seçti

2.662 Gösterim
24 Ağustos 2016 16:18
Uluslararası Film Eleştirmenleri Birliği, yılın en iyi filmini seçti

Uluslararası Film Eleştirmenleri Birliği'nin (FIPRESCI) 1999 yılından itibaren o yılın en iyi filmine verdiği Grand Prix'yi bu sene kazanan Toni Erdmann oldu.


Maren Ade'nin yazıp yönettiği, artık bir yetişkin olan kızıyla aralarındaki buzları eritmeyi planlayan bir babanın hikâyesini anlatan Toni ErdmannUluslararası Film Eleştirmenleri Birliği (FIPRESCI) tarafından bu yılın en iyi yapımı seçilerek Grand Prix'ye layık görüldü. Film, bu unvanı son üçe kalan Jim Jarmusch'un Paterson ve Charlie Kaufman ile Duke Johnson'ın Anomalisa filmleri arasından kazanmayı başardı. 1999 yılından beri o yılın en iyi filmine verilen ödül, böylelikle ilk defa bir kadın tarafından yönetilen filme gitmiş oldu. Geçmişte filmleri bu ödüle hak kazanmış olan yönetmenler arasında ise Michael Haneke, Cristian Mungiu, Aki Kaurismäki, Paul Thomas Anderson, Jean-Luc Godard, Richard Linklater ve George Miller gibi sinemacılar bulunuyor.

Prömiyerini yaptığı Cannes Film Festivali'nde eleştirmenlerden büyük ilgi gören ve festivalde FIPRESCI Ödülü'nü kazanan Toni Erdmann, Türkiye prömiyerini ise önümüzdeki Ekim ayı içerisinde Filmekimi kapsamında yapacak.

Sitemiz uygulama işlevleri için cookie (çerez) kullanıyor. Detaylı bilgi için tıklayınız.