Scarlett Johansson ve Jennifer Lawrence farklı filmlerde Zelda Fitzgerald'a hayat verecek

4.466 Gösterim
26 Ekim 2016 13:22
Scarlett Johansson ve Jennifer Lawrence farklı filmlerde Zelda Fitzgerald'a hayat verecek

Eşi F. Scot Fitzgerald ile birlikte bir döneme damga vurmuş Zelda Fitzgerald'ı, yakın zamanda birden fazla Hollywood yapımında izleyeceğiz. Bu filmleri daha da ilgi çekici yapan ise Zelda'ya Scarlett Johansson ve Jennifer Lawrence gibi isimlerin hayat verecek olması.


Ünlü yazar F. Scott Fitzgerald ile birlikte şaşaalı 1920'li yıllara damga vuran ikonlardan biri olan Zelda Fitzgerald'ın hayatı Hollywood tarafından büyük bir ilgi görüyor. F. Scott Fitzgerald'a büyük bir ilham kaynağı olan, kendisi de dönemin önemli edebiyatçılarından biri olan Zelda Fitzgerald, şizofreniyle savaşmak zorunda kalmış ve 48 yaşında hayatını kaybetmişti. Sadece Scott Fitzgerald'a değil, sanat dünyasındaki kadınlara da örnek olan Zelda'nın hikâyesinin, Hollywood'un ilgisini çekmesi doğal fakat aynı yıl içerisinde vizyona girecek, başrollerinde Jennifer Lawrence ile Scarlett Johansson'un yer alacağı iki ayrı Zelda filmi fikri ne kadar doğru bir karar, bunu zaman gösterecek.

Scarlett Johansson, Scott Fitzgerald'ın yazdığı The Beautiful and the Damned'tan sinemaya uyarlanacak filmde Zelda'ya can verecek. Jennifer Lawrence ise, Akıl Oyunları (A Beautiful Mind), Zafere Hücum (Rush), Cehennem (Inferno) gibi filmlere imza atan Ron Howard'ın yapımcılığını ve yönetmenliğini üstleneceği filmde Zelda Fitzgerald'ı canlandıracak.

 

Zelda Fitzgerald, yakın dönemde Woody Allen'ın Paris'te Gece Yarısı (Midnight in Paris) (Zelda'yı Allison Pill canlandırmıştı) ve Colin Firth'ün başrolünde yer aldığı Genius (Zelda'yı Vanessa Kirby canlandırmıştı) gibi yapımlarda gözükmüştü. Lawrence ve Johansson'lu filmlerin yanı sıra, Christina Ricci'nin Zelda Fitzgerald'a hayat verdiği dizi Z: The Beginning of Everything'in de yolda olduğunu belirtelim.

Sitemiz uygulama işlevleri için cookie (çerez) kullanıyor. Detaylı bilgi için tıklayınız.