Star Wars: Rogue One oyuncu kadrosu açıklandı...

4.465 Gösterim
25 Ağustos 2015 00:00
Star Wars: Rogue One oyuncu kadrosu açıklandı...
Star Wars serisinden bağımsız, yönetmenliğini Gareth Edwards'ın üstlendiği (Godzilla, Monsters) Rogue One filminin çekimlerine başlandığını açıkladı. Vizyon tarihi 16 Aralık 2016 olarak belirlenen film, kötücül gücün kaynağı, Death Star'ın planlarını ele geçirmeye çalışan bir grup savaşçının birleşip direniş harekatını oluşturmalarını anlatıyor.

Yapımcılardan, filmi adeta bir yıldız geçidine dönüştürdüklerini açıklayan, Kathleen Kennedy, yer verdikleri isimleri şu şekilde sıraladı; The Theory of Everything (Her Şeyin Teorisi) ile Oscar adayı olan Felicity Jones, Milk'de ki rolüyle dikkatleri üzerine çeken Diego luna, Killing Them Softly'de (Kibarca Öldürmek) eleştirmenlerden tam puan alan Ben Mendelsohn, Emmy adayı Bloodline ile yıldızı parlayan Donnie Yen, Hong Kong'lu aksiyon yıldızı Jiang Wen, The Last King of Scotland (İskoçya'nın Son Kralı) ile Oscar kazanmış oyuncu, senarist ve yönetmen Forest Whitaker, Bond serisinin ilki Casino Royale'de kötü adam olarak çıkış yapan Mads Mikkelsen, önümüzdeki zamanlarda adından sıkça bahsedilecek olan Con Man serilerinde rol alan Alan Tudyk ve Four Lions (Dört Aslan) filminde dikkat çeken Riz Ahmed.
Ayrıca Kennedy, filmin Star Wars'la benzer özelliklere sahip olduğunu ancak yine de kendi başına yürüyebilmesi için yeni alanlara yöneldiklerini, uzay savaşlarından ziyade karadan yapılan savaşlara ağırlık verdiklerini, yönetmen Gareth'in çok yetenekli bir yönetmen olduğunu ve Star Wars fanatiklerinin ilgisini kaybetmeden bu işi kotarabileceğini belirtti.
Fimi yaratma fikri, 1990'ların ortasından beri Star Wars serisinin içinde bulunan ILM görsel efektler yönetmeni John Knoll tarafından ortaya atılmış. Dolayısıyla yapımcılar arasında yer alan Knoll'a Allison Shearmur (The Hunger Games: Catching Fire, Cinderella), Simon Emanuel (The Dark Knight Rises, Fast & Furious 6) ve Jason McGatlin (Tintin, War of the Worlds) eşlik ediyor.
Arka planda tüm hünerlerini sergileyecek bir ekip oluştuduğunu belirten yönetmen Gareth Edwards, Rogue One için görüntü yönetmeni olarak, daha gerçekçi görüntüler yakalayabileceğini düşündüğü, Greig Fraser'ı (Zero Dark Thirty, Foxcatcher) ve özel efektler süpervizörü olarak Neil Corbould'u (Black Hawk Down, Gladiator, Saving Private Ryan) seçmiş.
Sitemiz uygulama işlevleri için cookie (çerez) kullanıyor. Detaylı bilgi için tıklayınız.