Ocak ayında vizyona girecek, kaçırılmaması gereken 6 film

5.588 Gösterim
29 Aralık 2016 13:40
Ocak ayında vizyona girecek, kaçırılmaması gereken 6 film

Yeni yılın ilk günleriyle birlikte hem kış sezonunun en iddialı yerli gişe filmleri hem de ödül sezonunda adını sıkça duyduğumuz yabancı filmler gösterime girmeye başlıyor. Bu takvim içerisinden kişisel olarak öne çıktığını düşündüğüm altı yapımı sizler için seçtim.


Çalgı Çengi İkimiz

Vizyon Tarihi: 6 Ocak 2017

Senarist ve yönetmen Selçuk Aydemir ile komedi ikilisi Ahmet Kural ve Murat Cemcir'i yeniden bir araya getiren Çalgı Çengi İkimiz, 2011 yapımı ilk filmde mafyaya bulaşan müzisyen Gürkan ve Salih'in paçayı sıyırma mücadelelerini anlatacak. İşler Güçler, Kardeş Payı ve Düğün Dernek serisinde ortak bir mizah anlayışının peşinden giden Aydemir'in, filmografisine yenilik katıp katmayacağını 6 Ocak'tan itibaren göreceğiz.

American Honey

Vizyon Tarihi: 13 Ocak 2017

Red Road, Fish Tank, Wuthering Heights gibi filmlerle adından söz ettiren Andrea Arnold'un yazıp yönettiği American Honey, şiddet dolu aile hayatından kaçarak dergi aboneliği satarak gezgin hayatı süren bir gruba katılan Star'ın hikâyesini anlatıyor. Yer aldığı festivallerde filmin yılın en iyi yapımlarından biri olarak gösterildiğini belirtelim.

Uzay Yolcuları (Passengers)

Vizyon Tarihi: 13 Ocak 2017

Jennifer Lawrence ve Chris Pratt'in başrollerinde yer aldığı bilim-kurgu Uzay Yolcuları, gezegenler arası bir göçe ev sahipliği yapan uzay gemisinde bir hata sonucu iki kişi olması gerekenden 90 yıl önce uyanır. Film, yurt dışında karışık eleştiriler alsa da, konusu ve oyuncu kadrosuyla dikkat çekiyor.

Jackie

Vizyon Tarihi: 20 Ocak 2017

Pablo Larraín'in yönetmen koltuğunda oturduğu, Darren Aronofsky'nin yapımcılığını yaptığı Jackie, 20. yüzyıla damga vuran John F. Kennedy suikastı sonrası First Lady Jacqueline Kennedy'nin yaşadıklarına odaklanıyor. Başarılı oyuncu Natalie Portman'ın filmdeki performansı ile Oscar'ın iddialı isimlerinden biri olduğunu belirtmek gerek.

Moana

Vizyon Tarihi: 20 Ocak 2017

Walt Disney'in animasyon macera filmi Moana, kendini usta bir kâşif olarak kanıtlamak ve atalarının yarım kalan arayışını tamamlamak için cüretkâr bir göreve yelken açan cesur bir gencin hikâyesini anlatıyor. 

Satıcı (Forushande)

Vizyon Takvimi: 27 Ocak 2017

Bir Ayrılık ve Geçmiş gibi filmlerde kamerasını hayatın içerisine konumlandırmayı başaran Asghar Farhadi, yeni filmi Satıcı'da da benzer şekilde tiyatroda sergileyecekleri yeni oyunlarının arefesinde yeni bir eve taşınmak zorunda kalan çiftin, trajik bir olaya yaklaşımlarını odağına alıyor.

Sitemiz uygulama işlevleri için cookie (çerez) kullanıyor. Detaylı bilgi için tıklayınız.