Marvel Sinematik Evreni'nin en iyi 5 filmi

4.846 Gösterim
9 Kasım 2016 14:00
Marvel Sinematik Evreni'nin en iyi 5 filmi

Marvel Sinematik Evreni'nin on dördüncü yapımı olan Doktor Strange gösterime girdi. Benedict Cumberbatch'in başrolünde yer aldığı filmin vizyona girişiyle birlikte, bugüne kadar izlediğimiz en iyi beş Marvel Sinematik Evreni filmine göz atalım.


Benedict Cumberbatch'in başrolünde yer aldığı, Marvel'ın mistik güçlerden sorumlu süper kahramanı Doktor Strange, Marvel Sinematik Evreni'ndeki yerini alıyor. Görsel anlamda sinemaseverlere keyifli bir seyirlik sunan film için, Marvel'ın en kalifiye işlerinden biri diyebiliriz. Peki, Marvel Sinematik Evreni'nin şu ana kadar izlediğimiz en iyi filmleri nelerdi? Doktor Strange'in vizyona girmesiyle birlikte en iyi beş Marvel Sinematik Evreni filmine göz atalım.

Russo Kardeşlerin yönettiği ilk Marvel filmi olan Kaptan Amerika: Kış Askeri, modern dünyaya alışmaya çalışan Steve Rogers'ı anlatırken, ortaya çıkan gizemli bir tetikçi Kış Askeri ile olaylar farklı bir noktaya evrilir. Marvel süper kahramanlarını İç Savaş'a sürükleyecek olayların temelini atan film, başarıyla uygulanmış aksiyon sahneleri öne çıkıyordu.

Civil War kusurları olan fakat Age of Ultron'un karakter gelişimi üzerine yaşadığı sıkıntılardan kısmen kurtulabilen bir film oldu. The Avengers sonrası, kısıtlı ekran süresinde birbirinden önemli yıldızların oynadığı karakterlerini dramatik çatıya uygun bir şekilde geliştiremeyen Marvel, Bucky Barnes-Steve Rogers-Tony Stark arasındaki dramatik açmazın yanına Spiderman, Ant-Man gibi yeni karakterlerin mizahi dokunuşlarıyla kısmî bir denge yakalamayı başarmıştı.

2008 yılında vizyona giren Iron Man'in elde ettiği hem eleştirel hem de gişe başarısı, Marvel Sinematik Evreni'ni mümkün kılan en önemli unsurlardan biriydi. Robert Downey Jr.'ın ileride özdeşleşeceği Iron Man'e hayat verdiği film, karakterin ve temelleri atılan Marvel Sinematik Evreni'nin tanıtımının altından başarıyla kalkmıştı. Filmin en zayıf noktası, başarılı bir kötü karaktere sahip olmamasıydı.

Marvel evreninin en yeni halkası Doktor Strange, görsellik anlamında vadettiği seyir keyfinin hakkını vermeyi tamamen başarıyor. Zaman, boyut veya mekanın manipülesini sıkça gördüğümüz film, Benedict Cumberbatch, Tilda Swinton, Chiwetel Ejiofor gibi isimlerin son derece başarılı performanslarının da katkısıyla görselliğini öyküsüyle bütünleştiriyor. Doktor Strange'in Iron Man ile birlikte Marvel'ın en iyi karakter tanıtım filmi olduğunu söyleyebiliriz.

Eğer Iron Man, Marvel Sinematik Evreni için ilk büyük adım ise, süper kahramanların bir araya geldiği The Avengers ikinci büyük adımdı. Avengers'ın başarıyla altından kalktığı şeyin önemini, daha sonradan bu konuda aynı başarıyı gösteremeyen Age of Ultron ile daha net anladık: Her bir süper kahramana kısıtlı zaman ayırırken karakterlerin motivasyonlarını ve gelişimlerini kalifiye bir biçimde izleyiciye aktarmak. Ortak bir düşmana karşı birlik olmuş bunca süper kahramanı bir arada görüyor olmak da işin cabasıydı.

Sitemiz uygulama işlevleri için cookie (çerez) kullanıyor. Detaylı bilgi için tıklayınız.