Olanlar Oldu ile yeniden bir araya gelen Ata Demirer ve Hakan Algül'ün iş birliği yaptığı 5 film

6.461 Gösterim
19 Ocak 2017 14:00
Olanlar Oldu ile yeniden bir araya gelen Ata Demirer ve Hakan Algül'ün iş birliği yaptığı 5 film

Yönetmen Hakan Algül ile ünlü oyuncu Ata Demirer'in yeniden bir araya geldiği Olanlar Oldu bu hafta sonu vizyondaki yerini alıyor. Olanlar Oldu, yakın dönemin en belirgin yönetmen-oyuncu ikililerinden biri olan Ata Demirer ve Hakan Algül'ün altıncı iş birliği olacak.


Ata Demirer'in senaryosunu kaleme alıp iki karakteri birden canlandırdığı Olanlar Oldu bu hafta sonu gösterime giriyor. Tuvana Türkay, Salih Kalyon, Ülkü Duru, Seda Güven, Renan Bilek ve Toprak Sergen gibi popüler isimlerin yer aldığı filmin yönetmen koltuğunda ise tecrübeli yönetmen Hakan Algül oturuyor. Olanlar Oldu'nun gösterime girmesi vesilesiyle, altıncı kez bir uzun metrajda bir araya gelen Hakan Algül ve Ata Demirer'in birlikte çektikleri beş filmi hatırlayalım.

Eyyvah Eyvah (2010)

Milyonlarca kişiye ulaşan stand-upları ve fenomen hâline gelen dizi Avrupa Yakası'ndan sonra sinemaya geçiş yapan Ata Demirer'in yazıp başrolünde yer aldığı Eyyvah Eyvah, ünlü oyuncunun yönetmen Hakan Algül ile ilk ortaklığı olmuştu. Oyuncu kadrosunda Demet Akbağ, Salih Kalyon, Özge Borak ve Ayşenil Şamlıoğlu gibi güçlü isimleri de barındıran film, müziği ve biricik aşkı Müjgan ile Çanakkale'de kendi hâlinde fakat mutlu mesut yaşayan Hüseyin'in beklenmedik macerasını konu ediniyordu.

Eyyvah Eyvah 2 (2011)

Eyyvah Eyvah'ın seyirciden olumlu geri dönüşler alması ve gişede önemli başarılar elde etmesi, filmin bir seriye dönüşmesinin önünü açtı. Usta oyuncu Demet Akbağ ile başarılı bir uyum yakalayan Ata Demirer'in yeniden başrolünde yer aldığı Eyyvah Eyvah 2'nin yönetmen koltuğunda ise ilk filmde beraber çalıştıkları Hakan Algül oturuyordu.

Berlin Kaplanı (2012)

Eyyvah Eyvah serisi ile başarı yakalayan Ata Demirer ve Hakan Algül'ün üçüncü kez iş birliği yaptığı proje ise, Ata Demirer'in senaryosuna imza atıp başrolünde yer aldığı Berlin Kaplanı oldu. Berlin'de yaşayan boksör Ayhan Kaplan'ın hikâyesinin anlatıldığı film, Demirer-Algül ikilisinin önceki yapımları gibi gişede hatırı sayılır bir başarı yakaladı.

Eyyvah Eyvah 3 (2014)

Berlin Kaplanı sonrası Ata Demirer, Eyyvah Eyvah'ı üçlemeye tamamlamak için kolları sıvarken, filmin yönetmen koltuğu yine Hakan Algül'e emanet edilmişti. Ata Demirer'in yanı sıra Özge Borak, Demet Akbağ, Salih Kalyon gibi serinin gediklilerinin rollerine geri döndüğü Eyyvah Eyvah 3'te, Serra Yılmaz ve Cengiz Bozkurt gibi isimler de kadroya katılmıştı.

Niyazi Gül Dörtnala

Ata Demirer'in yıllar önceki skeçlerinde hayat bulan veteriner Niyazi Gül'ün hikâyesinin anlatıldığı filmde, Demet Akbağ, Şebnem Bozoklu, Levent Ülgen gibi isimler yer alıyordu. Eyyvah Eyvah 3 sonrası bir başka komedi Deliha'yı yönetmiş olan Hakan Algül, Niyazi Gül Dört Nala ile birlikte Ata Demirer'le beşinci kez çalışmış oldu.

Sitemiz uygulama işlevleri için cookie (çerez) kullanıyor. Detaylı bilgi için tıklayınız.